October 05, 2013

Tajuk ?

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.
*Setiap entry akan dimulakan dengan salam lebih sempurna*


Setiap orang mahukan kebahagiaan. Baik perempuan mahupun lelaki. Begitu juga aku. Aku inginkan kebahagiaan di dunia dan juga di akhirat kekal. *In-Shaa-Allah* Normal bila kita mengatakan 

  1. Tak layak ke aku buat dia ?
  2. Kenapa aku tak pernah rasa sikit pun kebahagian dalam dunia ?
  3. Atau memang aku dijadikan di dunia ni untuk merasa derita ?
  4. Apa kurangnya aku ? 
  5. Aku benci hidup !
  6. Baik aku mati lagi bagus !
  7. .......
  8. ................................ -,-
Ini semua perkara biasa yang sering di dengar dan diungkapkan oleh manusia yang dalam kekecewaan, kesedihan dan luar kawalan. Luar kawalan ? Yee luar kawalan. *ulang* Luar Kawalan ! Bukan apa, manusia sekarang mudah leka dengan apa yang dah ditulis untuk kita. Ye. Termasuk aku. Leka dengan suratan takdir yang Allah SWT tentukan buatku. 

Tidak salah jika bersedih. Tapi salah jika melawan takdir Tuhan. Mampu ke kalian melawan takdir Pencipta ? Sesungguhnya aku tidak ! Tidak ! Tidak ! Dan tidak ! Manusia dijadikan bermacam macam perangai. Bermacam macam ragam. Ada yang baik. Ada yang kurang baik. Ada yang payah nak baik. Ada yang baik, baik gila nak mati. Susah ! Bila baik dipijak. Bila kurang baik diumpat. Haishhh, manusia ~ Kalau mampu nak je aku masukkan batang buloh dalam mulut orang yang suka mengumpat ni kan. Haish ~ Yang suka pijak memijak orang tu, baik pii pijak orang yang perlukan "pijakan". Faham tak ? Deyyy macha ! Pijak lerr orang yang sakit badan belakang. Dah pijak minta upah. Dapat manfaatnya dari pijak pijak orang yang baik hati ni. Duiii. 

*K, sambung*

Jangan mengeluh dengan takdir Tuhan. Sesungguhnya Tuhan telah catatkan yang terbaik buat kita semua. Jadi bersyukurlah dengan apa yang kita ada. Jangan pernah mengeluh. Tak di izinkan untuk bahagia di dunia ? Jangan risau jangan sedih. Dekat sana nanti pasti akan bahagia. Itu janji-Nya. 

*Aku dah merepek dah kat situ sebenarnya*

Bahagia kita tentu seronok buka jika boleh di kongsikan bersama rakan rakan ? Tapi ada baiknya, kebahagiaan tu hanya kita dengan dia saje yang tahu. Buat apa dikongsi dengan orang lain ? Untuk apa war war kan kebahagiaan tu dengan orang lain ? Nak orang lain rasa juga kebahagiaan tu ? Ohh man ! Tak seronoklah macam tu bukan ? 

Biar kita jeh yang tahu betapa bahagianya diri kita. Sekian. 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Review : The Blogger Creative Blogger Girl

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. 

Berapa hari Tya tak update ? Hitung hitung hitung ~ Tettttt ! Tamat ! Malam ni Tya update yee. Selamat menjamu selera mata dekat blog Tya yang serba purple ni ~ Hello ? Hello ? Hello ? Haiii ? Hihihi. :P

This entry khas untuk buat review. Review pasai pa ? Nak tahu ? Mai ni nak cerita. Baca sampai habis lah naaa. :) 


Siapa dia Miraa Hussin ni woii ? Tak kenai kah ? Lol, rugi noh lahh tak kenai dia. Blogger laaa ni. Masih tak kenal ? Lantak pi kat hang lah. Hihihi. :P Ni nak kenai kan lerr ni. Miraa Hussin si gadis cilik comel ni berusia berapa tahun ekk ? Alahhh tak tahu. *belum sempat nak berkenalan* 

Bukan nak kenalkan identiti dia sebenarnya. Just nak kasitahu jeh yang dia sorang blogger girl yang aktif dan creative. Awat ? Tak percaya keh ? Sila lah tengok blog Tya ni. Comel kan ? Cantik kan ? Haaa tahu tapeee. It's simple but nice okay ! Yang penting ada muka den kat situ dah cukup. Haiii maklumlahh, den mana pandai buat template ni. *even study dip grafik design* -,- Aduh malu ! *tutup muka*

Anyone bole tolong ajarkan ? Hikhok ~

Ada sesiapa yang berminat nak tempah header ? Template ? Banner ? And else ? Bole tade masalah. *pandai pandai aku jeh* :P Sila lah klik pada nama Miraa Hussin tu yee untuk terus berhubung dengan dia dekat facebook. 

Ohh tak lupa juga, jemputlah ramai ramai like page dia dekat Miraa Hussin's Blog. Selain menerima tempahan edit blog, dia juga ada buat beberapa online shopping. Kalau nak tahu apa yang dia sell sila lah ringankan tangan dan jari anda like page dia. Sekian. 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial