October 10, 2013

Event : Launch 'Antabax National Hygiene Month 2013'

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Semalam berlangsung event P&G Home. Harini pula tanggal 9 Oktober 2013 berlangsungnya event 'Promosi Kesihatan Kebangsaan Ke-3' yang berlangsung selama 3 hari iaitu dari 8 - 10 Oktober 2013 bertempat di Royale Chulan Hotel Raja Chulan, 5 Jalan Conlay, 50450 Kuala Lumpur yang dihadiri oleh beberapa tetamu khas seperti YB Datuk Seri Dr. S. Subramaniam dan ramai lagi termasuk kami para bloogers dot com. Kikiki ~ :P



Majlis berlangsung dengan jayanya. Majlis seperti biasa dimulakan dengan pendaftaran media dan seterusnya ketibaan YB Datuk Seri Dr. S. Subramaniam iaitu Minister of Health Malaysia. Majlis kemudian diteruskan lagi dengan ucapan alu-aluan dari Mr. K. Manimaran yang merupakan President of Malaysian Health Promotion Association (MAHEO). *nak diceritakan semua tantatif dalam karangan ni agaknya sampai 3juta kot panjang entry ni nanti. hukhuk ~ k tipu* So, marilah kita sama sama merehatkan mata dari membaca entry yang panjang pada entry yang sangat pendek pada hari ini dengan melihat isi kadungan tantatifnya yeee. 



Programme

4.30pm   Media Registration
5.00pm   Arrival YB Datuk Seri Dr. S. Subramaniam
               (Minister of Health Malaysia)
5.05pm   Welcome Speech
               (Mr. K. Manimaran, President of Malaysian Health Promotion Association (MAHEO)
5.10pm   Key Note Address
               (Yang Berbahagia Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah, Director General of Health Malaysia)
5.20pm   Opening Speech
               (YB Datuk Seri Dr. S. Subramaniam, Minister of Health Malaysia)
5.40pm   Launch of The Health Invesment
               (By YB Datuk Seri Dr. S. Subramaniam, Mr Manumaran, Mr Kuek Bak Heng)
5.45pm   Multimedia Presentation
5.55pm   Performance on "Tepuk Amai-Amai" (Photo Op 2)
               Programme with ANTABAX- 2nd Multimedia
6.00pm   Booth Visit (Photo Op 3)
6.15pm   Media Q & A
6.30pm   Refreshment & Ends

Okay dah, ni lah tantatif event Antabax ni. Event ni agak formal lah. Tapi pakaian Tya agak tidak formal dengan berselipar jeh. Wakakaka. :P Sempoi gilaaaa Tya ! Hihi. Event ni bertujuan untuk promosi kesihatan sepertimana yang Tya dah nyatakan kat atas tadi kan. 



Naaaaa. Tudiaaaaa. 'Bulan Kebersihan Diri Malaysia'. Malaysia jeh okay. Bukan Malaysia tayah aa nak sibuk. Hikhok ~ Jommm ramai ramai kita jaga kebersihan diri dengan Antabax ! Yuhuuuuuuuuu ~

Lepas ucapan, ucapan lagi dan lagi dari orang yang berlainan. Gambarnya tade yee. Internet slow lah. Malas pula Tya nak upload. Lepas ucapan selesai tetamu yang hadir di jemput untuk menonton sedikit video tentang Antabax ni. 


 Lepas tengok video, tetamu yang hadir termasuk kami team blooggers dapat menyaksikan persembahan dari adik adik dari sekolah rendah mana ntah, Tya lupa pula nama sekolah depa. Hikhok. Persembahan kawan kawan Tya yang sangat menarik dan comel. Haha. Ohsem ! :P



Comel comel jeh budak budak ni kan. Tapi malangnya budak sekolah rendah lagi ni tau. Yang membuatkan malangnya lah kan kan. Hmmm. Budak budak ni lagi besau besau saiznya dari Tya yang dah 2tahun ni. Hikhok ~ :P *muda lagi*



Nah, maii tengok ni gambaq gambaq perasmian. Gambaq semua dari side tepi jahh. Maklumlah Tya bukan photog kan nak amek gambaq yang betul betul cun. Asalkan adooo jadilahh untuk update entry jeh pun kan. Mereka patut berbangga sebab gambaq mereka ada dalam memory card nikon Tya tau. Hihihi. :P



Nak bebel apa lagi ni woii ? Buntu dah pale hotaq Tya ni. -,- Rasanya sampai sini jeh lah kot kan ? Tak puas lagi ? Mai cuci mata dengan gambaq gambaq dari team bloogers dot com yang hadir pada event ni jeh lah yee. 





Budak dua orang ni memang suka membuli. So, tak heran sangat lah kan. K tape tape. 

Dan, akhir sekali maii lah tengok sikit jaaa gambaq Tya dengan maskod event ni. Alahai maskod dia comel sangat. Dia siap nari nari. Geram jeh Tya tengok. Nak jeh peluk peluk. Haha. 

Comel kan ? Hihihi tahu dahhhhh. 

Okay dahh. Tamatlah sampai sini. Ohh ye tak lupa juga. Ni event yang kedua untuk minggu ni Tya join yee. Tunggu next event hari ni (Khamis) *sebab dah pagi* In-Shaa-Allah ada lagi dua event yang Tya bakal hadirkan diri. Nantikan gambaq gambaq kami dari team blooggers dot com yeahhhh. Dan, jangan lupa nantikan entry Tyaaaaaaaaa ! Tataaaaaaa sekian ~

*Nota kaki, nanti Tya update pasal CellAds pula yeeee ~

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

October 09, 2013

Event P&G HOME

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. 

Harini pada tarikh 08/10/2013 bersamaan dengan hari Selasa Tya dengan beberapa orang rakan blogger dari Team Blooggers Dot Com telah menghadirkan diri di event P&G HOME dimana event ni bertujuan untuk "Celebration of P&G's 175 Years of Innovation". *saje jeh nak tiru bulat bulat dalam bi* :P Event yang melibatkan beberapa orang media, blogger dan ramai lagi ni bertempat di The Elements Sales Gallery, Ampang. Tahu tak kat mana ? Dekat jugalah dengan Ampang Point. *sebenarnya Tya pun tak tahu pada awalnya.* :P

Ni tantatifnya yeee ~


Ni nak kasi update sikit tentatif untuk event ni tadi. 

PROGRAMME

2.45 pm   Media and guests' arrival and registration (ketibaan kami semua)
3.05 pm                                                                        Welcome note by emcee
3.15 pm                                        Welcome address by Nicolas de La Giroday
                                                 (Country CEO of P&G Malaysia & Singapore)
3.25 pm                                                                                           Event gambit
                                                                                                         Photo Opp #1:
                                                              Nicolas de La Giroday & Daphne Iking
3.35 pm           Video presentation on Malaysian's The Everyday Effect Story
3.45 pm                                                           Sharing session by Daphne Iking
4.00 pm                                                   Media's P&G Hunt in the P&G Home
4.30 pm                                         Lucky draw & P&G Hunt Prize presentation
4.40 pm                                                                                           Photo Opp #2:
                                      Nicolas de La Giroday, Daphne Iking and the winners
4.45 pm                                              Thank you note by Nicolas de La Giroday
4.50 pm                                                Free & Easy visit time to the P&G Home
5.15 pm                                                                                                  Event ends

K dah, semua tentatif dah jelas terang dan nyata yee untuk event P&G Home ni. Event ni memperkenalkan produk produk yang di keluarkan oleh company P&G Home ni yang mana menceritakan kesan setiap hari. Dalam bahasa omputihnya "with The Everyday Effect Story". Kalau salah jangan marah yee. Maklumlah tak pandai bahasa omputih ni sangat. Yelaa Tya bukan omputih. Tya omcekelat jeh. Hikhok ~ :P Antara produk produk keluaran P&G Home ni ialah :

  • Pantene
  • Downy
  • Head & Shoulder
  • Olay
  • SKII
  • Rejoice
  • Ambi Pur
  • Gillette (lucky draw yang Tya dapek. hihi)
  • Febreze
Haaa dah ? Cukup lahh tu jeh. Nak di senaraikan semua memang sampai esok pun tak habis rasanya. Banyak sangat kot. Nak tahu pii search google jeh lah k. :P



Sampai sampai jeh kat event tu tak sampai berapa jam duduk dah di offer dengan makanan. Coklat pula tu. Memang ohsemmm sedap. Cekelat katanyaa kan. Duduk duduk kejap then event start. Dimulakan dengan ucapan selamat datang dari penganjur lepastu jemputan daripada CEO P&G dan seterusnya yang ada dalam tantatif kat atas tu naaa. 

Tengah bagi penerangan sikit ni sebelum start game

Ni blooggers yang tengah kusyuk dengar. Haha beria. XD



Tak lupa juga, event ni ada buat sikit game. Game yang dibahagikan pada beberapa kumpulan dan Tya dengan rakan blogger lain dalam satu kumpulan yang memakai stiker berwarna merah kecuali ada sorang blogger yang datang lambat nauuu tadi then dapat stiker warna biru. Wakakakaka. :D Kesian diaaaa ~ Tu makan dia ! Haha. 

K, part game tu Tya lemah. Ada lebih kurang 5 keh 6 soalan. Tya hanya mampu jawab 3 ke 4 soalan jeh. Haha kesian. So, conclusionnya memang Tya tak berpeluang untuk menang hadiah lah kan. Redha jeh lah. Haha. Tup tup tengah syok syok update instagram sambil dengar tak dengar jeh speech emcee kat depan, tetiba depa mention nama Tya untuk lucky draw. Hoho ~ Rejeki ! Hahaha. :P Baru kali kedua join event dah ada rezeki. Alhamdulillah. So, Tya dapat lah lucky draw yang dalamnya berisi set Gillette. So, apa Tya nak buat dengan menda alah tu ? Conclusionnya, Tya bagi abah jeh lah sebagai balasan abah bayarkan Tya duit lesen kereta. Bhaha. :P *amek hati katanya*

Taraaaaaaaa. Nampak tu Tya kecik cinonet kat situ bergambar dengan bloogers and CEO P&G Home. Memang luck lah kami kan. Kihkih ~ :P Thankyou P&G Home !

Blogger yang hadir. Kami dari Blooggers Dot Com

Gadis gadis blooggers dot com yang hadir

Dan, akhir sekali ~

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Tya bersama Daphne Iking yang sedang mengukur ketinggian Tya. -,-

K, sekian Terima Kasih. Enjoy !




* sumber gambar dari Ayue-Jer Rejaluddin. TQ :)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

October 05, 2013

Tajuk ?

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.
*Setiap entry akan dimulakan dengan salam lebih sempurna*


Setiap orang mahukan kebahagiaan. Baik perempuan mahupun lelaki. Begitu juga aku. Aku inginkan kebahagiaan di dunia dan juga di akhirat kekal. *In-Shaa-Allah* Normal bila kita mengatakan 

  1. Tak layak ke aku buat dia ?
  2. Kenapa aku tak pernah rasa sikit pun kebahagian dalam dunia ?
  3. Atau memang aku dijadikan di dunia ni untuk merasa derita ?
  4. Apa kurangnya aku ? 
  5. Aku benci hidup !
  6. Baik aku mati lagi bagus !
  7. .......
  8. ................................ -,-
Ini semua perkara biasa yang sering di dengar dan diungkapkan oleh manusia yang dalam kekecewaan, kesedihan dan luar kawalan. Luar kawalan ? Yee luar kawalan. *ulang* Luar Kawalan ! Bukan apa, manusia sekarang mudah leka dengan apa yang dah ditulis untuk kita. Ye. Termasuk aku. Leka dengan suratan takdir yang Allah SWT tentukan buatku. 

Tidak salah jika bersedih. Tapi salah jika melawan takdir Tuhan. Mampu ke kalian melawan takdir Pencipta ? Sesungguhnya aku tidak ! Tidak ! Tidak ! Dan tidak ! Manusia dijadikan bermacam macam perangai. Bermacam macam ragam. Ada yang baik. Ada yang kurang baik. Ada yang payah nak baik. Ada yang baik, baik gila nak mati. Susah ! Bila baik dipijak. Bila kurang baik diumpat. Haishhh, manusia ~ Kalau mampu nak je aku masukkan batang buloh dalam mulut orang yang suka mengumpat ni kan. Haish ~ Yang suka pijak memijak orang tu, baik pii pijak orang yang perlukan "pijakan". Faham tak ? Deyyy macha ! Pijak lerr orang yang sakit badan belakang. Dah pijak minta upah. Dapat manfaatnya dari pijak pijak orang yang baik hati ni. Duiii. 

*K, sambung*

Jangan mengeluh dengan takdir Tuhan. Sesungguhnya Tuhan telah catatkan yang terbaik buat kita semua. Jadi bersyukurlah dengan apa yang kita ada. Jangan pernah mengeluh. Tak di izinkan untuk bahagia di dunia ? Jangan risau jangan sedih. Dekat sana nanti pasti akan bahagia. Itu janji-Nya. 

*Aku dah merepek dah kat situ sebenarnya*

Bahagia kita tentu seronok buka jika boleh di kongsikan bersama rakan rakan ? Tapi ada baiknya, kebahagiaan tu hanya kita dengan dia saje yang tahu. Buat apa dikongsi dengan orang lain ? Untuk apa war war kan kebahagiaan tu dengan orang lain ? Nak orang lain rasa juga kebahagiaan tu ? Ohh man ! Tak seronoklah macam tu bukan ? 

Biar kita jeh yang tahu betapa bahagianya diri kita. Sekian. 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Review : The Blogger Creative Blogger Girl

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. 

Berapa hari Tya tak update ? Hitung hitung hitung ~ Tettttt ! Tamat ! Malam ni Tya update yee. Selamat menjamu selera mata dekat blog Tya yang serba purple ni ~ Hello ? Hello ? Hello ? Haiii ? Hihihi. :P

This entry khas untuk buat review. Review pasai pa ? Nak tahu ? Mai ni nak cerita. Baca sampai habis lah naaa. :) 


Siapa dia Miraa Hussin ni woii ? Tak kenai kah ? Lol, rugi noh lahh tak kenai dia. Blogger laaa ni. Masih tak kenal ? Lantak pi kat hang lah. Hihihi. :P Ni nak kenai kan lerr ni. Miraa Hussin si gadis cilik comel ni berusia berapa tahun ekk ? Alahhh tak tahu. *belum sempat nak berkenalan* 

Bukan nak kenalkan identiti dia sebenarnya. Just nak kasitahu jeh yang dia sorang blogger girl yang aktif dan creative. Awat ? Tak percaya keh ? Sila lah tengok blog Tya ni. Comel kan ? Cantik kan ? Haaa tahu tapeee. It's simple but nice okay ! Yang penting ada muka den kat situ dah cukup. Haiii maklumlahh, den mana pandai buat template ni. *even study dip grafik design* -,- Aduh malu ! *tutup muka*

Anyone bole tolong ajarkan ? Hikhok ~

Ada sesiapa yang berminat nak tempah header ? Template ? Banner ? And else ? Bole tade masalah. *pandai pandai aku jeh* :P Sila lah klik pada nama Miraa Hussin tu yee untuk terus berhubung dengan dia dekat facebook. 

Ohh tak lupa juga, jemputlah ramai ramai like page dia dekat Miraa Hussin's Blog. Selain menerima tempahan edit blog, dia juga ada buat beberapa online shopping. Kalau nak tahu apa yang dia sell sila lah ringankan tangan dan jari anda like page dia. Sekian. 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

October 02, 2013

Birthday Surprise From Him ♡

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ~

Seperti yang kawan-kawan tahu *yang ta tahu tu ta mengapalah* tanggal 29September2013 yang lepas merupakan Ulang Tahun Kelahiran Tya yang ke-20 tahun. Jadi, masa hari kelahiran tu tentu banyak yang kita semua idamkan bukan ? Sama juga seperti Tya. Banyak yang Tya idamkan. Ada yang tercapai dan ada juga yang belum tercapai. 

Salah satu yang Tya idamkan yang menjadi realisasi pada hari ulang tahun Tya adalah, Tya teringin sangat nak dapat satu special wish dari Ex-Bf Tya yang dah jarang bertegur. Harapan Tya tinggi sangat k. 

Awal bulan September, iaitu 4 dan 5 September Tya bertolak keh Singapore under kolej. Sebelum Tya bertolak Ex ada inbox kat facebook tanya bila Tya pergi Singapore and bla bla. Tya pun jawab lah semua soalan dia tu. And pada Tya kami langsung tade gaduh or apa. Tup tup masa Tya dalam bas, dalam perjalanan nak menuju keh Singapore tu, Tya buka lah facebook guna phone. Tya tergerak hati nak baca balik inbox dengan Ex tiba tiba tengok kat inbox, facebook Ex dah jadi "Facebook User* tade lagi nama Ex. Terkejut juga Tya. Kenapa tiba tiba Ex block Tya kan. Sampai dua dua facebook pula tu. Tade angin tade ribut. Berderau darah mengalir dalam badan. Mula rasa ta sedap hati. 

Lepas beberapa hari Tya tanya kat Yana, bestie Tya kenapa agaknya "Wan" block Tya ek ? Atau dia deactive facebook ? And bestie Tya kata mungkin dia deactive.Punca dia deactive sebab mungkin dia nak jaga hati awek dia. Ya Allah, jantung dup dap dup dap jeh masa Yana kata macam tu. Ta sangka Wan dah berpunya. Perghh ! Sedih amat ! :'( Tapi itu cuma anggapan bestie Tya yang membuatkan Tya juga putus asa. Hmmmm 

Lama jugalah ex deactive facebook. Ada satu hari bestie Tya kata dia macam ternampak Wan update status walhal Tya langsung ta nampak. So, dalam pemikiran Tya mungkin Wan dah block Tya. Tapi apa puncanya pun Tya ta pasti. K sedih gila time tu tapi Tya tutup kesedihan and rasa kecewa yang membelenggu diri masa tu. Tya watlek watcool kata orang. Hihihi. :P

Kira dekat satu bulan jugalah Tya ta buat kerja kerja meng"stalk" facebook Wan. Twitter dia pun Tya ta dapat nak detect. Ya Allah, masa tu Tya cuba tanya pada-Nya jeh apa salah Tya sampai Wan tiba tiba hilangkan diri. Sedih pedih. Tya rindukan Wan. :'(

Hari makin lama makin pergi tinggalkan Tya. Makin lama makin hampir dengan hari ulang tahun kelahiran Tya. Tya terus tunggu and tunggu. Dalam masa menunggu tu Tya banyak masalah dengan kawan kawan. Ntah macam mana nak selesaikan Tya buntu. Jadi Tya beranikan diri ajak kawan face to face and so on. Lama kelamaan hubungan persahabatan tu makin akrab balik. Alhamdulillah. :')

Pejam celik pejam celik dah 28September2013. Tya dengan kawan kawan yang lain plan nak sambut birthday Qila. Punyalah kami plan plan nak buat surprise itu ini. At last, yeahhh kami berhasil ! Dan, MEREKA semua berhasil juga kenakan Tya. -,- Mereka semua plan dengan Tya and kawan kawan yang lain pung pang pung pang nak buat itu ini untuk surprisekan Qila at last, mereka surprisekan untuk Tya sekali memandangkan 29September2013 esoknya birthday Tya pula. Aiyoo. Serious Tya ta sangka sangat ! And sangat sangat terharu ! Habis kami di make up kan dengan kek and tepung. Yeahh ! Sangat ohsem ! :D Itu lah hari yang paling bahagia buat Tya untuk sambut birthday yang ke-20 tahun. :') Thankyou so much koranggg ~ :'* Masa tu kami kelua dari petang sampai keh malam. Lebih kurang jam 11.40 baru Tya sampai rumah. Kira time untuk masuk birthday Tya bakal tiba. 

Tuptuptup ~ Jam menunjukkan pukul 12 tepat. Okay handphone Tya masih sunyi sunyi dan sunyi. Tade sorang pun yang msg atau call Tya wish birthday. Sedih sangat. Lagi menyedihkan Tya tunggu wish dari Wan time tu tapi tade pun dia wish. Tya tgk wassap. Mula mula wassap dia last seen jam 11 lebih kot. Ta berapa ingat sangat. Then, tepat jam 12AM Tya tengok lagi wassap dia. Still ta berubah. Lama sikit Tya tengok lagi, wassap dia last seen 12.27AM. Mean dia ada online wassap dia tapi dia ta wish pun birthday Tya. Ya Allah mengalir air mata. :'( Then, tetiba phone Tya bunyi. Cepat cepat Tya tengok. Rupanya first wish dari kawan Tya kat JB. :') Kawan jauh yang sentiasa ingat hari kelahiran Tya. Terharu sangat. :')

Dalam tengah rehat rehatkan badan, tiba tiba handphone num celcom Tya berbunyi. Calling from baby bestie smacky pretty, Amira Afina. :) Myra orang kedua yang wish birthday Tya. Siap call lagi k. Hihi. Sweet sangat Myra. :) K, tunggu punya tunggu punya tunggu wish dari Wan, sampailah Tya tertidur. Mata pun dah layu. 

Pagi tu Tya dah janji dengan Qila and Yana nak sambut birthday dengan dorang. Lakosi kami keh Sunway Pyramid. Dalam masa nak ke Sunway tu banyak halangan yang Tya kena hadap. Qila lambat sampai. Yana pun lambat sampai. Hampir 40minit Tya tunggu Qila dekat Foodcourt Kl Sentral sorang diri. Sampai jeh Tya kat foodcourt Tya ternampak sorang laki duduk membelakangi Tya. Lelaki tu mirip sangat dengan Wan. Hati Tya kuat kata yang tu Wan. Mata Tya ta putus putus pandang dia walaupun hanya dari belakang. Sampaikan Qila sampai, Tya tanya kat Qila lelaki tu Wan atau bukan and Qila said bukan. Perghh ! Punah harapan ! :'(

Lepas lebih kurang 1jam lebih tunggu Yana, Yana pun sampai then tunggu kat tempat teksi. Sebelum Tya and Qila melangkah kaki ke Yana, Tya and Qila sempat pergi jenguk kat KFC kalau kalau Wan ada kat situ sebab janjinya yang dia akan ada masa birthday Tya. Tapi harapan tinggal harapan. Batang hidung Wan pun Tya ta nampak. Sedih sangat ~ Hmmm

Dalam teksi, kami cerita pasal kejadian semalamnya masa sambut birthday Qila. Cerita punya cerita then Yana tanya Tya, Tya nak siapa yang ada masa birthday Tya pada haritu. Mulut Tya laju jeh cakap yang Tya nak Wan yang ada. Yana sempat mengusik. Katanya Tya ta nak keh Haziq ada. Then, Tya langsung ta terfikir pasal Haziq. Yang Tya tahu Tya nak Wan ada. Dan sebenarnya Yana cuba untuk bagi hint kat Tya. Cuma Tya masih belum dapat tangkap. 

Sampai kat Sunway, Yana terus call kawan dia. Dia kata dia nak jumpa kawan dia. Then Tya and Qila buat keputusan nak makan kat mekdi. Yana pun ikutkan jeh kemahuan kami berdua. Dalam masa yang sama dia bertekak sikit dengan kawan dia sebab kawan dia kata nak makan dekat pizza. So, Yana pun ajak kami keh Pizza. Kami pun ikutkan ajee. Dalam perjalanan keh Pizza, sekali lagi Yana bagi hint kat Tya. Yana tanya dulu time kita bertiga makan pizza dengan Wan kat mana ehh? Spontan Tya jawab dekat Pavilion. Then Yana sempat mengusik. 

Sampai jeh kat Pizza, kami amek tempat. Ta lama lepas tu Yana tinggalkan kami sebab nak amek kawan dia. Tinggal Tya berdua dengan Qila. Yana suruh kami pesan pizza tapi ntah kenapa kami ta pesan. Haha. Tiba tiba datang sorang pekerja pizza tu bagitahu tempat yang kami duduk tu dah ada yang booked and dia arahkan kami untuk duduk di tempat lain. Tya and Qila pun dalam ke"blur"an masa tu. Jadi Tya and Qila pun ikut jeh mamat tu. Qila marah, sebab mamat tu yang pilihkan tempat untuk kami. Qila kata kenapa dia kena pilih biarlah kita pilih sendiri. Hahaha. Comel Qila marah. :P

K, agak lama juga lah Yana pergi amek kawan dia. Tuptup dia sampai. Tapi batang hidung kawan dia pun tade. Erkk ! Pelik betul lahh. Then, ta lama lepastu dia jawab call and dia bla dari situ. Bunyi macam dia nak pergi amek kawan dia balik. Okay. Tya dengan Qila sekali lagi berdua kat situ. Masih ta order pizza lagi. Sampai dua tiga orang pekerja pizza datang nak amek order. Tapi kami masih belum buat pilihan. Haha. 

Then, masa tengah duduk duduk and nak pilih pizza handphone Qila bunyi and ada orang call. Qila kata Yana call guna num kawan dia sebab phone dia habis bateri. K fine. Layankan ajeh Tya. Hehe. :P Qila kata, Yana pesan kat Tya suruh duduk belah luar. Erkkk ! Duduk belah dalam and luar pun jadi masalah. K kat situ Tya dah dapat tangkap yang Yana dengan Qila ada plan something untuk Tya. Cuma Tya masih ta dapat detect siapa yang bakal Yana bawa. 

K, Tya sempat update status kat moment wechat mengatakan yang Tya sedih sebab Wan langsung ta wish birthday Tya. Tuptup mata Tya ditutup dari belakang. Then Tya di beri dengar muzik birthday masa mata ditutup. Ooooo dalam fikiran Tya Yana yang tutup mata Tya. Okay Tya rasa punya rasa. Then tarik punya tarik, at last ! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Serious terkejut gilaaa ! :'( Orang yang Tya harapkan ada depan mata !!!! Ya Allah, hanya Tuhan yang tahu betapa happynya Tya. :') Jerit punya jerit, marah manja punya marah manja at last, jatuh berjujuran air mata Tya. (T_T) K, Tya dapat special gift dari Wan. Terharu sangattt ! :')

Tya dilayan bagaikan puteri budak budak. Hehe. Comel jeh Wan. ^_^ Dia ta pernah berubah walaupun lepas putus dengan dia Tya pernah ada hubungan dengan lelaki lain. Hmmm. Im sorry dear. 

K makan punya makan, then Wan ajak tengok movie. K, kami pun ikut jeh lah montot dia. Tengok movie cerita omputih. K memandangkan Tya ta berapa layan cerita omputih, Tya banyak leka and cuba untuk tidur tapi dihalang oleh Wan. Huuu sob sob ~ :( Lepas habis tengok movie Wan bawa kami pergi cafe. Masa dekat cafe Tya mula tanya itu ini. Marah marah pun sempat jugalah. Hehehe. :P Tya tanya Wan motif dia deactive facebook kenapa. Then, dia jawab kalau nak dapatkan hati seseorang kena plan dari awal. Ohh my ! Gugur jantung mak nokkkkkk ~ :P

K, ta perlu story panjang lagi maiii sini Tya share sikit jeh gamba. Hihihi. :P


Tya gelak sambil nanges. Bahahaha :P


Wan cuba untuk memujuk ~ Hikhok ~ XD






Seriously, You Made My Day Wonderful :') Ily.

Thanks alot too bestie bestie Tya, Yana and Qila yang sudi berkomplot dengan Wan untuk membuat kejutan pada hari ulang tahun kelahiran Tya. Serious Tya ta kan pernah lupa moment ni sampai bila bila. In Shaa Allah. :')

Taraaaaa, ni present yang Wan bagi. :)
~ Gelang Tangan 
~ Spiderman
~ Music Box
~ Jinggle Bell Rock

Thankyou so much, Dearest Prince Muhamad Hazwan bin Khamdari ♡ 
ILOVEYOU 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

September 18, 2013

Pergi

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Bumi berbentuk sfera yang sering berputar. Oleh sebab itu, terkadang manusia berada di atas, terkadang manusia ada dibawah. Yang sekarang berada diatas, jangan merasakan diri kalian itu bagus dan tak akan jatuh kebawah dan yang berada dibawah jangan merasakan diri kalian itu lemah kerana anda juga akan merasa diatas satu hari nanti kerana Allah SWT itu Maha Adil dan Saksama. 

Dunia. Dunia tak pernah kejam. Tuhan juga tak pernah kejam pada hamba-Nya. Tapi kita *manusia* sendiri yang tak pandai nak menghargai apa yang di kirimkan untuk kita. 

Lepas apa yang jadi, kenapa perlu dikejar? Manusia bukan boleh dipaksa. Yang berlalu biarkan berlalu. Buat apa susah payah cuba gapai apa yang tak mungkin dapat? Tak perlu. K tak perlu dan buang masa ! Manusia ni kadang kadang ada yang baik, tersangatlah baik. Ada yang tak berhati perut, sangat sangat tak berhati perut. Ada yang pentingkan diri sendiri, sangat sangat pentingkan diri sampai lupa ada yang lebih memerlukan. Itulah manusia ~ Mudah leka dengan nikmat yang diberi. Adakah perlu jadi sebegini? Mungkin perlu dan mungkin juga tidak. Mungkin ada sebab tersendiri kenapa jadi sebegini. Atas pendapat masing masing. Terpulang. 


SELFISH

Atau lebih dikenali sebagai "Jual Ikan" dalam bahasa aku. Lebih baik bukan daripada translate sebenarnya? Tidak? Oh okay terpulang. Sebenarnya kadang kadang perlu "jual ikan" ni. Tapi tengok pada cara orang nak menerimanya. Ntah lah. Bila fikir fikir balik, macam kadang kadang bila "jual ikan" ni  rasa macam tak baik untuk kehidupan sekeliling. Tapi ada yang mengatakan lebih banyak faedah dari jadi hati orang lain. Others people opinion ~ 

Someone told me :
                             Tuhan hantarkan seseorang untuk kita bahagia.
                             Tuhan tarik mereka untuk pengajaran dan pengajaran itu bernilai.
                             Setiap yang berlaku ada hikmah dan setiap apa yang berlaku 
                             adalah pengajaran.
                             POSITIF dalam apa juga keadaan.
                             Bersangka baik pada Tuhan, pada keluarga, pada orang sekeliling 
                             dan diri sendiri.
                             Dugaan demi dugaan datang tanda Tuhan sayangkan kita walau 
                             kita alpa.

Seseorang yang tak pernah lepas dari menegur setiap kesilapan aku. Seseorang yang satu satunya berani menegur kesilapan aku. Yang jujur dan ikhlas dengan setiap percakapan dan tegurannya. Sejujurnya tak pernah ada sorang yang bergelar kawan pun berani menegur kesilapan aku tapi seseorang ni yang pertama menegur dan aku menerima ia dengan hati yang terbuka. Terima Kasih. 

Sahabat yang baik mampu berada saat kita susah, saat kita senang, saat kita memerlukan, saat kita tidak memerlukan. Sahabat yang baik mampu nasihat menasihati dan tegur menegur. Dalam dunia yang cuma sementara kita dipinjamkan ni, bukan mudah untuk mencari atau mendapatkan sahabat sejati. Andai sudah memiliki hargailah persahabatan itu walau sakit manapun bila kita bersama sahabat. Kerana sahabat tiada nilainya. 

-Sahabat tiada ganti. 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

September 16, 2013

Aku Rindu

Views
Assalamualaikum. Selamat Sejahtera ~

Walaupun dah beberapa bulan tak update blog ni tapi alhamdulillah masih ada yang sudi blogwalking. Terima Kasih semua. Terima Kasih, Ya Allah. :') 


Mula hari isnin dengan satu ucapan ringkas untuk semua warganegara Malaysia. 
Selamat Hari Malaysia ! Go Go ! Malaysia dihatiku ! 

SAYA BANGGA MENJADI ANAK MALAYSIA !
MALAYSIA TANAH TUMPAH DARAHKU !

Aku rindu. Rindu ? Aku rindukan semua yang pernah aku miliki. Aku rindukan dia dia dia dan dia. Aku rindukan semuanya yang sekarang semuanya makin menjauh dariku. Aku rindu gelak tawa. Aku rindu senyuman bersama. Aku rindu tangisan bersama. Aku rindukan kenangan bersama. Aku rindukan semua bersama. Hilang. Semuanya hilang begitu saja. Sekelip mata. Aku pelik melik pilik. Kenapa semuanya berlalu dengan pantas ? Dimanakah silap diri ini ? Lepas satu, satu yang pergi. Mana semuanya ? Mana semua yang dulu selalu ada bersama aku ? Mana semua yang dulunya ada beri aku semangat ? Hilang. Lagi? Semuanya sudah hilang. Ntah kemana hilangnya. Aku buntu. Nak dicari ? Tapi dimana? Andai saja aku tahu dimana dia berada, akan aku cari. Andai saja aku tahu apa puncanya, akan ku patah balik masa itu. Akan ku ubah sikapku yang membuatkan mereka semua pergi. 

Mengapa ? Mengapa semua ni jadi pada diri aku ? Adakah kerana aku tidak layak menerima semua kegembiraan didunia ? Adakah aku tidak layak menerima kebahagiaan didunia ? Atau mungkin aku memang dijadikan untuk itu ? Atau mungkin memang aku dijadikan hanya untuk berseorangan ? Mungkin kah itu ? Kenapa ? Kenapa mesti aku yang terima semua ini Ya Tuhanku ? Rintih hatiku sendiri. 

Berat sungguh ujian Tuhan. Bukan aku tak nak hadapi. Tapi aku tak kuat untuk menghadapinya seorang diri. Aku bukan seorang yang kuat. Aku bukan batu yang bila di campak tiada apa apa perubahan. Walhal, ada sesetengah batu jua akan pecah atau hancur berkecai apabila dibaling. Aku tak kuat. Aku lemah. Aku rindu. Ye aku sangat merindukan semuanya. 

Apakah semua ini dugaan buat aku insan lemah selemah iman ? Agar aku menjadi lebih kuat tabah sabar dan makin mendekatkan diri pada-Nya ? Ye. Terkadang aku alpa pada-Nya. Terkadang aku lupa pada pencipta ku. Terkadang aku leka dengan duniawi yang Dia berikan padaku. Aku berdosa. Aku lupakan-Nya. Saat aku bersedih berduka, Dia tempat aku mengadu. Dia yang memakbulkan segala permintaanku tapi aku masih alpa. Buruknya aku. Hinanya aku. Ya Allah, aku rindukan-Mu. 

Kerana-Mu mereka datang padaku. Kerana-Mu mereka bahagiakan aku. Kerana-Mu mereka bersamaku. Dan kerana-Mu jua mereka pergi tinggalkan aku. Ya Allah, saat aku sendirian Kau masih ada bersama aku. Saat aku berduka, Kau masih sudi mendengar segala luahanku. Ya Allah, saat aku memerlukan kau sentiasa hadir untukku. Saat aku tadah kedua belah tanganku memohon pada-Mu, Terima Kasih Ya Tuhan, Kau mendengar doa dan tangisanku.

Ya Tuhanku, 
Ambil aku. Jangan ambil mereka. Jangan biarkan mereka menangis setitik air matapun untukku. Biarkan aku saja yang merasa itu. Ambil aku, Ya Allah. Bahagiakan mereka. Aku bahagia melihat mereka bahagia. Siapa pun mereka. Mereka adalah mereka mereka yang aku sayang dan aku cintai kerana-Mu. 

Berikan aku sedikit kebahagiaan pada 29September yang bakal tiba, Ya Tuhan.


- Alhamdulillah, aku redha. :')


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

August 31, 2013

MH ♥

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ~

MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !

Hello Hai SEMUA !!! Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan !

Biasanya malam merdeka ni mesti ramai yang kelua kan? Maklumlah nak sambut merdeka lah katakan. Baik lelaki baik perempuan. Haaa untung lah bole kelua malam malam. Tya ni duduk terperap jeh dalam bilik hadap lappy ni. Buat apa lagi kan kalau bukan ONLINE sambil buat ASSIGNMENT. Huuuu sedih pedih ! 

Tapi ta mengapalah, anak dara ta elok kelua malam malam. Haaaa gituuu. So, baik duduk rumah siapkan apa yang ta siap memandangkan minggu depan dah kena pass up banyak tugasan yang pensyarah bagi. Huaaaa ~ :( K nasib badan lah labuuuu ~ Nak berjaya kena lah bersusah susah dulu bersenang senang kemudian kan. Yeayyy Tya bole !

Sejak kelahiran Tya kat dunia ni, acewahhh ayat kemain sastera -,- Tya ta pernah k. *ulang* TA PERNAH SAMBUT MERDEKA tauu ! Kesian kan ? K tahu. Sampailah sekarang merdeka jeh duduk terperuk dalam bilik. Bukan merdeka jeh, tahun baru pun sama. Kesian Tya ~ Bhaha ~

K, di kesempatan ini cewahhhh Tya nak ucapkan Selamat Hari Merdeka pada semua ta kira kaum dan bangsa. :) Semoga makin merdekalah kita ! Kihkih ~ And, ta lupa juga SELAMAT HARI JADI buat bestie tersayang NUR IZZATI BINTI ROSLI aka MEK. Once, HAPPY BIRTHDAY ANAK MERDEKA ! :)

HAPPY BIRTHDAY JUGA BUAT SEMUA ANAK MERDEKA !

And last, ni bukan anak merdeka tapi nak cakap sikit rindu lah kat hang !

v
v
v
v
v

Gemok ! Tetiba waaa rindu kat lu. Kbye ~ 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

August 28, 2013

Am I Ego ?

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ~ 

Maaf ganggu semua blogwalking pagi pagi buta ni. Kalau nak baca silakan. Kalau ta nak pun silakan go. :) Entry just nak meluahkan apa yang dirasakan sekarang. And nak tanya pendapat jeh. Kalau ada yang sudi berkongsi Alhamdulillah ~ ^^

Am I Ego ?

Honestly, adakah Tya ego ? Ego ? Ego motor tu keh ? Eh ! Nope ! Egois bak kata orang indo. So, Am I ? *repeat* Am I ? Hanya kerana ta jawab soalan seseorang. Soalan yang berbunyi "You still sayang I lagi ta?" *seseorang tu suka warna biru,thatz why tulisan biru ^^*

Ta tahu nak jawab apa tapi dalam hati hanya Dia yang tahu k. *reapet* Hanya DIA* K honestly, still sayang and akan sayang sampai hujung nyawa. Kalau tidak ta kan Tya balas poke poke dia kan even dah break off ? Kalau tidak ta kan Tya beria balas semua IM dia kan ? Kalau tidak ta kan Tya nak dia ada masa hari bahagia Tya 29September nanti kan ? Ta kan Tya sanggup cari orang lain kan lepas tade apa apa dengan dia ? Kenapa ? Sebab itu cara Tya untuk MELUPAKAN ORANG YANG TYA SAYANG. Dengan cara TERIMA ORANG LAIN. K fine ! Tya EGO ! Yee I admit ! Tya ego sebab apa ? Sebab Tya dah ta nak sakit hati lagi. 

Macam mana nak cakap yang kita sayangkan dia sedangkan hati kita masih kecewa dengan dia ? Tapi kekecewaan ni ta kan sampai membawa benci. TA AKAN ! 

Okay ! Tya STILL SAYANG DIA ! Yes STILL

Yess, YOU ! Kbye :')

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

August 27, 2013

REVIEW : Oh! Media & Flora Kafe

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ~

Haii all ? Kembali bersama Tya dalam blogwalking to Call Me Maybe ! Bahahaha macam apa dah kan. Kikiki. K stop merepek Tya ! :P Okat tawan tawan sekalian, malam ni Tya nak update sikit entry pasal pasal pasal and cari pasal lah. Hikhik ~ Pasal apa yee ? Nak tahu teruskan membaca. Okay ! Selamat Meluangkan Masaaaa ! Enjoyyyy !

Okay, first of all Tya just nak wish a big thankfull to my beloved bestie Ainaa Roseberry *click* sebab dah bagi superp job untuk Tya. Yelahh kan, kalau bukan sebab dia Tya tade dehh nak menjejakkan diri dengan Oh! Media ni. Kenal pun macam tu jeh. Orang kata cuma sekadar tahu Oh! Media tu ada jeh tapi tade sampai nak bekerja dengan pihak Oh! Media. Sampaikan Ainaa kenalkan hinggalah dapat satu job yang sangat best lah. Thanks alot tayammmmm ~ Muuuahhhx ! :*

Orang orang Oh! Media yang sangat ohsemmm ! Dorang sporting habis ! Antaranya, Sisi Azie , Abg Shy , Kak Shahs , Iem dan Aim . Haaaa, dorang ni antara orang orang Oh! Media yang sangat sangat sporting habis k ! Ta cayee try lah comunicated dengan dorang. Memang masuk kepala ! Serious beb ! :) And, happy juga lah sebab ada peneman blogger yang cute cute molek macam Kak Aj , Kak Yanty , Mira Rosli and Kak Nazirah *Actress Horee Horee* . Thanks all sebab Tya happy sangat ! :)

Okay, yang tadi tu pasal Oh! Media. Ni Tya nak story pula sikit pasal Flora Kafe ~ Macam yang korang semua tahu and yang dah baca entry yang lepas pasal Tya buat review tu kan, *click kalau belum baca lagi* Flora Kafe ni memang cantik sangat k ! Serious ta tipu ! And ta kan menyesal kalau buat event kat situ. Decoration dia yang dah sememangnya cantik dan kalau nak buat lagi deco confirm confirm bole and manager Flora Kafe sendiri yang akan turun padang tolongg korang deco kan. Betul ! Ta percaya tanya lah Tya. Bahahahha ~ :P

Tya happy working dengan Flora Kafe ni sebab tu lah. Manager dia sporting habis ! Harap harap satu hari nanti ada lah lagi program yang melibatkan kami blogger blogger newbie ni yee Mell. Hikhik ~ :P Thanks alot Mell and pembantu pembantu Mell yang banyak membantu menjayakan event kami haritu. :) Really happy working with you guys ! ^^

Sekian. 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

August 26, 2013

Review : Glowshape Awesome Product

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera 

Entry Tya yang kedua untuk hari ni pasal review juga. Tya nak buat sikit review pasal 

GLOWSHAPE
SECRET BEAUTY 

Apa benda glowshape ni ? 
Ta pernah dengar pun ? 


Okay pada mereka mereka yang ta tahu apa itu glowshape, meh sini meh adik adik sayang abang kakak pakcik makcik sekalian meh sini meh Tya terangkan apa tu glowshape. ^^ Okay, pada awalnya Tya sendiri pun ta tahu dan ta pernah dengar pun nama produk kecantikan glowshape ni. Seperti kaum hawa yang lain mesti lah suka kan menjaga kecantikan diri ? Ta gituuuuuuuu ? So sama juga lah macam Tya ni. Kecantikan diri sangat penting untuk Tya lagi lagi tengok single ni bahahahaha. *promote diri jap* :P

Okay, ta nak buang masa lagi dengan repek repek Tya, jom teruskan membaca yee anak anak. :)

Pada tanggal 25Ogos2013 iaitu bersamaan dengan hari Ahad, di mana entry sebelum ni Tya review pasal Flora Kafe dan ni entry kedua yang Tya nak review iaitu hari yang sama Tya bersama rakan rakan blogger dan oh media men"shooting" video untuk produk glowshape ni. Banyak yang Tya nak kongsikan dengan korang. So, Tya harap korang semua sudi lah baca yeeeee. Peace yawww !



 GLOWSHAPE
SECRET BEAUTY 
Dengan bau dan haruman yang wangi lagi selesa bila dipakai, tidak melekit dan dengan hanya sedikit "picitan" botol mampu menyapu keseluruh badan. Itu lah GLOWSHAPE !

- Masalah Tya - 

" Tya merupakan seorang student grafik di MSULC di mana sedangkan meneruskan pelajaran di peringkat Diploma dalam bidang Grafik Design. Sepertimana yang kita semua tahu, bidang grafik ini sangat susah dan memerlukan tenaga yang cukup untuk menghasilkan sesuatu kerja yang menarik. Oleh sebab itu, kulit muka Tya lebih terdedah kepada stress yang menyebabkan tumbuhnya jerawat yang banyak. Selain itu juga, Tya juga mempunyai masalah kulit sensitif. Banyak produk yang telah Tya cuba untuk mengatasi masalah Tya tapi masih tak mampu memuaskan hati. Sehinggalah akhirnya Tya berjumpa dengan glowshape. Alhamdulillah, bersyukur pada Allah SWT, selepas dua minggu Tya mencuba produk glowshape ini, muka Tya kelihatan lebih berseri dan masalah kulit sensitf Tya makin berkurangan. Terima Kasih Glowshape !"

So, macam mana ? Dah habis baca masalah yang Tya hadapi selama ni ? Masih ta percaya ? Okay mari Tya yakinkan korang semua tentang produk ni. Seperti namanya yang korang dengar tengok atau nampak, GLOWSHAPE. Shape ? Macam untuk turun berat badan jeh kan ? Tapi tapi tapi tidak okay. Produk glowshape ni bole membantu pelbagai jenis masalah. Nak tahu apa masalah masalah yang mampu produk ni tangani ? Jom terjah entry Tya ni sampai habis yeeee. Chaiyoookkk !


Haaa, korang ta perlu risau lagi yee sebab produk glowshape ni mendapat kelulusan dari KKM dan halal yeee. So, ta perlu nak ragu ragu lagi okay. Kalau nak cantik cubalah produk ni. Tya yakin korang ta kan menyesal ! 

GLOWSHAPE bukan saje mampu menurunkan berat badan malahan banyak lagi yang ia mampu berikan yang terbaik antaranya ialah :

  • Mengurangkan masalah lemak degil yang berlebihan
  • Melangsingkan dan memberikan bentuk badan yang ideal
  • Mencerahkan dan mengebukan kulit dengan NANOGLOW
  • Melindungi kulit daripada sinaran UV
  • Mengurangkan masalah selulit
  • Mengurangkan masalah jerawat degil 
  • Membuang toksin melalui pembuangan air besar dan angin
  • Mengurangkan parut dan pigmentasi pada kulit
  • Melembabkan kulit yang kering
  • Membantu memperbaiki tisu-tisu yang rosak pada kulit
dengan SPF25 + PURE STEM CELL + L-GLUTATHIONE + VITAMIN E + PURE MARINE COLLAGEN + OREOCHROMIS COLLAGEN dapat membantu mencapai apa yang kita inginkan. 

Dengan hanya :
RM80 (W/M)
RM85 (E/M)
$35 (SGD)
$39 (BND)

CEPAT DAPATKAN ! SEBELUM TERLAMBAT ! 

Korang risau dengan tubuh badan korang yang gempal ? 
Korang malu dengan muka korang yang berjerawat, berjeragat, sensitif dan sebagainya ?
Korang bermasalah dengan kulit muka yang tidak sekata ?

Apa tunggu lagi ? Cubalah GLOWSHAPE sekarang ! 



Taraaaaaaaaaaa ! Kami lah pengguna GLOWSHAPE ! :)

Sekian.

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

REVIEW : Berkenalan dengan Flora Kafe

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera *lambai lambai tangan*



Simple . Special . Satisfying
Own by, Mohd Nizam Bujang (Mel)

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Ni lah nama tempatnya.

Okay let's start the story. Opsss ! Choppp. Counting first !


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Okay start ! 

Heyy all, first of all thankyou sebab sudi blogwalking kat blog Tya. Harini Tya nak update sikit mengenai satu tempat. Bole dikatakan Tya nak buat review pasal tempat ni lah. Untuk pengetahuan semua orang yang belum tahu lah. 

K all, nama tempat ni Flora Kafe seperti yang tertera dalam gambar kat atas tu. Nampak kan ? K, tempat ni AmpWalk, Jalan Ampang yang bole di katakan tade lah dekat dan tade lah jauh sangat dengan LRT Ampang. Tapi sedang sedang saje. :P 

Tujuan sebenarnya Tya buat review pasal kafe ni sebab semalam, tanggal 25/8/2013 bersamaan dengan hari Ahad, Tya dan rakan rakan blogger yang lain di undang oleh pihak oh media untuk menghadiri satu majlis untuk memperkenalkan satu produk terbaru yang paling ohhsemm gitu. So, pihak oh media melancarkan event semalam di Flora Kafe ni lah. 

Memang kali pertama Tya jejakkan kaki di Flora Kafe ni. Sampai sampai jeh depan Flora Kafe ni dalam kepala otak Tya dah fikir nama kafe ni Garden Life Style. Yelahh, sebab sebelum ni Tya ada juga pergi dekat Sunway Garden Lifestyle Cafe deko dia sama cantik macam Flora Kafe ni dengan gabungan bunga bungaan yang cantik. Sampai jeh Tya and kawan kawan blogger yang lain terus masuk dalam Flora Kafe ni and berjumpa dengan pekerja Flora Kafe bagitahu tentang kedatangan kami. Wahhh ! Bangga belia sebab dah di siapkan tempat yang khas untuk kami. Nak tengok gambar ? Jom Tya tunjuk sikit gambarnya. Nanti Tya cerita selanjutnya kat bawah ye. 


Taraaaaa. Ni dia gambarnya. Nampak kan betapa banyaknya bunga bungaan dekat Flora Kafe ni ? Hihihi. Romantik gituuuu kalau pergi berdating. ;)


Ni antara yang dapat dilihat dalam Flora Kafe ni.
Yang lelaki tu pembantu Mel mungkin. Ntah lah. Hihi. :P


Ni meja yang dah siap di deko untuk kami para blogger dan oh media yang di jemput hadir.
Siap dengan kelopak bunga yang banyak dan cantik beserta dengan lilin yang comel. Sangat ohsem !


Ni dia tema meja kami. Merah ! Sangat cantik dan sweet jeh.


Sekali lagi bunga bungaan yang dapat Tya tunjukkan. Cantik sangat !


Ini antara risalah yang owner (Mel) bagi dekat kami. Sekali dengan name card sekali k.
So, senang untuk berhubung dengan Mel kalau nak buat apa apa event.

And last, ni gamba yang penuh dengan hiasan bunga kat belah atas. 

Maaflah sebab Tya ta dapat snap gambar banyak banyak. Maklumlah, bila dah sampai dekat tempat yang cantik and jumpa pula dengan kawan kawan yang masuk kepala, so terlupa lah nak bergambar sana sini. Itu perkara biasa bukan? Hihihi. :P

Okay, nak cerita lagi ni pasal keistimewaan Flora Kafe ni. Sudi lagi ta nak baca ? Kalau sudi silakan. Sangat di alu alukan. Kalau ta sudi pun sila sila lah sudi sudikan. Hikhik :P 

Flora Kafe ni menghidangkan pakej makan yang ohhsem sangat ! Nak tahu apa ? Teruskan membaca yeee !

Pakej Makan Berhidang

  • Nasi Putih
  • Asam Pedas Johor-Ikan
  • Ayam Goreng Berempah
  • Daging Kicap
  • Sambal Udang
  • Sayur Kailan Ikan Masin
  • Minuman
Flora Kafe ni menghidangkan dengan tiga jenis hidangan yang menarik dan sedap. Antara hidangan yang ada Anggerik . Teratai . Kemboja 

Anggerik
*Maksima untuk 10 orang
RM400+

Teratai
*Maksima untuk 4 orang
RM200+

Kemboja
*Maksima untuk 2 orang
RM100+

Kami para blogger dan pihak oh media di hidangkan dengan hidangan Anggerik yang paling ohsem dengan hidangan Kari Kepala Ikan, Udang, Ayam Goreng Berempah dan lain lain. Sangat ohsem dan sedap ! Jom kita tengok gamba apa yang Tya dan cousin Tya makan. Walaupun makanan banyak tapi kami cuma makan sikit jeh sebab sebelum keh Flora Kafe ni kami sempat isi perut. Tapi apakan daya demi Flora Kafe yang sweet dan romantik ni kami habiskan juga makanan kami. Hikhik :P


Taraaaaaa dalam banyak banyak lauk yang dihidangkan ini jeh yang menjadi pilihan perut Tya yang sudah kekenyangan. :P Sorry Mel. ;)


Ni pula hidangan yang menarik perhatian cousin Tya Mira Rosli *click*

 
Perkenalkan ni lah Manager Flora Kafe. :)
Mohd Nizam Bujang (Mell)
0173024112

Mana tahu lepas baca review yang Tya buat ni korang semua rasa macam nak try buat event kat sini keh kan. So, bole lah korang contact terus num tel Mell k. Mell sedia membantu. :)


Lepas kami puas shooting video dan makan makan, kami di sediakan pencuci mulut katanya.
Pisang ! K sumpah sedap Tya ta tipu. Tya yang jenis ta makan benda pelik pelik ni, bila makan ni licin satu mangkuk k. 

Okay korang ! Sebelum Tya nak akhiri entry harini, Tya nak jelaskan sikit lah kat korang k pasal Flora Kafe ni. Flora Kafe ni bole kalau korang nak buat event macam sambut birthday keh, anniversary keh, atau nak berdating keh apa apa lah bole tau. Sebab korang senang sangat nak bercomunicated dengan owner dia sendiri. Layanan yang korang dapat dari owner pun sangat memuas hati. Owner dia sangat sporting dan peramah. So, kalau ada sesiapa yang berminat nak buat party keh apa keh bole lah cuba kat Flora Kafe ni. Ta jauh pun kan. :)

Okay, untuk maklumat lanjut korang bole pergi dekat sini :
Facebook Fanpage : Flora Kafe

Sekian. 



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

August 04, 2013

Feedback Maybe

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Masih ingat lagi dengan entry Tya yang baru baru ni ? Pasal perbezaan lelaki dah perempuan ? Atau korang still belum baca ? Haa, kalau ta ingat atau belum baca, sebelum baca entry Tya yang ni baik korang buka dulu entry yang sebelumnya. *Klik sini* untuk buka entry tu. Lepas dah baca entry tu baru bole baca entry ni okay supaya lebih faham. 

Berkenaan dengan tajuk kat atas tu, ohhsem ! Tya dapat feedback dari seorang lelaki dan dia bukanlah blogger sebenarnya tapi Tya ta sangka yang dia sudi buka and baca entry Tya. Ohh nice ~ And lagi nice bila dia baca dan dia bagi some feedback dari tips tips merepek yang Tya bagi tu. Haha. Nak tengok ? Mehh sini mehh Tya tunjuk. Tapi cuma yang bezakannya ialah Tya taip menggunakan font kecik tapi dia tiap menggunakan semua font besar *ulang* SEMUA FONT BESAR. So, bermakna dia taip balik lah setiap tips tips Tya tu. Huuu k terharu ~ :P  


1.LELAKI TK SUKA BILA PMPUAN BYAK TANYA ? LELAKI BUKAN TAK SUKA,TPY LELAKI XNAK BUKTI KAN DGN HANYE MULUT .CAKAP 1000 KALI SAYANG PUN KLAU BUKAN JODOH XJALAN JUGAK AWK .YG PTING KEKAL KN HBGAN SMPAI ADA JDOH KE JINJANG PELAMIN .PERCAYA DALAM SATU HBGAN INSYAALLAH AWAK JMPE SIAPA LELAKI ITU 2.LELAKI MUDAH RIMAS ? TAK LA LELAKI TK PENAH RIMAS.LELAKI LBIH SUKA PMPUAN MANJE MANJE DARI MASAM JE KELUAR 3.LELAKI CEPAT BOSAN ? LAGI LAA TIDAK .KALAU BOSAN DAH LAMA DI TINGGAL KN. CUBA KIRA BERAPE LAMA DIA BSBAR DGN HBGAN .LAME KN .BYAK POSITIF DALAM NEGATIVE KN ELOK DLAM HBGAN .BAGUS LA CARA AWK TGGAL KN LELAKI BILA JUMPA SIMPTON MCAM NIH .NTAH NTAH SBALIK NY AWK YG BOSAN 4.LELAKI KEPALA OH KALAU MACAM NIH BAGUS LA DIA KAWAL .TAPI JGN LA LBIH SGAT KAWAL TUH HAHA. SBB 1DAY MANA TAHU DIA JADI SUAMI AWK .AWK DA BIASA NAK KELUAR BGI THU.BGUS KN MCAM TUH TPY KLAU LELAKI NK KELUAR DGN KAWAN PUN TK BGI LEMPANG KEPALA DIA BGI BETOL HAHA 5.LELAKI PANTANG NAMAPK PMPUAN CANTIK ? HAHAHAHA NIH LAGI TIPU.KITA TK BOLEH BACA NIAT DIA MCAM MNE BLEH TEKA.MAYBE DIA PDANG SBB DRESSUP MKE DIA SME DGN KWAN DIA N MCAM2 LAGI KITA TK THU.ITU LA PMPUAN BILA CEMBURU NEGATIVE KELUAR BUKAN BKAN PKIR .PKIR LA KNPE SESEORANG ITU SRUH KURANG KN CEMBURU BKAN DIA TKUT AWK KUAT CEMBURU ATAU QUEEN CONTROL.DIA TAKUT HATI AWK ASIK TLUKA DGN CEMUBURU AWK TUH. SBB DIA SYG LA DIA NK UBAH AWK XNAK AWK TLUKA SAYA BUKAN PDENDAM DAN SAYA BUKAN MALAIKAT UTK MNULIS KSLAHAN AWK. TANIAH SELEPAS 2HARI PTUS DAPAT PGANTIN PATUT LA PAKSE PAKSE NAK SRUH TIGGAL KN .DLAM SYAP SYAP AD CNTCT DGN BDAK TUH .XKAN LA 2HARI JE CTCT DA BOLEH IJAB KABUL PSGAN TUH KN .ADA SATU BENDA AWK TK THU SBB APA SAYA LBIH PTING KERJA SBB SALAH SATU IMPIAN SAYA ADA TMSUK DLAM HBGAN NIH . BTW SAYA SINGLE TAU.TIADA ORANG KETIGA DEMI NAME ALLAH JANGAN RISAU SAYA TAK SALAH KAN AWK.AWAK MCARI JAWAPAN TERLALU AWL DAN SAYA NK BGI JAWAPAN PUN TERLALU AWL BILA AWK BTYE BMCAM MCAM MCAM MCAM SOALAN.SBB ITU SAYA KEKAL KAN HBGAN DAN SABAR .SBB SAYA TAHU AP SAYA BUAD . SAYA DOA AWAK BAHAGIA DGN DIA HEHE .SAYA KETAWE BILA DGN AWK BKAN SY TIADA PERASAN SBB SY NK PENDAM PERASAN LA BILA AWK MARAH MAKI SMUA SY KETAWE .API KENA GUNA AIR UTK PADAM KALAU DUA DUA API MCAM MNE NK PADAM KN SAYA CUBA UBAH AWK ,SY CUBA AJAR AWK,SY CUBA SABAR DGAN AWK,SAYA CUBA MEMAHAMI AWK,SAYA CUBA BUAD APA AWK NK,DAH SY DA CUBA BMCAM2 .TPY AWK TK PENAH NAK PAHAM,SMJAK ITU LA SAYA TERUS DIAM N TK MCAM DLU .BILA AWK TYE SY DA GIVEUP NK JAWAP AWK TYE BENDA YG SAMA ,WALAHAL SY DA BAGI TAHU.SAYANG SAYA SAYANG SGAT AWK . TK CUKUP ? HEHE IS OKEH LA BENDA DAH BLKU ,SAYA DATANG BUKAN NAK GANGGU HBGAN BAHAGIA AWK SKRANG SAYA DATANG NAK BETOL KN AP YG AWK TCARI CARI SLME NIH . BTW AWK SILAP LANGKAH N KALI NIH AWK GAGAL ATHIRAH SAYA PENAH CAKAP SAMPAI MASA AWAK AKAN TAHU SIAPA SAYA,DAH MASANYA TK LME AKAN TIBA SAYA AKAN BAGI THU APA YG ADA DLAM HATI NIH BUKAN SBB SY NK AWK SMULA, TPI SBB SY NK AWK TAHU SY BUKAN APA YG AWK SANGKE HAPPY ENDING Tolong Dengar lagu nih utk saya thank you https://www.youtube.com/watch?v=uIQDlsnvgKM

Hoho. Nampak ta feedback yang dia bagi ? How respect you are boy. :) Thankyou lah sebab sudi bagi good respond. Thankyou juga lah sebab sudi meluahkan apa yang ta nak tahu sekarang pun sebenarnya. And paling penting thankyou lah sebab sudi juga buka and baca blog ni even dah tade dalam friendlist facebook. Persoalannya, mana hang dapek link blog den haa ? Hang kan dah ta friend dengan den ? Twitter pun hang dah unfollow den bukan ? Erkkk ! -,- K, daaaa ~ Assalamualaikum ~

Selamat beramal ~

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial