May 07, 2012

Suddenly, I miss you ♥

Views
Assalamualaikum, Salam Sejahtera and Salam Satu Malaysia. :)

Please, jangan senyum? :'(

SUDDENLY, I MISS YOU ! ='(

Saya rindu awak ! Saya rindu ! Kay, saya rindu kay ! =')
Setiap saat, setiap minit, setiap jam, setiap hari, setiap minggu, setiap tahun dan bila bila saya rindukan awak. 
Saya selalu teringatkan gelak tawa awak. 
Saya selalu terbayang senyuman manis awak. 
Saya selalu berharap awak akan hadir di sisi saya. 
Saya selalu seru nama awak bila saya rindu. :'(
Saya selalu peluk dan kucup gambar awak saat saya rindukan awak.

SAYA RINDUKAN KENANGAN BERSAMA AWAKK !! (T__T)

My tears flowed when i remember you~
Dan, air mata saya mengalir saat saya melihat gambar awak. 

Awak, saya di sini dalam keadaan sihat sejahtera seperti mana yang awak nampak kan?
Happynya saya kan?
Tapi, hati saya hanya Tuhan yang tahu. 
Saya bahagia kerana awak melihat saya dari sana. 
Saya bahagia kerana awak masih milik saya.
Saya bahagia kerana hati saya juga masih milik awak.
Dan..
Saya bahagia kerana saya dapat mengenali insan istimewa seperti awak. 
Indahnya saat saya bersama awak. 
Indahnya saat awak masih ada ketika saya memerlukan.

Awak,
InsyaAllah, tiap kali saya solat saya akan doakan awak di sana.
Satu hari nanti saya akan menyusul awak di sana.
Awak, tunggulah saya di sana yee? 


Saya ada hadiah untuk awak. ^__^


Ini saya buatkan khas untuk awak. :)
Saya harap awak suka.
Awak nampak kan? Kan awak? :'(

# SUDDENLY, I MISS YOU : ALLAHYARHAM MUHAMMAD NOOR IMAN BIN ABDUL HAMID #

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

♥ Andai AWAK tahu ♥

Views
Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


# Lastly, Doakan semoga adik Idzham cepat sembuh. Amin ~ :) Aku sayang ADIK even adik taktahuu. 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial