May 31, 2011

Kenapa Aku Berblog by Elvy Nellysha ♡

Views
Haii . Hello . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum Semua ~

Entry malam ni , try just nak post pasal segmen yang di invite by Miss Nelly . Wahh ! HEHE . Tadi , tengah syok-2 online . Dox syok tengok gambo ex-boyfie tiba-2 dapat IM dari Nelly . Nelly IM satu link kat IM Tya . Tiba-2 Nelly kata , jom-2 . Aik ! Macam pelik . Jom ? Nak pergi mana Nelly ? HAHA . Okeyy Tya buka lah link tuu . Then , keluar lah blog Nelly yang di post pasal segmen ni . So , baru Tya faham . Then , Tya kata kat Nelly , i will & thankx + blablabla ~ =p . Lepastu , Tya dapat LOVE tauu dari Nelly . Jangan jeles . HAHA .

Okeyy ! Stop merepek kat sini . Tujuan Tya update entry ni bukan sebab nak merepek punn . Nak join segmen Nelly ni kan . So , Tya mulakan dari sekarang yerr . Miss Nelly , harap-2 Tya lah juara yerr ? bahahaha ~ *kidding yunkx . =p

Okeyy ! Title segmen ni " Kenapa Aku Berblog " . Keyy , kenapa Tya berblog ? Macam ni , dulu masa zaman muda-2 dulu (sekarang pun muda lagi) masa form4 , kawan Tya ada bawak lappy pergi sekolah . Lepastu , dye tunjuk dye punya blog kat Tya . Fuhh ! Gela cantik lah blog dye . Colour pink siott ! @__@ . Okeyy ! Lepastu , memandangkan colour pink , Tya dengan rasa takmalu nya tanya kat dye apa tujuan blog ni sebenarnya , macam mana nak guna & macam mana nak buat blog . Lepastu , dye ajar & terangkan satu persatu lahh . Tapi , satu pun Tya takfaham . >,< . So , dengan muka tebalnya Tya minta tolong kawan Tya buatkan Tya blog . HAHA . Dye dengan baik hatinya buatkan Tya punya blog . Hinggalah terhasilnya blog pertama Tya . Tapi , blog tuu Tya dah takpakai dah . Ni new blog Tya . =)

Tya join blog ni salah satunya sebab Tya tengok blog kawan Tya tuu lahh . Sebab lain pula ialah , Tya ni seorang yang suka bercerita . Bila dah bercerita mulut mesti potpet-2 kan ? & bila dah potpet-2 tangan mesti nak melakukan sesuatu kan ? So , daripada Tya gatalkan tangan Tya ni dengan menconteng or whateva , lebih baik Tya ajar tangan & jari jemari Tya ni menaip kat blog ni . Lagi berbaloi kan ? & Satu lagi kenapa Tya berblog ni , sebab Tya seorang yang lemah . If kalau ada apa-2 cerita sedih mengenai Tya , Tya tak kuat nak hadapi sorang-2 . So , Tya buat keputusan nak cerita kat blog ni . Niat hati nak berbicara dengan blog ni tapi malangnya blog takboleh berbicara . So , Tya post lah semua cerita mengenai Tya & orang lain kat blog ni & bila ada orang yang sudi luangkan masanya untuk baca entry Tya , orang itu lahh peneman Tya seperti Nelly yang bakal baca entry ni . HIHI ~ =p . One more thing , blog ni ibarat kekasih hati Tya . Memandangkan Tya baru jew breakoff dengan boyfie , blog lah tempat Tya mengadu kesedihan Tya . So , kesimpulannya wahai Miss Nelly . Tya berblog di sebabkan semua perkara di atas ni lahhh . ^____^ . Sekian Terima Kasih ~

At last , sebagai rules untuk join segmen ni , Nelly minta kita semua tag kepada 3 orang yang lain . So , Tya nak tag kat kawan-2 Tya lahhh !
* Fafa
* Ekyn
* Mira
* Adik Baby Rara

TARIKH TUTUP : 17 JUN2011

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Bored . =____=

Views
Haii . Hello . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum semuanya ... ~

Today , hari selasa 31May2011 dalam keadaan bored lahh kan sekarang . Grr ~ Agak bosan & sunyi lahh . ='( . Kelas cancel pula harini . Memang betol bored lah now weyy . Selalu phone Tya berdering kan . Tapi , start from semalam memang tak lah nak bunyi lagi kan . Hurmmm ~ Serious rindu dye . Sampai hati dye buat Tya macam ni . ='(

Okeyy ~ Tya dah besar now kan . Tya taknak lahh nanges lagi nii . Tya belajar lah hidup sendiri keyy . Tya boleh ! Tya kuat ! *nasihat diri sendiri . >,< . Arghhhh ! Tya takbolehh lahh . Tya selalu dengan dye . Tapi , bila dye takdew now Tya rasa kehilangan sangat . Hurmmm ~ Terasa macam nak cakap kat dye yang Tya selalu rindu dye . Tapi , takboleh . Dye dah taknak Tya . Hati dye bukan milik Tya . Argghhhh !

Kenapa perempuan yang bernama MIMI ni selalu merosakkan hubungan orang ? >,<

Hurmm ~ Really-2 hate that girl ! *sape makan cili terasa pedasnya . Okeyy fine ! Tya dengan dunia Tya & kawan-2 Tya now . Tya happy now dengan semua kawan-2 Tya . *walaupun hati masih perit & sakit . Tabahkan hati kuatkan iman . Dye bukan yang terbaik untuk Tya . Dye cuma peneman seketika buat Tya . Terima Kasih awak ~ Terima Kasih cuz sudi buat Tya happy selama dengan awak . Jaga diri . Jaga kesihatan ! Jaga that girl ! Semoga awak bahagia ~ ^___^ . *senyum untuk awak .

MOOD : Sedih + takdew semangat langsung ~ =.=

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 30, 2011

Miss Farzana ♡

Views

Hai . Hello . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum Semua ~

Entry kedua Tya malam ni pasal sorang makcek ni . Dye ni kawan baru merangkap kawan baik Tya yang datangnya dari Johor Bahru , Pasir Gudang mariiii ! =) . Kenapa tetibe doe Tya buat entry pasal dye ? Tya lesbian apa ? OH NO ! Tya normal lagi okeyy ! Tya just buat entry ni sebagai kawan rapat mahupun sebagai kawan baik . HAHA . *sama kan ? Lantak ! =p . Takdew lah . Makcek ni ada post something untuk Tya kat blog dye . Tu yang Tya balas balik tuu . Exely , dye takminta balasan pun tau ! Tya yang nak balas sendiri
. Sebab ? Suka hati Tya lah ! *wekksss ... ! =p

Okeyy jap ! Nak tunjuk sikit kat korang gambo dye yang comel loteh + cun melecun ni . *bukan merecun yerr . =p .



Okeyy macam mana ? Percaya tak dye cun ? Kan ? Tya dah cakap dah . Korang degil taknak percaya . HAH ! Now hambek ! Tengok lahh gambo dye puas-2 ! Heppp ! Just tengok jew okeyy sebab makcek ni dah ada boyfie . So , korang semua takperlu lah nak menggatal dengan dye keyy . Sekian . ^__^

Macamni ceritanya , Makcek ni kata dye selalu juga lah jelajah blog Tya . Tya taksangka pula dye sudi buka & baca blog Tya yang buruk lagi mengarut ni kan . Tapi , nak buat macam mana dah dye suka . Biarkan ajew lahh . Best juga pew ada pembaca . Sekurangya , tak lah Tya penat menaip kan ? HAHA . *kidd darl . =p

Makcek ni kan , taktahu lah kenapa dye baik sangat . Untung dapat kawan dengan dye . Sebab ? Dye bukan saje lawa . Dye baik , dye sporting , dye gile & sebagainya . HAHA . *gurau dear . Dye ni suka bagi semangat yang wajar kat Tya . & selalu bagi nasihat juga yang membina juga kat Tya . Cehh ! Pakar motivasi nii Miss Fafa nii . =p . So , memang best lah kan dapat kawan macam ni .

Btw , you sorry i takstory kat you siapa boy i . I hope you faham . I ada sebab kenapa i takcerita kat you . Okeyy dear ? Happy friend with you okeyy ! Thankx for being my friend dear . Hopefully we will be friend forever !


Loveyouuuu friend : Tya

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

♡ 18April2011-30May2011 ♡

Views

Hai . Hello . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum Semua ~

Entry harini , entry terakhir Tya post untuk si dye yang di cintai .
So , Tya harap korang semua sudi luangkan masa untuk membaca entry ni .




Tanggal 30May2011 , Tya sah jadi janda kepada si dye . Si dye telah pun jatuhkan talak kat Tya . *breakoff lahh . ='( . Kenapa ? Sebab Tya ! Tya jahat ! Sebab Tya macam setan ! Sebab Tya ! Semua sebab Tya yang bodoh bangang ni . Perasaan cemburu yang kuat ni membuatkan dye benci kat Tya . Dye bosan dengan Tya . Tapi , salah kew Tya cemburu ? Salah kew Tya sayang dye ? Tya cemburu sebab sayang ! Kalau Tya taksayang dye , Tya takkan cemburu ! Ya Allah ! Kenapa lah dye takfaham Tya ? Tya sayang dye sangat-2 ~ Tya dah anggap dye yang terbaik untuk Tya selepas arwah Iman . Tya teringin sangat nak bahagia dengan dye . Hari-2 Tya doa lepas solat supaya hubungan kami berpanjangan . Tapi , doa Tya tak kesampaian . ='( . Hubungan kami berhenti setakat ni saje . ='(

Ya Allah ! Hanya Tuhan yang tahu bertapa sedihnya Tya saat ni . Selalu , malam-2 mesti phone Tya bunyi . Tanda texting dengan si dye . Tapi now ? Sekali pun phone Tya tak berbunyi . Tya rindu dye sangat-2 . Tya taktahu macam mana nak buat supaya Tya takrindukan dye . Dye terlalu istimewa untuk Tya . Dye lah jantung Tya . Dya lah darah Tya . Tya pernah kata kat dye yang Tya taknak hilang dye . Tapi now , Tya dah pun hilang dye buat selamanya . Dye dah taknak Tya lagi . Dye dah taknak Tya contact dye langsung ! Dye benci Tya sesangat ~ ='( . Sedihnyaaa ! Susah sangat Tya nak terima semua ni . Tya sunyi tanpa dye . Sunyi yang teramat sangat ! Bila online , Tya selalu buka wall dye . Tya tengok gambo-2 dye . Comel sangat . Senyuman dye buat Tya rindu . Suara dye terngiang-2 kat telinga Tya . Paling sweet & paling last Tya dengar suara dye , tengahari tadi . Masa kat kolej . Break time ! Tya call dye . Tya kejot dye bangun tidur . Ya Allah ! Comelnya suara dye time baru bangun tidur . Macam baby . ^__^ . Tya selalu sakat dye . Dye lah satu-satunya boyfie Tya yang suka mandi lambat . So , hari-2 Tya mesti sakat dye . Tya ejek dye bucuk . Dye selalu nak menang . Dye kata dye tak bucuk cuz dye pakai bedak . HIHI . Comel sangat . ^__^ . Dye manja ~

Dye selalu marah Tya if Tya mandi malam tau ! HAHA . Dye garang nak mampus ouhh ! Takut Tya . Tapi , ada sebab kan kenapa dye garang ? ^__^ . Tya tahu . Tu yang buat Tya sayang sangat kat dye . OMG ! Tya rindu dye ... ! (T__T) . Semua ni dah jadi kenangan . Dye bukan lagi milik Tya . Hati dye bukan pada Tya . Ya Allah ! Semoga Tya kuat & tabah menerima semua ni . Lastly , kalau dye baca Tya nak dye tahu yang Tya sayang dye sangat-2 ! Tya tetap akan tunggu dye ~

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 28, 2011

Iloveyou sayang ~ Awak memang nakal !

Views

Haii . Hello . Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua blogger ~



Dah berapa hari Tya tak update entry kan . Maaf lahh yerr . Memang since dah sambung study ni Tya busy memanjang ouhh ! Langsung takberpeluang nak update blog ni . Kesian kat blog Tya ni kan . Dah berapa hari Tya tak mandikan dye dengan new entry . Haishh ! Sorry yew baby blog . *merepek jap ! =p

Okeyy ! Ni Tya ada newstory ni . Harituu , Tya gado dengan yayunk Tya tau ! Sebab Tya pergi lawatan anjuran kolej . Tya busy sangat that time . So , Tya betol-2 takdapat layan yayunk Tya . So that , dye merajuk lah kan . Lepas balik dari lawatan Tya call lah dye niat hati nak memujuk lah kan . Nama pun boyfie . Kena lah Tya pujuk . So , call punya call dye langsung takangkat call Tya . Haishhh ! Banyak kali juga Tya call . Satu pun dye takangakat . :'( . So , that Tya hantar lah msg kat dye . Pastu , dengan pantasnya dye balas . Aikk ! Mati-2 Tya ingat dye busy kan cuz takangkat call Tya . Rupanya dye memang sengaja taknak angkat . Grr ! Geram jew aku ! >,< . Boleh pula dye perli Tya tau masa tuu . Dye kata "sayang kan busy" . Aiyakk ! Sabo jew lahh .

Lepastu , banyak kali Tya call dye takangkat hamekkk ! Tya sound jew terus . HEHE ~ Tya kata "aku tak busy lahh ! " . Garang kan Tya ? HAHA . Okeyy ! FINE ! Dye tetap juga keras hati . So , Tya pun dah malas nak call lahh kan . Balik dari kolej tuu Tya call lagi lahh . Pastu , still takangkat . Haishhh ! Memang berapi lahh kan masa tuu sebab dye boleh pula ADD facebook perempuan yang paling Tya menyampah . Sape ? Perempuan yang dulu nak curi kebahagiaan Tya dengan arwah boyfie Tya lah . *Mimi . Okeyy set ! Tya online lah kan facebook dye masa tuu . Tetiba lak perempuan tuu IM . Dye cakap "hai" . So , Tya balas "hai . bukan ******* ***** online now" . Pastu , perempuan tuu boleh pula tanya lagi sape yang online . Tya cakap lahh kawan dye . Pastu , Tya tanya kenapa . Dye cakap baru nak kenal dengan yayunk Tya . Babi sial ! Benci betola aku dengan perempuan murah macam kau nii ! >,< . Pastu , bape minit kemudian , dye boleh pula post kat wall yayunk Tya "thankx cuz add me handsome boy" . Pantrek dye lahhh ! Ayat kau tuu takboleh blaa lahh ! Betol-2 MURAH kau tahu tak ? >,<

Okeyy set ! Malas nak story panjang pasal betina murah tuu ! Lepas tu kan , Tya call lagi yayunk Tya tuu . Kali keberapa call baru dye nak angkat . Okeyy ! Tya pun apa lagi . Basuh dye sampai bersih lah kan . Memang takboleh blaa lahh . Then , tah macam mana hati Tya jadi sejuk kan . So , Tya minta maaf kat dye cuz berkasar dengan dye . Then , Tya terus lah pujuk dye . Pastu , agak-2 dah okeyy tuu dye pun dah boleh gelak-2 dah bila cakap dengan Tya . Okeyy lahh kan . Pastu , tetibe pula dye bagi phone dye kat mama dye . Haishh ! Bapak malu Tya !! >,< . So , Tya pun borak-2 lahh dengan mama dye . Wewitttt ! Tya borak dengan mak mentua weyy ! HAHA . *perasan macam lah dye nak kawen dengan kau Tya . okeyy Tya perasan ! >,< . Okey lahh ! Borak punya borak mama dye bagi balik phone kat dye . Lepastu , Tya dengar suara dari latar belakang dye . Mama dye ajak Tya datang rumah raya nanti . Yeayy ! HAHA . *macam lah boleh aku datang . jauh ! (T_____T)

Okeyy bie , okeyy aunty ada masa Tya datang okeyy ! Btw , thankx aunty cuz jemput ! iloveyouu ! =') . Okeyy then , borak-2 kejap dengan yayunk Tya . Pastu , dye boleh pula bantai panggil Tya sayang kuat-2 . Mampus mama dye dengar . Amek kauu ! Macam kena bahan lah kan . Weee ~ Tapi serious kata mama dye memang sporting habis ! Suka-3 ! (^___^) . Apa pun , Tya sayang yayunk Tya sangat-2 lahh .


Nota pendek : Semalam yayunk Tya topupkan Tya ouhh . (bagi num topup)
: Tapi , Tya takamek . HAHA
: Pastu , petang ni dye pergi share topup pula kat Tya . hadoii ! Degil mamat ni lahhh ! >,<

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 22, 2011

Awak , kalau saya dah takdew nanti baru awak boleh gatal dgn girl lain yerr . Saya tetap sayang awak ! Kita hanya mampu merancang Tuhan yg tentukan .

Views
Assalamualaikum , Selamat Sejahtera & Hai para blogger sekalian ~

Harini Tya nak berjiwang sikit kat blog buruk Tya ni . Entry harini untuk semua orang blogger baca sebenarnya . Tapi , makna entry harini untuk si dye yang di cintai sepenuh hati Tya . So , Tya harap si dye sudi membacanya . & mengerti akan apa yang cuba Tya sampaikan ni . So , para blogger semua , hope you all enjoy reading my post today ! *flying kiss : muuuuahhhxxx ! untuk para blogger perempuan ajee tauu ! Yang lelaki , maaflah . Yayunkx saya marah lahh saya kiss awak . HIHI ~ *bergurau di situ . ^__^ * bie , saya gurau jew tauu dengan mereka . awak jangan marah yerr sayang . ni special kiss untuk awak ! mmmuuuuahhhhhxxxxx-10 ! Dushhh ! Letih bibir saya wak . NGEE ~ =p

Okeyy ! Nak mula kan cerita harini . ^__^ . Tadi , phone Tya berdering . Aww ! Dari beloved boyfie ! Yeahhh ! Rindu awak rindu awak ! ^__^ . Okeyy ! Tya angkat call from bucuk bacin Tya ni . Tya jawab " hello " *HAHA . lupa bagi salam lah . >,< lepastu si bucuk bacin Tya ni balas balik tau . Dya balas pew ? Nak tahu tak nak tahu tak ? HEE ~ *sebok jew ! =p *joke-2 . Dye balas ... " hello sayang " . Aww ! Awak sweet boleh ? ^__^ . Cairnya Tya ~ Suara yayunkx Tya comel sangat tauu ! Korang ada ? Takde kan ? HEHEHE ~ *joke-2 . EH ! ada lagi tau ! Tadi , yayunk bucuk bacin Tya ni bagi Tya dua lagu ouhh . Lagu pertama , Aishiteru . Lagu kedua Percaya padaku . Kau ada ? HAHA . =p

Yayunkx Tya sweet lah ~ Tya terharu ~ Tya sayang dye ouhh ! Dye comel dye baik dye caring . Yang paling penting , dye GARANG MACAM SINGA ~ bahahaha ~ =p *opss ! sorry dear . gurau-2 jew . HEHE . hah ! marah lah tu marah lah tuu . Ngehh-3 ~ Comel lahh bie marah . ^__^ . Kiss siket ? *muuuuahhhxx ! Argghhhh ! Mashemmm ! weksss ... ! =p . Awak , kita kawen jum ? Taknak hilang awak lahh . ='( . Banyak kali dah saya hampir hilang awak . Taknak ! taknakkkkk ! Saya sayang awak tahu takkkk ??? (T___T) . Awak , tengok tajuk entry saya tuu . Baca elok-2 & faham kan tauu ! " Bila saya dah takde nanti baru awak boleh gatal dengan girl lain " Tauu awak ! Ingat tuu ! Ingat tauu wakk ! Saya tetap sayang awak sampai mati ~ ^__^

Awak , jangan lah tanya saya kenapa saya kata macam tuu , kita kan hidup kat dunia ni hanya sementara , saya cuma ingatkan awak jew . Saya nak awak sentiasa sayang saya jerr now ! Saya taknak berkongsi kasih dengan orang lain wak . Saya nak kasih awak hanya untuk saya sorang jew . So , saya cakap lah macam tuu . Selagi saya masih boleh bernafas , saya nak awak dengan saya . Awak jangan gatal dengan perempuan lain yerr sayang .. ^__^ . Tapi , kalau awak nak gatal juga , tunggu lah bila saya dah takde nanti yew . Please awak ~ Saya sayang awak sangat-2 tauu ! ^__^ . Saya harap sangat awak mengerti ! Dalam hati saya now , cuma ada awak awak awak & adik awak . HEHEHEHE ~ *tetibe masuk adik awak pula yerr . hek-2 ~ =p . Yelahh ! Adik awak yang kecik sekali tuu kan scandal saya . Ngeh-2 ~ =p *cium dye ! muuuahhxx ! =p . Jangan jeles yeww awak . ^__^

Awak ..

Semakin hari , saya semakin sayang kat awak . Bila saya dengar suara awak awak buat saya susah nak tidur malam . Ya Allah ! Romantiknya suara awak . Lagi romantik bila awak pujuk saya . & lagi bertambah-2 romantiknya bila awak panggil saya " sayang " !!! Hanya Allah yang tahu bertapa cairnya hati saya saat itu wak . Bertapa bahagianya saya wak bila dengar perkataan tuu dari mulut awak . ^__^ . Awakkk !!! Saya sayang awak lahh . Saya rindu awak ! Saya cinta awakkkkk !!! Saya taknak hilang awak boleh ? Awak kekuatan saya now . Awak segalanya untuk saya . Awak lah sumber inspirasi saya ! Awak lahh ! Awak lahh ! Awakkkk lahhhhh ! *haishhh ! kan best kalau saya dapat mention nama awak kat sini . hurmmm ~ =( . Tapi , nak buat macam mana , ini permintaan awak kan .. ? Saya taknak awak di bahan lagi oleh kawan-2 awak . Saya taknak ! Saya kesian kat awak . ^__^ . Takpe wak ~ Saya faham awak ! Tapi , saya nak awak tahu , saya sayang awak sangat-2 tauu ! Cuma AWAK !

Lots Of LOVE : Tya ~ <3

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 21, 2011

Awak ~ Saya berhenti berharap ~ Maafkan saya . Saya dah taksanggup hadapi semua ni . Saya tetap sayang awak .

Views


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua ~

Pagi ni Tya update dua blog yang berkaitan dengan boyfie Tya . So , Tya harap korang semua sudi luangkan masa untuk baca luahan hati Tya . Terima Kasih ~ Entry kali ni dah takde lawak-2 lagi dari Tya memandangkan Tya tengah sedih yang teramat sangat & muzik di blog Tya ni pun boleh tahan sedihnya ~ (T__T)

Okeyy ! Jujur Tya nyatakan di sini , sepanjang Tya menaip entry ni , air mata Tya takberhenti mengalir . Tya betul-2 sayangkan dye . Tya taktahu lagi macam mana nak buat supaya dye percaya yang Tya betul-2 & ikhlas sayangkan dye . Hurmm ~ Sumpah Tya sedih sangat now ! Tya tak mampu nak berkata apa-2 lagi . Hanya blog peneman setia Tya . Tempat Tya luahkan perasaan . Andai saje blog ni boleh berbicara , mesti Tya lah orang yang paling happy now sebab boleh berkongsi ceita dengan blog ni . Tapi , malang TIDAK ! :'(

Awak ..

Jujur saya kata , saya terlalu mencintai awak hinggakan saya langsung takpandang lelaki lain yang datang pada saya . Awak , bukan saya nak bangga diri ! TIDAK ! Tapi , itu lah hakikatnya . Saya sangat mencintai awak ! Saya takmampu hidup tanpa awak . Perkataan ini yang saya sering ungkapkan kat awak . Bila saya kata macam tuu , awak ajar saya married kan ? Sweet sangat awak . Saya terharu sangat . Tapi , bila awak cakap macam tu , saya mula rasa malu . Sebab saya takpandai masak . Jadi , saya merendah diri . Saya cakap saya bukan jodoh awak . Lelaki soleh hanya untuk perempuan yang solehah . Kan ? Saya cakap macam tu kan kat awak ? ^__^ . Bukan saya taknak . Tapi , saya rasa diri saya tak layak untuk awak . Lepas saya cakap macam tu , awak cuma yela kan ajar . Jauh dari sudut hati saya , saya harap sangat awak akan keluarkan perkataan yang sweet untuk saya supaya saya tambah yakin yang awak sayangkan saya . Tapi , semua tu tinggal harapan jew . Awak tak cakap pun macam tuu .='(

Awak ..

Dah sebulan lebih pun kita couple . Selalu saya tanya awak kan sama ada awak nak teruskan relationship ni atau tidak . Tapi , awak kata " if kita putus pun , nanti kita mesti couple balik . tgk lah . sbb , bie takboleh lah takde syg & syg pun takboleh kan takde bie . " YEW ! Memang saya takboleh hidup tanpa awak ! Memang saya perlukan awak dalam hidup saya . Tapi , itu tak mungkin terjadi . Awak yang dulu sayangkan saya , awak yang dulu cintakan saya tak takde lagi . Awak dah berubah ! YEW ! You are totally change dear ! Kenapa wak ? Kenapa awak berubah ? Apa salah saya pada awak ? Tak cukup ke kasih sayang saya pada awak ? Tak cukup kew wak ? Kenapa awak buat air mata saya mengalir lagi ? Kenapa wak ? Tolong lah jujur !

Awak ..

Saya betol-2 penat macam ni . Awak minta saya berubah , YEW wak ! Saya dah berubah ! Saya takpost lagi status yang buruk-2 pasal hubungan kita kat facebook . Saya takcerita lagi masalah kita kat abg angkat saya . Awak , saya dah berubah wak ! Demi awak ! Demi cinta saya pada awak ! Saya sanggup bertahan dengan sikap awak . Tapi , wak ~ Tahap kesabaran saya dah makin pudar . Saya tak kuat lagi untuk bersabar ~ Awak , andai ini takdirnya hubungan kita saya rela wak . Saya terima kalau awak nak lepaskan saya . Saya terima wak . Tapi , saya nak awak tahu yang saya sangat menyayangi awak dari mula kita kenal sampai ke harini ! Saya sentiasa sedar yang saya dah ada boy . & boy saya adalah awak ! HANYA AWAK ! Saya sentiasa rindukan awak . Saya rindu pujukan awak . Saya rindu suara awak . Saya rindu senyuman awak . Saya rindu nak dengar awak panggil saya " sayang " . Awak !! Saya rinduuuu !!! ='(

Awak ..

Saya doakan awak bahagia di samping orang yang awak sayang . Saya nak awak tahu saya
bahagia sangat bila tengok awak bahagia ~ Terima Kasih awak sebab pernah mencintai saya dulu . Saya hargai itu . Saya takkan pernah berhenti mencintai awak . Kalau awak ada masalah , awak cari lah saya keyy . Saya sedia membantu ~ Akhir kata , saya sayang awak sangat-2 BIE ~ Sepenuh hati saya !

Bingkisan dari sesi pengaliran air mata saya . Mengalir hanya untuk awak !



Semoga awak bahagia bila tengok air mata murahan saya ni mengalir hanya kerana demi cinta & sayang saya pada awak . Semoga awak bahagia di samping orang yang awak cinta . Awak , maafkan saya . Saya berhenti berharap pada awak ~ Saya berhenti mengejar cinta awak yang bukan milik saya . Maafkan saya wak ~ Saya taktahan lagi . Saya tak kuat untuk lalui semua ni . Maafkan saya . Apa pun , saya tetap cintakan awak . Sekian ~ ILY ~

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Apa masalah awak ?

Views
Salam .

*entry ni untuk awak !

Awak ! Apa masalah awak sebenarnya ? Kenapa awak jadi macam ni ? Mana semua kata-2 manis awak yang dulu ? Mana semua sweet word awak tu ? Dulu awak kata awak dah mula sayang , suka & cinta saya . Tapi , sekarang mana semua tuu ? Bila tiba saatnya saya balas perasaan suka , sayang & cinta awak tu , awak buang saya perlahan- lahan dari hidup awak . Kenapa wak ? Apa salah saya ? Apa yang saya dah buat kat awak ? Tak cukup lagi ke kasih sayang saya bagi kat awak ? Saya setia wak ! Saya takpernah curang dengan awak ! & saya takpernah simpan niat nak curangi awak & hubungan kita yang dah sebulan lebih kita jalinkan ni . Saya sayang awak ! Kenapa awak tak boleh nak tahu tu ? Kenapa ? ='( .

Awak ..

Kenapa cepat sangat hati awak berubah ? Salah ke awak sayang saya macam mana saya sayangkan awak ? Saya tak minta apa-2 dari awak ! Saya tak nak lebih ! Saya cuma nak kasih sayang dari awak . Perasaan sayang perasaan rindu perasaan suka & perasaan cinta awak yang dulu kat saya . Itu jew yang saya nak kan dari awak ! Itu jew wak ! Tak lebih ! Saya tak minta duit awak . Saya tak minta barang yang mahal-2 dari awak . Saya cuma nak KASIH SAYANG YANG TULUS IKHLAS DARI AWAK ! Cuma KASIH SAYANG !

Awak ..

Takboleh ke awak hargai saya sedikit sebagai seorang perempuan & sebagai seorang teman wanita awak ? Saya tak pernah minta lebih dari awak . Saya tak pernah sakiti awak . Tapi , kenapa awak sering sakiti saya ? Kenapa wak ? Awak nak uji kesetiaan saya pada awak kew ? Awak nak uji kesabaran saya dengan sikap awak kew ? Yew ! Awak dah berjaya uji saya ! Awak dah memang ! & Awak dah memiliki sepenuhnya hati saya . Cuma AWAK ! Sikit pun saya takpernah benci awak even awak selalu sakiti saya wak . Sikit pun TIDAK ! Takpernah terlintas kat hati saya nak sakiti awak . Saya sayangkan awak ! Oleh sebab tu , saya selalu bersabar dengan perangai awak . Saya tahu awak macam mana . Saya kenal awak . Tapi , saya takpernah nak balas atas apa yang awak buat kat saya .

Awak ..

Saya tahu awak marah saya post entry ni . Tapi , saya dah tak boleh tahan macam ni wak . Tolong lah jujur dengan saya . Kenapa awak macam ni ? Apa salah saya pada awak ? Kenapa tiba-2 awak tuka password facebook awak ? Kenapa wak ? Apa salah saya ? Saya sayangkan awak ! Saya cintakan awak ! ='( . Boleh tak awak jangan sakiti saya lagi ? Boleh tak awak ? Boleh tak awak belajar hargai saya sikit ? Boleh tak awak ? Saya berharap sangat awak berubah ! Berubah pada boyfie saya yang asal . Saya rindukan awak yang dulu ! Saya nak boyfie saya yang dulu . Bukan yang sekarang ! Tolong lah awak ! Saya betol-2 sayang awak ~ I need you to complet my life ! Awak segalanya buat saya .

Awak ..

Last word saya untuk awak , SAYA SAYANG SAYA CINTA SAYA SUKA SAYA RINDU AWAK HARI NI ESOK & SELAMANYA ~ 18 April 2011 akan menjadi tarikh terindah buat saya & awak . Saya rindu awak yang dulu setengah mati ~ Lots Of Love : Tya ~ ='(

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 20, 2011

Pengalaman Hidup ~

Views
Hai . Assalamualaikum & Selamat Sejahtera ~

Mungkin harini Tya akan mengupaskan sedikit cerita yang agak sedih & penuh bermakna yang pernah terjadi dalam hidup Tya sendiri . Mungkin setelah habis korang baca entry ni , korang akan rasa menyampah atau benci atau fikir Tya ni tak layak hidup kat dunia ni . Tapi , Tya harap yang satu hari nanti korang akan fikir positif kenapa Tya jadi macam ni .

Bermula satu kisah ...

Tanggal 23 Julai 2009 , Tya bergelar girlfriend kepada Iman . Tya kenal dye masa Tya aktif dekat myspace dulu . Tak berapa ingat dye add Tya or Tya add dye . Sebelum couple , kami kawan-2 lah dulu kan . Taksangka pula yang dye sukakan Tya . So , lepas jew berapa hari jadi kawan dye , dye minta num phone Tya cuz dye kata dye dah nak offline lah time hari ke berapa tah kiteorang chatting . So , Tya pun buka lah gambo-2 dye . Tya tengok comel gakx mamat ni . HAHA . So , apa lagi kan ? Tya pun bagi lah num phone Tya kat dye . Perhh ! Cepat gela lah kan Tya buka hati Tya untuk lelaki lain lepas berapa hari jew Tya breakoff dengan ex-boy Tya . Tapi , Tya bukan playgirl okeyy ! Tya setia ! Okeyy , taknak banyak mencelah . Lepas pada tu Iman selalu lah SMS Tya . Time pergi sekolah Tya selalu bawak phone . Habis jew waktu sekolah mesti Iman SMS Tya . Dengan takbalik rumah lagi semua . Sebab dulu Tya memang kaki jalan . Habis sekolah Tya tak terus balik rumah . Tya selalu lepak-2 dengan kawan kat Centre Market (CM) . So , msg punya msg punya msg , Iman bagitahu kat Tya yang Iman sebenarnya ada sakit teruk . Mula-2 memang lah kan Tya takpercaya sebab lelaki kan nak ayat orang perempuan macam-2 cara lah dorang boleh buat . So , Iman cerita punya cerita okeyy Tya rasa macam Tya dah percaya .

Lepas pada tu , Tya hari-2 juga lah Tya SMS dgn Iman . Memang best msg dengan dye lah memandangkan Tya pun solo so , Tya layankan aje lah . ^__^ . Okeyy ! Lepas jew kami kawan selama seminggu macam tu . Hah ! Tanggal 23 Julai 2009 tuu lah , Iman minta couple kudd kat Tya . Malam lah dye minta . Masa tu Tya tengah kusyuk buat kerja sekolah kudd . Tapi , still msg lah dgn Iman . HEHE . Okeyy ! Iman cakap dye suka Tya kan . So , Tya fikir Tya rasa Tya nak jaga Iman . Tya nak Iman kuat . Tya nak Iman sembuh . So , Tya pun terima Iman . Tapi , mula-2 tuu memang Tya langsung takrasa sayang kat Iman . Sebab , kiteorang couple antara jarak jauh . Kuala Lumpur dengan Johor Bahru Pasir Gudang sana . Jauh kan ? So , Tya rasa macam takserious lah couple dengan Iman . Tya fikir Iman pun mesti curang dengan Tya . Lepas dua hari couple , andaian Tya betul ! Memang dye curang ! Dye takngaku yang dye dah ada Tya dekat sorang perempuan ni . Nama perempuan tu , Mimi . Kebetulan perempuan tu pun duduk JB . Perhh ! Sakit hati membuak-2 lah kan masa tu . Rupanya yang dorang ni selalu lah SMS tanpa pengetahuan Tya . Grr ! Amat taksuka-3 ! >,< .

Cerita di lanjutkan lagi ..

Lepas Tya tahu semua tuu , Tya rasa macam Tya benci yang amat sangat dekat Iman . Kenapa ? Sedangkan Tya pun taksayang kat dye kan ? Ntah lah . Tya pun taktahu kenapa . Tapi , maybe Tya dah mula sayangkan dye kudd . Tuu yang Tya marah gela kudd . So , Tya buat keputusan yang Tya nak breakoff . Baru dua hari couple Tya dah minta putus . Tapi , Iman takterima . Iman stil pujuk Tya . Tapi , Tya agak jual mahal sikit . Sedangkan dalam hati hanya Allah yang tahu . Okeyy ! Lepas pada tuu , Tya rasa sunyi . Tya rasa rindu . Iman pun takhenti-2 pujuk Tya . Walaupun Tya tahu dye cuma pujuk-2 ayam . Sebab lelaki kan , mana pernah cukup dengan sorang perempuan . So , lantak lah kan . Dengan rasa ntah papew , Tya pun terima lah Iman . So , hubungan kami di lanjutkan lagi . Tapi , hari-2 kami mesti bergaduh . Bertekak & sebagainya . Puncanya ? Iman taknak orang tahu yang Iman dah ada awek . Grr ! Geram gela Tya dengan Iman ! >,< . Tya tanya kenapa dye taknak orang tahu ? Dye kata sebab dye ada sakit teruk . Dya malu dengan kawan-2 dye sebab kalau kawan-2 dye tahu mesti kawan-2 dye bahan dye . Contoh , " Ada ke orang nak kat kau , botak ? " Lebih kurang macam tu lah kan . Urm , so Tya fikir alasan dye tu memang taklogik langsung ! Sebab apa ? Sebab , orang yang tengah nazak pun sempat bercinta lah ! Kenapa dye yang masih boleh berjalan , masih boleh ketawa tak layak bercinta ? Fikiran dye sebenarnya lain . Tya tahu ! Sebenarnya dye nak orang ramai dengan dye . Dye nak kan Mimi tuu . Tapi , Mimi tu taknak dye sebab Mimi tuu ... Urm , Fikir lahh sendiri . Tapi , Dalam taknak-2 tuu , Mimi tuu macam bagi harapan yang tinggi lah kan dekat Iman . Grr ! Buat Tya menyampah jew ! Benci betola dengan orang yang macam grrr ni . Sebab apa Tya kata dye bagi harapan kat Iman ? Nak tahu ? Okeyy !

Masa malam tuu , Tya tengah syok msg dgn Iman . Lepas tuu , Iman bagitahu Tya yang Mimi cakap Mimi taknak kawan dye if dye dah ada awek . Iman foward msg yang Mimi hantar kat dye tuu kat Tya . Memang agak panas hati juga lah kan Tya baca . Sial kan pangai dye ? Apa motif nak cakap macam tuu kan ? Nampak sangat lah yang dye tuu nak bagi harapan kat Iman . Nak kawan , kawan jew lah kan . Takpayah lah nak melebih . Macam dye sakit hati pula kan bila Iman dah couple dgn Tya . grr ! Eee ! Sakit dalam hati ni terhadap perempuan tuu memang mendalam sampai ke harini lah ! Okeyy ! Lepas pada tuu , Tya minta Iman num perempuan tuu . Mula-2 Iman taknak bagi . Last-2 lepas Tya dah paksa-2 baru dye bagi . Lama Tya simpan num perempuan tuu dalam phone Tya . Grr ! Sakit mata tengok doe ! Tapi , nak buat macam mana kan , num perempuan yang cuba rosakkan hubungan Tya dengan boy Tya tuu ! Simpankan aje lahh . Hari demi hari , hubungan Tya di lanjutkan lagi dengan Iman . Tapi , Tya tahu yang Iman pun still msg dengan perempuan tuu . So , lantak kan aje lahh ! Malas pula nak bertekak . Dalam perjalanan hubungan kami hari-2 kami bergadoh . & taksah juga lah if Tya takminta putus . Dalam sebulan tuu , ada dalam tujuh lapan kali Tya minta putus . Tapi , last-2 couple balik . Ntah kenapa hati Tya ni sayang bagai nak rak kat Iman . Tya memang susah nak lepaskan orang yang Tya sayang . I dunno why ! So , Tya terima & terus terima Iman dalam hati Tya even Iman dah banyak sakitkan hati Tya . Hubungan kami di lanjutkan lagi ~ Makin hari makin sayang Tya kat Iman . Di sebabkan itu , kami sering bergaduh . Orang kata , standard lah couple . If takgadoh taksayang namanya . & orang kata , gadoh tuu pengikat hubungan . Sebab ? Sebab , bila dah gadoh mesti ada pujuk memujuk . So , kat situ lah boleh nampak yang lelaki ni sebenarnya pandai mengayat . Memang semua perempuan boleh cair lahh kan bila lelaki dah memujuk ni . Huhu ~

Dalam setiap hari kami gadoh , taksah lah if Tya takmaki-2 & hina-2 . Tya memang kurang ajar ! Takcukup maki Iman , Tya hina pula keluarga dye . Hurmm ~ Tya memang teruk ! Perangai Tya memang macam setan ! Tapi , Tya memang beruntung sangat sebab Tuhan temukan Tya dengan lelaki & keluarganya yang sangat berhati mulia . Kenapa ? Sebab , takpernah sekali pun Iman marah Tya bila Tya maki & hina dye serta keluarga dye . Ya Allah ! Menyesalnya Tya . & Kini , ibunya Iman sudi menerima Tya sebagai anaknya . Tengok ? Bertapa mulianya hati hamba Allah ini ? Sedangkan Tya sudah teramat kejam terhadap keluarganya . Ya Allah ! KAU lindungilah keluarga kedua ku ini . Amin ~ Ibu , maafkan Eyra ~ ='( .

Tapi , menyesal sekarang takberguna lagi . Sebab , Iman telah pun pergi menghadap ilahi tanggal 26november2010 pada jam 5:11pm . Kata-2 terakhir taksempat di ungkapnya . Tapi , hanya jeritan yang sempat Tya dengar dari sudut jauh gelombang handphone . & sedikit ungkapan I miss you yang sempat Tya baca di status terakhir Iman pada jam lingkungan 10am pada tarikh 26november2010 . :'( .

P/S : Entry ni bukan untuk minta simpati . Tapi just untuk berkongsi pengalaman . Minta kerja sama korang sedekahkan Al-Fatihah buat Allahyarham Muhammad Noor Iman serta , sedikit doa yang tulus ikhlas buat adiknya Muhammad Noor Idzham yang kini sedang terlantar sakit . Al-Fatihah ~

HARAPAN : Moga-2 Allah mengampunkan segala dosa Tya . & Moga-2 ibu sudi memaafkan segala kesalahan Tya pada arwah Iman & keluarga ibu . Amin ~

Sekian ~

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 19, 2011

Adik cepat sembuh yew ~ ='(

Views

Hello . Heyy . Haii . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum semua ~

Jam tepat menungukkan 1:37am , Tya still takboleh tidur . Kenapa ? Tya risau ! Tya sedih ! Hati Tya sayu . Tya taksanggup tengok adik . Adik ? Sape ? Tya ada adik kah ? Pernah pula kan Tya story pasal adik Tya ? Hep ! Excely , ni adik angkat merangkap adik kesayangan Tya yang paling kecil molek , yang paling comel , yang paling manja &
yang paling Tya sayang sepenuh hati Tya . Sape adik Tya tuu yekk ? Korang nak tengok tak ? Korang takpercaya kan adik Tya ni kecil molek + comel ? Kejap Tya bagi korang tengok gambo dye keyy . Gambo fav Tya tauuu ! Memang tersenyum Tya bila tengok gambo ni . ^__^ . *comel sungguh adik akak sorang ni . ='(


Muhammad Noor Idzham

Okeyy ! Percaya kan apa Tya kata ? Comel kan adik Tya ? YES ! Memang 110% COMEL ! Tya sayang budak ni sangat-2 ouhhh ! Budak ni manja sangat . Urm , mesti korang tertanyakan kenapa Tya tiba-2 post pasal budak ni ? Kalau sesiapa yang selalu BW blog Tya mungkin korang perasan yang Tya memang rajin post pasal budak ni . Tapi , harini memandangkan Tya takboleh tidur , Tya terasa macam nak update entry pasal dye . Bukan nak kutuk ! Bukan nak memuji & sebagainya . Tapi , untuk adik , ibu & semua keluarga tahu yang akak Tya sayang kalian ~ & Tya ingin memohon sedikit masa atau ingin mengambil kesempatan ini untuk mohon kepada pemBW blog Tya yang baca entry ni supaya doakan untuk adik kesayangan Tya ni sebab , adik Tya sekarang tengah sakit . Mohon agar kalian semua bermurah hati untuk mendoakan kesembuhannya .

To Adik Idzham :

Akak Eyra sayang adik sangat-2 ! Akak rasa adik pun tahu kan ? Adik , be strong okeyy ? Akak taknak kehilangan adik ! Adik mesti kuat . Lawan sakit adik okeyy ? Adik mesti sembuh ! Untuk diri adik , untuk ibu , untuk keluarga adik , untuk arwah abg iman , untuk kawan-2 adik & untuk akak . Akak sentiasa berdoa supaya adik kuat , tabah & cekal untuk menghadapi dugaan ni . Akak doakan supaya adik cepat-2 sembuh & gembira seperti sedia kala . Adik , you are strong man ! Akak tahu ! Akak kenal adik akak yang sorang ni ! Adik kuat ! Adik pasti boleh lawan sakit adik . Adik pasti sembuh ! Lastly , iloveyouuu adik . ='(


P/S : Tya bahasakan diri Tya sebagai "eyra" kerana hanya keluarga arwah jew yang panggil Tya dengan panggilan tuu . So , hope korang semua tak pening kepala keyy . =) . Mohon sekali lagi agar kalian semua sudi menyedekahkan Al-Fatihah & doa yang tulus ikhlas dari hati buat si kecil comel ni . Sekian , Terima Kasih ~ ='(

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 17, 2011

Bye-2 anak mama . Bhahaha ~ =D

Views
Assalamualaikum . Selamat Sejahtera semua . =)

Fuh-2 ! Habukk lahh . Hacchuuummm ! wekkksss.. ! =p . tetibe* "bax kata FYKA MOHAMED =') . Okeyy-2 ! Harini nak update entry sikit . Sebab tadi tengah syok-2 buat resume sambil dengar lagu bunyi tett-2 *bunyi msg masuk lahh dherr ! >,< . Msg dari siapa ? Opsss ! Bukan dari org tersayang yekk . Dye tengah sibuk menggedik dengan betina lain uhh . Malas lah kan Tya nak kacau . Lantak pi lahhh ! Grr . *geram gela aku ! >,< . Okeyy tadi Tya dapat msg dari someone yang sangat best lah bagi Tya . Dye sentiasa ada time Tya sedih or gembira time mula-2 arwah boyfie Tya meninggal tahun lepas . *mula-2 jew lah kan . lama-2 tah mana menghilang tah . >,< . Sape nama dye ? Nak tahu juga kew ? Hah okeyy ! Ijam namanya . Nama penuh ? Grr ! Sebok jew nak tahu kan ? HEHEHE . *joke-2 . Nama penuh dye Izamzualaimi . Takpayah tahu bin keyy . =)

Okeyy tadi dye msg Tya dye bagitahu dye dah nak gerak PLKN dah . Perhhh ! Berdegup jantung Tya ! Apa ??? Anak Tya nak tinggalkan Tya ? Tak mungkinnnn ! *mengarot ! AHA . =P . Okeyy lepas dapat msg Tya terus call dye . Tapi takdapat pula . Grr ! Bongok betola ! =,= . So , dua kali Tya try baru dapat . Okeyy ! Baru sekali dua bunyi tuttt-2 dye dah angkat call Tya . Good anak mama . ^_^ . Okeyy ! Tya wish dye semoga baik-2 kat sana lah kan . Tya suh dye jaga diri & semua lahh . Lepastu , Tya sempat takutkan dye lah kan . Tya cakap lah kat sana nanti ada hantuu . Bhahaha ~ =P . Tapi , dye taktakut ouhh . Geram noo lahhh ! Grr . Hah ! Dye taktakut kan takpe ! Tya kenakan dye lagi . Tya cakap siap lahh nanti Tya bahan dye semua . Dari kulit puih jadi hitam . Dari handsome ada rambut terus jadi botak . Bahahah ~ Gelak jew dye . HAHA . Padan muka ! So , apa pun Tya doakan lahh supaya anak Tya sorang ni baik-2 kat sana . Jaga kesihatan kat sana . Jaga kelakuan . Jaga diri kat sana keyy nakk ? ^__^

Okeyy semua nak tengok sikit muka anak Tya ni ? Hah ! Ni dye . Budak market Pasir Gudang . Bahaha ~ =p *sorry ijam . gurau jew . ^__^

Photobucket

Budak ni memang gedik sikit lahh . Bhahaha ~ =p

Ni lagi satu gambar dye ni hah ! Tengok lahh yew . Tya main curi jew gambar dye kat facebook dye . Bahahha ~ =P

Photobucket

Okeyy dahhh ! Takpayah tengok banyak-2 yeww . Menggelabah jew budak ni . Bahaha . Kbaiii ! =)



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 10, 2011

Abah , Maafkan Adik ~ ='(

Views
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera Semuanya ~~

Harini Tya nak cerita sikit pasal ABAH ~ Kenapa dengan abah ? Nah ! Korang baca ni !



Mungkin ibu lbh kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?

Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tp tahukah kita bhw seba...ik saja ayah pulang bekerja dgn wajah yg letih ayahlah slalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ?

Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jgn minum ais!".Tp tahukah kamu bahwa ayah sangat risau.?? Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dgn tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bhw ayah hanya ingin menjaga kita? Krn bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sangat berharga.

Saat kita sudah d percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaan nya...Maka ayah lah yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa,ayah telah mghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar.. Di saat kita memerlukan ini-itu, utk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..

Saat kamu berjaya..Ayah adlh org pertama yg berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dngan bangga..

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..

Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..ayahpun tersenyum bahagia.. Apa kita tahu,bhw ayah sempat pergi ke belakang dan menangis? Ayah menangis krn ayah sangat bahagia..Dan diapun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya".. Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk..Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita.. (sebarkan jika kita sayang kepada ayah kita) Ɩ♥ѵӗ U ayah ({})♥


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 08, 2011

Tahu Takkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ????????

Views
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua ~

Korang semua mesti dah nampak kan yang blog Tya yang buruk ni dah berhabuk kan ? Yew Tya tahu . Mana Tya pergi kan ? Kenapa Tya tak bersihkan blog buruk Tya ni kan ? Okeyy ! As you all know *sape yg taktahu buat-2 tahu keyy Tya kan dah sambung study . So , makin hari makin busy lahh hari-2 Tya . Lepas kelas , Tya selalu stay kat kolej untuk borak-2 dengan kawan . Mana taknya , kawan-Tya semua kaki cakap . Takbenti if dah bercakap . HAHA . So , di sebabkan tu lahh Tya takdapat nak bersihkan blog buruk ni . Sorry yeww semua ~ =')

Macam ni , tengok tajuk kat atas tuu ? Macam marah pun ada kan ? Macam sedih pun ada kan ? Tapi , sebenarnya tajuk tuu tengah sedih . ='( . Lately ni , Tya selalu sangat fighting dengan boyfie Tya . Tya pun taktahu kenapa . Tya sayang dye sangat-2 sebab tuu Tya selalu marah dye bila dye walling dengan girl . *aku jeles lah =,= . Serious kata , Tya sayang dye sangat-2 ! Tya tak sanggup hilang dye . Tapi , now Tya dapat rasakan yang dye dah takperlukan Tya lagi . Tya dapat rasakan yang dye dah taksayang Tya macam dulu lagi . ='( . Tya sedih sangat . Kenapa cepat sangat hati dye berubah ? Apa maksud dye sebenarnya ?


Bie ~

Tahu tak sejujurnya memang saya tahu saya salah sebab selalu cemburukan awak .
Tapi , saya nak awak tahu saya cemburu sebab saya terlalu mencintai awak !
Saya taksanggup di duakan !
Saya taksanggup berkongsi kasih awak dengan orang lain ~
Saya sedar saya "syok sendiri" .
Saya sedar saya terhegeh-2 kat awak .
Takpe !
Saya buat macam ni sebab saya nak awak tahu saya sayang awak sangat-2 ~




Lots Of LOVE : TYA

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 05, 2011

Special Video For My Mom ~

Views
video

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

May 01, 2011

I Loikee !

Views
Hello Heyy Selamat Sejahtera & Assalamualaikum Semuanya ~

Saya dengan ini meminta izin anda semua untuk memohon kepada anda semua untuk luangkan sedikit masa di blog saya . *ayat apa aku pakai ? >,< Okeyy Tya merepek ! Jangan layan tau-3 ! HAHA .

v
v
v
v

Okeyy anak-2 semua . Harini Mama Tya nak bercerita sikit kat blog buruk ni pasal satu benda . *benda keh ? =,= . Ntah lah . Tibai jew lah ! Anak-2 mama Tya layankan ajew lah keyy ? Good then ! Pandai anak-2 mama ni semua . HAHA . *merepek lagi di situ . =p . Taksuka kah ? Kbaii ~ Ngeh-2 ~ Tak lah . Taknak lah baii lagi kan . Banyak lagi nak cerita ni . Okeyy ! Duduk diam-2 depan lappy tu yekk ? =) . Bagus yeah semuanya dengar cakap . ^_* . Macam ni ceritanya . Apa seyhh Ma ? Cee cite cee cite ? =p . Sabo lah anak-2 kuh . Mama nak cerita lah ni . Ngeh-2 ~ =p . Macam ni , saje jew sebenarnya nak update blog ni . Takde pew pun nak cerita . HAHA . Dah kena tipuuu ~ Padan muka ! =p

Marah ? =,=

Okeyy-2 sorry-2 . Gurau jew lah sayang . Senyum sikit ? HAH ! Kan cantik pluss handsome tuu . Bagusnya anak-2 mama semua ni . Har-2 ~ =D . Dah-2 ! Kita balik kat title harini keyy . Kira dulu lah . Bagi suspens sikit . Boleh kan ? HEHE . Boleh yew ? Okeyy ! Jum ikut mama . Kita kira sama-2 yerr anak-2 . =p

1
2
3

Start !
WAHH ! Macam nak berlumba lari lah pula kan kita ? HAHA . Ngeh-2 ~ Korang mesti sakit hati kan baca entry Tya kali ni ? Lambat beno nak start ceritanya . HEHE . Mesti ada rasa macam nak lempang jew muka Tya guna kaki-2 korang kan ? HAHA . Okey-2 sorry ! Tya nak start dah ni . Jum mulakan ~

Hepp !
Bismillah dulu lah ~ HAHA . =p . Okeyy dah siap ! Boleh cerita dah ni . Opsss ! Terlupa lagi lah . HAHA . Terlebih dahulu Tya ucapkan ribuan plus berjuta-2 TERIMA KASIH kepada anda yang setia menbaca entry ni sampai sini . *kalau boleh baca lah sampai habis yerr ? Ngeh-2 . =p . Okeyy ! Kita mula lah betul-2 kali ni . ^__^ . Korang semua nampak tajuk tu kan ? Kat mana ? Alahaiiii ~ Kat atas tu lahhh ! Nampak ? Nampak tuu . Tya tahu . Okeyy ! Apa sebenarnya yang Tya LIKE doe ? Nak tahu tak ? Okeyy ! Nak kan . Tya bagitahu keyy . Excely , Tya suka sebenarnya dengan ... LAGU GRENADE !! HAHA . Macam apa jew doe . Nak cerita tu jew sebenarnya . Tapi , panjang lebar pula merepek kat atas ni kan ? HAHA . =p

Okeyy ! Nak cerita sikit kenapa Tya suka lagu GRENADE ni . Sebab , lagu dye best lah . Bermakna doe lagu ni ! ^__^ . Macam sweet pun ada . Tapi , tah lah . Tu bagi Tya jew . Bagi korang taktahu lah kan . =) . Lain , sebab lagu ni rancak . Opsss ! Tya suka lagu GRENADE yang remix tau ! Bukan yang slow tuu . Yang slow tuu best . Tapi , takbest lahh . *ayat tunggang tebalik japp . =p . Okeyy nak tahu tak ? Tya satu hari kalu online mesti Tya buka lah lagu GRENADE remix punya . If jejalan kat blog , sape-2 yang ada tarok lagu tuu , mesti Tya pause . HAHA . Sorry lah pada sape-2 punya blog yang Tya BW tu . Ngeh-2 ~ =p . Okeyy lah malas nak cerita panjang dah . Amek ni Tya bagi korang lirik lagunya . HAHA . *lirik jew lah dapat . =p


Easy come, easy go
That’s just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss , Had your eyes wide open -

Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I’m numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
Mad woman, bad woman,
That’s just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had

And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you’re a liar Cause you never, ever, ever did baby…
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no


Okeyy semua , thankx sangat-2 cuz sudi baca entry bodoh Tya harini . HEKHEK ~ =D . Kesian korang kena main-2 dengan Tya mula-2 tadi kan ? Sorry sangat-2 yerr . Tya saje gurau-2 dengan korang semua . ^__^ . Kbaiii ~


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial