April 30, 2011

I LOVE YOU BIE =)

Views

Hello . Heyyo . Hai . Assalamualaikum & Selamat Sejahtera Semua ~ =)

Harini Tya rasa happy sangat daripada sebelum-2 ni . Kenapa ? Biarlah rahsia ~ ^_^ . Okeyy ! Harini entry Tya ni bukan untuk you semua tau . Entry ni untuk boyfie Tya yang tersangat-2 comel & jembu tuu ! ^__^ . Sape namanya yeahhh ? **** lah nama dye . Agak-2 sape ? If you semua bijak , you semua teka lah keyy . =) . Sape-2 yang dah tahu tu , Tya harap you semua senyap ! Jangan kecoh-2 ! Thankx ! =)
Okeyy excely , Tya nak post ni sebab Tya terharu sangat dengan boyfie Tya tuu . HEHE . Kenapa-2 Tya ? HAHA . Sebok jew lah you semua ni nak tahu . HEHE . Takde lah . Gurau jew . ^__^ . Sebenarnya , boyfie Tya ada bagi Tya satu lagu . Memang takde makna papew lah kan bagi you semua . Tapi , bagi Tya Tya terharu sangat . Dye bagi Tya lagu jiwang tuu . Aww sweet sangat dye . Iloveyouu baby ! muahxx-10 ! =)
Okeyy you semua nak tahu lagu pew boyfie Tya bagi ? Ada dua lagu . satu lagu Republik : Hanya ingin kau tahu . Sweet kan ? Ni Tya nak keluarkan sikit liriknya :

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo

Okeyy ! Itu lagu Republik . Ini pula lagi Fotograf . Tya tulis sikit liriknya yahh :

Bila terpejam lena
Jasadku tidak berdaya
Mencari engkau di mana
Hanya dalam mimpi indah

Bila aku terjaga
Jasadku terus berdiri
Mencarimu tiada lagi
Berkubur di alam mimpi

Apakah aku yang terlupa
Antara lena dan terjaga
Di waktu malam pemisah
Yang nyata menjadi mimpi
Di sini engkau menanti
Bersama harum kasturi

Bagai mekarnya bunga cinta
Di alam nyata penuh rahsia
Pabila tangisan embun pagi
Mimpi indah
Tah ke mana menghilang
Itulah kenyataan
Engkau biarkan aku terbuang

Dan mencari dirimu
Di alam fana cinta
Engkau pula berdusta
Ku terpenjara di dalam lena , Aku terpenjara di dalam jaga

Okeyy all's ni lah lagu yang boyfiie Tya bagi . Sweet gela kan dye ? Ouh ! Memang Tya terharu sangat . Tya sayang dye sangat-2 okeyy ! =) . Bie , iloveyouu much-3 ! Never leave you my dear ! Muahx-3 ~
Sekian , kbaiii ! =)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Segmen Blog Review Semanis Tart Cherry

Views
Hello . Holla . Heyhey . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum Semua . =)



Okeyy .. ! Harini balik jew dari celebrate birthday kaka Tya , Tya terus online facebook & paling penting blog ! Mesti Tya online even takupdate . *HAHA . Heppp ! Even Tya takupdate , tapi Tya jalan-2 tau kat blog orang . =) . Tya kan pembaca setia blog ? Ngeh-2 . =p . Okey nak cerita lah ni , Tya buka blog Tya nampak Syeera post entry & dalam entry tuu Tya di tag oleh Syeera . So , apa lagi ? Tya pun on jew lah join ! Ngeh-2 ~ =p

Okeyy ! Now Tya nak tunaikan syarat-2 nya dulu lah kan . =) . First Tya dah buat . Buat apa ? Okeyy first kena tulis title macam Tya tulis kat atas tu lah kan . Then , second pula Tya dah tunaikan juga . Second kena buat apa yer ? Okeyy ! Second korang kena follow blog owner . Nak bagi link ni . Nah !

http://lovelytasya32.blogspot.com

Okeyy ! Dah bagi kan ? So , sape-2 yang nak join tu , sila lah follow blog owner dulu tau ! Now , Tya nak teruskan syaratnya lagi . =) .

* Nama penuh & nama yang di gunakan dalam blog : >> Nurul Athirah binti Salehudiin . (nama penuh) .
>> Tya . (nama samaran dalam blog & facebook & semua lah =p)
* Benda yang Tya inginkan ? Ouhh ! Tya nak notebook !! Tya nak camera canon !!
* Pendapat yerr ? Okeyy .. ! Itu blog sangat cantik & menarik minat Tya lah untuk join . *dan-2 jew . HAHA
* Akhir sekali , Tya nak tag kat korang pula !

==> Ekyn
== > Fafa
== > Mira Rosli
==> Adik Baby Rara
==> My Byy , Syeera (HAHA . you tag i , i tag you balik byy . =p)


Okeyy .. ! Tya dah selesai tunaikan semua syarat-2 ni . Korang semua bila lagi ? Yeahhh ! Sila lah join okeyy . Mana tahu korang bernasib baik untuk menang kew kan ? =)

Okeyy .. ! TENGOK SINI-2 ! Sini ada syarat-2 nak join . SILA PATUHI YERR !

1 . korang letak header kat atas nie dalam entry korang .
2 . follow blog putry ( tak nak pun xpe , putry tak pakse )
3 . letakkan tajuk entry korang " Segmen Blog Review Semanis Tart Cherry " .
4 . Nyatakan nama penuh and nama yang korang gunakan dalam berblogging nihh .
5 . Bende ape yang korang tingin sangat-sangat but sampai sekarang masih lagi tak tertunai .
6 . apa pandangan korang tentang blog " Semanis Tart Cherry " .
7 . then , tag kan dekat 2 orang rakan blogger korang and pastikan diorang tahu korang tag mereka .
8 . Link kan entry korang tuhh dekat ruangan komen ye .

TARIKH TUTUP : 03 MEI 2011 ( 08:00 a.m )





Dah ? Semua dah selesai & dah jelas kat sini . So , apa tunggu lagi ? Jom ramai-2 meriahkan lagi benda ni !! HAHA . Kbaiii ! =)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Too Much LOVE ♥

Views
Hello . Heyyo . Hai . & Assalamualaikum para bloggers . =)

Pagi ni Tya nak story sikit kat you semua yang now Tya ada lagi dua orang hamba Allah yang penting dalam hidup Tya . Selain Family , Boyfie & Kawan-2 Tya . Nak tahu sape tak ? Okeyy ! Kejap jew lagi Tya akan tunjuk & cerita kat you semua sape mereka tuu . =) Okeyy .. ! Kita sama-2 kira yeahh ? Tya nak persembahkan pixture mereka ni .
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
.
.
.
.

Jeng ! Jeng ! Jeng ! *HAHA . sengal ! =D




♥ My Cutest Lil Adopt Sys ♥

Okengg ! Sape ini budak cute ? Nak tahu ke ? Hepp ! Kenapa busybody sangat awak ni ? HAHA . *JOKE-2 . Okengg ! Nak cerita ni . Ni lah dye budaknya . Orang yang terpenting dalam hidup Tya . Sape budak ni ? Aik ! Takkan taknampak lagi tu kat bawah pix dye tuu tulis apa ? =,= . Hah ! Faham kan ? So , ini budak comel dah SAH jadi adik angkat Tya pada 30 April 2011 . Masa tu Tya takpasti lah . Takperasan pula . Ngeh-2 .. ! =p . Okeyy .. ! Tya tahu adik angkat Tya ni comel sangat-2 kan ? So , Tya merayu kat you semua jangan lah sesekali sakiti hati dye . Kesiankan lah dye okeyy ? Btw , ini budak baru berusia 7teen y/o tauu ! So , you semua jangan lah gatal-2 nak mengajar dye yang bukan-2 yerr . Thankx . Lastly , adik comel much LOVE for you , muahxx-3 ! Iloveyouutoo baby . =) . Jaga diri adik elok-2 untuk kaka & kaka Syeera okengg sayang ? ^_^

++++++++++++++++++++++++++++++++++


♥ My Lovely Byy AKA My Gay ♥

Terkejal kan korang ? HAHA . Pixture pakai tudung tu Tya kata GAY ? HAHA . Sepatutnya LESS kan ? Tapi , kami tak ! Kami GAY . Sebab apa ? Nak tahu ? HAHA . Try lah buka facebook kami . Nanti korang mesti akan faham . =D . Okeyy ! This is SYEERA . Tya baru juga kenal dye ni . Tapi , dah rapat sangat macam dah lama kenal kan byy ? =p . Takpe ! Byy sporting kan tuu yang kita boleh jadi rapat . Ngeh-2 ~ =D . Okeyy korang ! Jangan kacau relationship kami tau ! Sape kacau , Tya terajang korang ! *AWAS ! HAHA . grr . macam betul-2 lah pula . Ngeh-2 ~ Excely , kiteorang kawan rapat jew lah sampai dah terbiasa berjiwang . So , harap korang semua taksalah faham . Kami masih boleh berfikir dengan waras lagi . =) . Okeyy ! Lastly , iloveyouumuch-2 byy . Muahhx ! =) . Happy friend with you .

Okeyy ? Dah habis dah story . Dah puas baca ? Takpuas ? If takpuas , baca lah ulang-2 . HAHA . Kbaii ! =D


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 29, 2011

Hafizzainal's contest - senyuman mahal ♥

Views

Okeyy ! Ni second contest yang Tya join . Tya taktahu papew . Tapi , Tya main join jew . HEHE . Sebab , memang nampak mahal gela senyuman owner contest ni kan-2 ? Takpercaya ? Tengok lah pix atas tuu . ^_^ .

Tya tak pandai lah nak link kan terus kat contest ni . Tya taktahu sangat dunia blog ni . Sorry keyy all's and owner . =)

Okeyy ! Ni link owner .

http://flylik3abird.blogspot.com/2011/04/my-contest-senyuman-mahal-d.html

Buka & join lah keyy sape-2 yang berminat . =) . Opss ! Before Tya terlupa , sape-2 yang nak join ni , korang kena follow dulu tau blog owner ni . =) .

Ni syarat-2 nak join contest ni :
* Follow blog owner this contest
* Post pasal this contest kat entry korang
* Pilih lah pixture korang yang korang rasa senyuman paling mahal
* Then , korang perlu cerita sikit pasal apa korang pilih gambar tuu & cerita sikit kenapa senyuman korang yang dalam gambar tu yang korang rasa paling mahal
* Letak link korang lepas dah follow kat blog owner
* Tag 3 orang yang korang rasa korang nak tag & pastikan mereka tahu mereka di tag


Okeyy .. !
Now time untuk Tya join contest ni pula . Korang semua dah faham kan ? kbaii . =p


Okeyy .. ! Ni Tya nak cerita sikit kenapa Tya pilih gambar Tya yang dua ni . =) . Tya pilih gambar ni satu pakai shawl & satu lagi tak pakai . So , berbeza sikit lah kan ? Takpe Tya suka kelainan ni . HAHA . =p . Okeyy .. ! Sebab Tya pilih :

* Kelainan pada wajar Tya (pakai shawl & takpakai)
* Senyuman pada gambar ni senyuman yang paling Tya suka
* Persamaan gambar ni , gambar yang Tya ambil lepas Tya balik dari kelas (hari yang berlainan lah keyy)
* Last , kenapa Tya pilih gambar ni sebab , gambar ni jew yang Tya rasa okeyy . Ngeh-2 . =p


Now , Tya nak TAG tiga orang yang Tya rasa memang patut di TAG kan :

♥ FAFA
♥ EKYN
♥ MIRA ROSLI


Okeyy ! Tugasan untuk join contest ni telah selamat Tya selesaikan . HEHE . =p . So , Tya nak ajak korang semua pula join contest ni . =) . Korang semua yang comel-2 belaka yang nak join lekas-2 !! Sebab tarikh tutup contest ni 31 / 5 / 2011 sbelom pkol 12 malam!! So , cepat-2 lah joinkan diri anda yerr . Sekian Terima Kasih Daun Troup ! =)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kenapa Letak " Kotak Jerit " ?

Views
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua ~ =)

Title entry Tya tu ! tengok-2 ! Nampak tak ? Jelas kan ? Perlu di ulang ke ? What ?? Perlu ? Okeyy ! Tya ulang .



Kenapa Letak " Kotak Jerit " ?


Okeyy ! Dah siap colourkan pun kan ? Kalau taknampak juga Tya taktahu nak cakap apa lagi lah kan . Hurmm ~ Okeyy ! Excely , Tya just nak tanya jew lah . You semua letak kan kotak jerit kat blog you semua ? Kalau you semua letak bila orang blogwalking & publish kat kotak jerit you semua , you semua balas tak ? Sebab , kebanyakkan Tya tengok macam tak balas jew ? =,= . Kenapa ekk ? Boleh tolong jelaskan tak ? Tya selalu blogwalking lah kan . Tya selalu juga lah publish kat kotak jerit you semua yang mana Tya BW kat blog you semua lah . Tapi , macam takde yang balas jew ? Kenapa-3 ? Apa tujuan you semua letak kotak jerit tu ekk ?

Sesiapa , tolong jawab sikit boleh ? >,< . Thankx you .

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Kisah Cinta Tya ♥

Views
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua bloggers and semua yang membuka blog Tya . =)

Harini , Tya nak post entry pasal " Kisah Cinta Tya " . Tya harini terasa macam nak berjiwang sikit sebab tadi baru lepas tengok video yang berunsurkan jiwang di youtube . Hepp ! Bukan video takbaik okeyy ! Video yang ada tulisan jiwang-2 tu maksud Tya . =) . Okeyy .. ! Excely , Tya nak cerita pasal new love Tya now . Atas permintaan arwah Boyfie Tya (Allahyarham Muhd Noor Iman) , arwah boyfie Tya nak Tya bahagia . Arwah boyfie Tya taknak Tya terus bersedih kerana dye . Jadi , Tya nak tunaikan permintaannya . Tya buka pintu hati Tya untuk orang yang menyayangi Tya . Now , Tya telah pun memiliki CINTA baru . Dye ialah insan yang selalu membuat Tya gembira , sedih & marah . *adat bercinta kan . ^_^

Tanggal 26 November 2010 , arwah boyfie Tya telah kembali kerahmatullah . Malam selepas pemergiannya , Tya online arwah boyfie Tya punya facebook . Ramai yang ucapkan takziah buatnya . Termasuklah CINTA baru Tya kini . Tya balas semua post komen ucapan takziah untuk arwah boyfie Tya . Termasuk post komen CINTA baru Tya ni . Lepas pada tu , Tya kongsi cerita bersama dye menggunakan facebook arwah boyfie Tya . Cerita sedih Tya selepas kehilangan boyfie Tya sangat Tya cintai . ='( . Borak punya borak , Tya menyimpan perasaan untuk mengADD facebook CINTA baru Tya ni . Tapi , Tya takberani nak ADD lelaki . So , Tya pendamkan saje . Tya dapat rasakan si dye baik untuk Tya .

Sejak pada tu , hari-2 Tya selalu jelajah wall si dye even si dye bukan dalam friendlist Tya . ^_^ . Si dye sangat comel . Tya benar-2 ingin jadikan si dye teman hidup Tya . Sehingga lah muncul tahun 2011 . Tanggal 6 April 2011 sedang Tya mengonlinkan diri di facebook , Tya dapat satu friend request . Then , Tya tekan butang friend . OMG ! Si dye ADD Tya !!! Dengan perasaan terharu dan berkoba-2 *cehh berkoba tuu =p Tya pun tekan butang approve . =) . Okeyy , Tya sah jadi kawan kepada si dye . Then , dengan muka takmalunya , Tya post wall kat si dye . Then , si dye balas ! OMG ! Tya betul-2 exited gela ! =) . Then , kami komen-2 & terus komen . Akhirnya , kami adakan sesi penukaran num phone . Aww ! Then , si dye miskol Tya . Taklama lepas tu , si dye SMS Tya . Tya balas ! Aww . =) . Start pada tu , kami menjadi kawan baik .

Setelah beberapa hari berkawan , si dye ungkapkan kata cinta pada Tya . Tapi , Tya masih tak memberikan apa-2 jawapan . Tya tetap menganggap si dye kawan terbaik Tya . Kerana pada ketika itu , Tya masih lagi tidak sanggup untuk melupakan arwah boyfie Tya . Setelah lama berfikir & Tya terimbas kembali SMS dar arwah boyfie Tya , katanya " andai kata biey pergi nanti , baby cari lah pengganti biey " . Arwah boyfie Tya dah cukup terseksa di sana . Kini tiba masanya Tya nak buat arwah boyfie Tya gembira . =) . Tya terima cintanya si dye tadi . Tanggal 18 April 2011 Tya sah menjadi girlfriend kepada si dye . ^_^ . Tya happy sangat . Si dye terlalu romantik buat Tya . Tidak pernah sekali pun si dye meninggikan suara kat Tya . Si dye lebih memilih untuk bersabar dengan sikap Tya . Alhamdulillah ! Tya dapat sekali lagi boyfie yang selalu bersabar dengan Tya selepas perginya arwah boyfie Tya . ^_^ . *bersyukur .

Hari-2 Tya texting dengan si dye . Seringkali Tya on the phone dengan si dye . ^_^ . Senyuman si dye , mata si dye , gelak si dye & layanan si dye pada Tya sentiasa kekal dalam ingatan Tya . Takpernah luput dan insyaAllah takakan luput dari ingatan Tya . Tya selalu merindui si dye . Tya sangat mencintai si dye sepenuh hati Tya . Tya sangat menyayangi si dye ! Tya bahagia kini dengan CINTA baru Tya .

Kalian semua , doakan kebahagian Tya dengan si dye yer . =)


Lots of LOVE : TYA

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 28, 2011

Perempuan Hodoh Untuk Lelaki Yang Nerd Je Ke ? Perempuan Cantik Untuk Lelaki Yang Handsome Jer Ke ?

Views
Hello . Holla . Hey-2 . Heyyo . Hai . Assalamualaikum kepada semua ~

Lihat lah title entry Tya hari ni . Panjang kan-3 ? HAHA . Macam kelakar jew kan title tu ? Tapi , title yang agak HOT juga lah Tya rasa . Sebab apa Tya cakap HOT ? Try lah tanya kat semua kaum hawa yang pernah di kecewakan , mesti dorang semua pun nak tahu pasal ni . =) . Tanya Tya pun takpe . HAHA . Sebab dah berpuluh-2 juta kali dah Tya di kecewakan oleh kaum adam ni . grr . =,= . Tapi Tya takpernah serik bercinta . Sebab apa ? Sebab Tya tahu taksemua lelaki yang bersikap macam ni . Kan-3 ? *walaupun Tya takpernah jumpa lagi lah lelaki yang setia dengan pasangannya .

Okeyy ! Excely , Tya nak tanya lah kat semua kaum adam . Apa sebenarnya yang korang nak dari kaum hawa ? Ciri-2 kaum hawa macam mana yang korang semua nak sebenarnya ? Kenapa banyak yang Tya dengar zaman sekarang , orang lelaki ni suka sangat memilih girlfriend ? Adakah perempuan yang cantik hanya untuk lelaki yang handsome ? & Adakah perempuan yang hodoh hanya untuk lelaki yang nerd ? Kenapa mesti macam tu ? Kenapa sekarang semua lelaki mementingkan rupa paras dari hati budi kaum hawa ? Apa pada korang rupa yang cantik tu boleh bawa kebahagian dalam hubungan korang ?

Korang , apakah kalau dari segi luaran cantik tapi dalam buruk yang korang nak untuk menjadi pasangan korang ? Tapi kenapa macam tu ? Perempuan yang hodoh ni , dalamannya pun hodoh ke bagi korang ? TAK okeyyy ! So , Tya kat sini hope sangat lah lepas ni kaum adam akan lebih bijak memilih & menilai yang mana intan & yang mana belian . Peringatan ! Korang jangan lah rasa dengan muka hodoh & nerd tu takboleh bawa kebahagiaan . Sebab , kebahagiaan datangnya dari kesetiaan & hati yang tulus ikhlas . =)

Sekian sahaja dari Tya . Terima Kasih kepada sesiapa yang sudi membaca entry pendek Tya kali ni . Ada masa Tya update lagi story untuk korang semua yerr ? =)


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Lelaki Tak Malas Excely .

Views
Hello . Heyyo . Heyyheyy . Bueno . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum Semua ~

Dah pagi buta ni Tya still tak tidur lagi . Sebab apa ? Sebab takada mood nak tidur cuz bergadoh dengan boyfie yang tersangat lah ngokngek itu . grr . =,= . So , di sebabkan Tya takde mood nak tidur , Tya online FACEBOOK macam biasa lah . Wajib online okeyy ! =) . Tapi , bila online bosan pula . Takde org yang IM tya . *mmg lah takde dah kau off IM . HAHA . Okeyy .. ! Tya jadi bongok kejap di situ . =,=

Okeyy all's ! Excely , bukan ni sebenarnya yang Tya nak cerita . Nampak tak title Tya harini kat atas tu ? Nampak-3 ? Mesti nampak kan ? Sape yang taknampak tu , Tya suggestkan awak PAKAI LAH SPEK MATA okeyy ? Sekian . =) . Macam ni all's . Selalunya kalau kita tengok lah kan orang lelaki ni jauh bezanya dengan orang perempuan tau . Misalnya , *cehh ayat baik punya ! =p orang lelaki ni jarang kita nampak nak bergurau senda dengan rakan-2 dorang tau . *maksud Tya rakan lelaki dorang lah . Ni berdasarkan apa yang Tya rasa & tahu lah . Berbanding dengan orang perempuan ni , dorang suka bergurau senda dengan rakan-2 dorang . Lagi satu , orang lelaki ni selalunya ramai yang selalu pergi CC atau sape yang ada lappy kat rumah tu , mungkin selalu on lappy dengan satu hal jew . Iaitu , main game ! Kan-3 ? Tak main game , mereka online facebook , myspace , twitter & sebagainya .

Pada Tya , jarang lah Tya dengar orang lelaki yang suka mengarah cerita ni . & jarang juga Tya dengar orang lelaki ni suka pada benda-2 yang menarik macam something yang berwarna-warna . Pada dorang mungkin macam budak-2 or macam orang perempuan . =,= . Tapi , lain pula yang Tya tengok kat semua para bloggers (lelaki lah) . Bila Tya jejalan kat semua blog yang Tya tahu kebanyakkan orang lelaki punya post entry yang banyak & panjang-2 berbanding post entry perempuan . & ada juga seteng-2 bloggers lelaki yang designkan blog dye colourful gela ! Fuh ! Memang sangat menarik lah kan . Boleh di katakan kalah lah blogger-2 perempuan .

So , kesimpuannya kat sini *untuk Tya lah jangan lah bersangka yang lelaki tu takde TAMAN dalam jiwa . Sebab , bila ada TAMAN dalam jiwa lelaki , berbunga-2 lah taman mereka tu . Lebih terok lagi , taman mereka itu yang boleh kalahkan taman semua kaum wanita yang ada . Ngeh-2 ~ *aku tahu ayat aku bertabur . tapi , layankan ajew lah yerr . =)

Okeyy ! Assalamualaikum . =)


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 27, 2011

Kenapa Allah temukan kita dengan orang yang salah?

Views

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera . =)


Nampakkan title Tya harini ? Sakit hati kan kalau kita selalu dapat pasangan yang salah jew kan-3 ? Tapi , you semua tahu tak ada sebab di sebalik semua ni . Kenapa Allah temukan kita dengan pasangan yang salah . Nak tahu apa sebabnya ? Okeyy ! Baca lah kat bawah ni . Ternyata , ada hikmah di sebalik semua ni kan ? =) . So , kalau you semua dapat pasangan yang salah tu , hargai jew lah . Sebab , ini semua ujian Allah SWT untuk kita semua . Satu hari nanti you semua mesti akan jumpa pasangan yang betul-2 sesuai dengan you semua . InsyaAllah . =)




♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

~ALLAH knows BESt!~♥




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 26, 2011

First Contest !

Views

EH ! Apa benda lah ni kan ? Tya taktahu apa-2 lah pasal ni . Si makcek Ekyn ni pula pergi tag Tya . Apa tah . Kena lah Tya buat ni . Tya taktahu pun Tya buat juga lah . Macam best jew kan benda ni ? Kalau ada rezeki Tya , dapat hadiah kew mana tahu kan ? HAHA . *perasan

Okeyy ! Nak jawab now lah . =)




1. 4 perkara describe about yourself .

* Nurul Athirah
* 18 Tahun
* TAKEN
* Sombong sikit -sikit jew lah . =p


2. 4 nama manje kamu .

* Tya
* Eyra
* Eyya
* Adik

3. 4 perkara baik yang kamu buat hari ini .

* Online FACEBOOK -wajib
* Sign-IN blogger-wajib
* Update entry
* Buat assignment & report


4. 4 tempat yang teringin sgt nak pergi .

* JB , Pasir Gudang
* Mekkah
* Sunway
* TS


5. 4 benda wajib bawa kalau keluar .

* Beg silang Saidina
* Handphone
* Duit
* Make-up

6. 4 perkara terakhir sebelum join contest ini .

* online FACEBOOK
* sign in blogger
* buat assngment
* buat report


7. 4 orang paling kamu sygg di dunie ini .

* Family
* Kawan
* Cousin
* Encik Mashem & Arwah Iman


8 . 4 jenis ragam manusie yang anda jumpe ary nie .

* Nak cari pasal jew .
* Nak marah-2 jew .
* Nak sakitkan hati orang jew .
* Gedik gela =,=


9. 4 misi ynag kamu kena capai tahun ini .

* Berjaya dalam pelajaran (grafik design jew)
* Graduate
* Lagi dua taktahu lah . =p

10 . 4 habit buruk .

* Marah-2
* Kuat merajuk
* Kuat maki hamun
* Suka tidur


11 . 4 perkara yang kamu fobia .

* Lipas
* Ular
* Nyamuk
* Semua haiwan lah =,=


12. 4 sebab join contest ini .

* Ekyn tuu pergi tag =,=
* Saje-2 nak join
* Hilangkan bosan
* Nak meriahkan lagi lah .


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Boleh Tolong Tya Tak ?

Views
Assalamualaikum semua . Selamat Sejahtera . =)

Okeyy ! Hari ni Tya nak post entry bertanyakan soalan bodoh yang mungkin orang akan gelakkan Tya . =,= . Urm , takpe lah you semua sila lah gelakkan Tya . Tya takkesah . Tya faham you semua dah mahir dalam dunia blogging ni . Tak macam Tya yang masih tercungap-2 kat sini . =,= . Hari ni juga Tya nak post entry yang agak pendek , ringkas & sangat membosankan . So , Tya harap you semua sudi membantu Tya & sudi membaca entry Tya kali ni . =)

Hari ni Tya takde apa-2 pun nak posting kat entry ni . Belum ada apa-2 story lah . Masih blurr nak post entry pasal apa . Nak says sorry sikit lah kat you semua yang always lepak kat blog buruk Tya ni . *grr . ada kew org masuk ni ekk ? =,= . Takpe lah . Tya says sorry jew lah . Tak salah pun kan-3 ? ^_^ . Okeyy .. ! Excely , Tya kat dunia blog ni dah lama dah tau . Dah setahun lebih agaknya lah . Takingat dah . =,= . Tapi-2 , Tya masih bodoh bangang dalam berblogging ni . =,= . Tya rasa you semua pun tahu kan ? HAHA . Mana taknya , tengok blog Tya pun you semua boleh tahu Tya pandai berblogging or tak . Cuba lah you semua tengok blog you semua dengan blog Tya . Berbeza kan ? HAHA . Blog you semua dah MELETOP dah ! Ada cartoon sini . Ada cartoon sana . Ada blink-2 . Ada itu ada ini & bla-3 ~ Tapi , blog Tya ? Takada pun semua tuu . =,= . Blog Tya lah yang paling simple , bosan & buruk nak mampus ! Haih maklum lah , Tya kan bodoh bangang pasal blog ni . HEHE . =p

Okeyy lah you semua . You semua nampak kan title entry Tya kali ni ? Tya nak minta tolong you semua ni , tapi tak banyak . Sikit jew ... ! Betul Tya taktipu ! Tya taknak susahkan you semua . *padahal aku dah susahkan pun ni kan ? =,= . grr . Sorry sangat . Tya minta tolong sekali ni jew . Please sape-2 yang baik hati tu tolong Tya boleh ? Tinggalkan jawapan anda kat shoutbox Tya kat sebelah tuu ekk ? Boleh kan-2 ? Please ~ Urm , Tya excely , nak minta tolong you semua ajarkan Tya macam mana Tya nak keluarkan balik " POST A COMMENT " kat bawah setiap entry yang Tya dah post ? Tya dah try buat dah . Tapi , takjadi-2 pun . =,= . Maaflah you semua sebab Tya susahkan you semua . Tapi , Tya harap sangat ni . Tolong lah Tya yew . Tya ni memang bodoh bangang sangat-2 bab blogging ni . Hope you semua yang sudi baca entry Tya kali ni , boleh tolong Tya . Tinggalkan komen & jawapan you semua kat " kotak jerit " Tya yew . Please ~ Please ~ Please ~

Thankx very much-10 kepada sesiapa yang sudi baca entry ni & thankx very much-1000 kepada sesiapa yang sudi tolong Tya . =') . Tya hargai you semua . Loveyouuuu semua lahh ! =) . Lastly , Assalamualaikum ~ =)


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 23, 2011

BILA SAYA MERAJUK, SAYA SEBENARNYA NAK AWAK PUJUK :) ♥

Views
Hello . Heyyo . Hai . Bueno . Waiii . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum Semua para bloggers . ♥


Tajuk entry Tya kali ni comel tak-2 ? HAHA . Manja jer kan ayat tu ? Okeyy Tya tahu memang sangat manja kan . ^_^ . Manja macam Tya bak kata Arwah Iman & Encik Mashem Tya . =) . HAHA . Nak kata iloveyouuu kat mereka lah . Boleh tak-2 ? =') . Okeyy boleh kan ? Tya tahu ! So , Tya nak cakap lah ni . ILOVEYOUUUUUUU BIEY IMAN !! ILOVEYOUUUUU BIE MASHEM !! ♥ . Tya nak cium mereka boleh tak ? Muaaahhhxxxx ! ^^ . Opss ! Tya gedik sangat-2 di situ . =,=

Okeyy bloggers aka you you & you semua . Seperti title entry Tya hari ini , " BILA SAYA MERAJUK, SAYA SEBENARNYA NAK AWAK PUJUK :) ♥ " . Okeyy ! Title yang paling manja & gedik kan ? Tapi-2 takpe lah . Tya suka tau ! Tya manja excely kalau you semua nak tahu . So , Tya suka kalau Tya merajuk ada orang yang datang pujuk Tya . Terutamanya Encik Mashem Tya . Okeyy .. ! Memang Tya akan terharu lah kan kat situ . & tya akan cair macam air lah kan bila dah kena pujuk manja di situ . =p

All bloggers , Tya nak you semua sayang Tya juga boleh tak ? HAHA . Tya gedik sekali lagi di situ . =p . *Ulang . Tya memang manja tau . =p . You semua jangan lah marah tau kalau Tya gedik di sini . Tapi , takpe lah kan ? Ni kan blog Tya . Bukan Tya cakap benda takbaik pun kan kat sini ? So , takpe lah kan kalau Tya nak manja manja ? Ngehngehh ~ =p . You semua , Tya nak tujukan entry ni kat " Bie Mashem " Tya tau . You semua jangan jeles ekk ? Ngehngehh ~ =p *even memang you semua tak jeles . kdahhh ! Tya memang suka merepek ! Jangan layan Tya . weksss ... ! =p

Okeyy you semua , kalau nak baca , baca lah keyy . Tya alu-2kan tau . =) .

Bie Mashem ! Syg merajuk syg nak Bie pujuk boleh tak-2 ? Boleh lah Bie . Memang Bie Mashem lagi muda dari syg . Tapi , syg takkera ! Syg merajuk syg nak Bie pujuk juga . HAHA . *gedik manja seyhh . =,= . Bie jangan bosan dengan syg tau-3 ? =') . Okeyy lah ! Mesti Bie penat nak baca dah kan ? Kesian Biey syg ni . ^^ . Sorry my dear mashem . ♥ . Okeyy Bie , ini untuk Bie tau ! Mmmmuuuuuaaahhhhxxxx ! ♥ . Err . Mashem lah . =,= . *joke-2 sayang . ^^ . Lastly , iloveyouuuuu so much much " Encik Mashem Sayang " . =')

Lots Of Love From , Tya Athirah AKA Sayang ♥

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 21, 2011

Taknak Fall In Love lagi . Menyesal !

Views
Hello . Heyyo . Hai . Selamat Sejahtera . Assalamualaikum Semua .

Seperti yang you you & you tahu , *kalau taktahu buat buat tahu keyy . ^_* . Tya baru saje breakoff dengan boyfie Tya yang baru dua hari couple . So , di sini ingin Tya jelaskan bahawa Tya memang lemah & sangat lemah . Kenyataan yang pasti ! Tya sangat sayangkan dye . Tapi , mungkin salah Tya & mungkin takada jodoh antara kami . Kalau ada jodoh mungkin kita akan kekal bersama kan awak ? ='( *sedihnyaaa ! .

Okeyy .. ! Seperti title di atas , Tya nak terangkan kat you you & you semua yang Tya dah menyesal couple ! Tya taknak ada boyfie lagi lepas ni . & Tya takkan cari pengganti Arwah Iman & pengganti Encik Mashem lagi . InsyaAllah Arwah Iman & Encik Mashem orang yang terakhir Tya sayang & cinta . Maybe taklogik kan bagi you you & you ? Tapi , Tya akan try yang termampu . You semua tak kenal Tya lagi kan . So , mungkin you semua akan kata yang ni cuma kata kata basi Tya . Tapi , bagi sape yang kenal Tya , mereka mesti tahu sape Tya & macam mana Tya bila dah sayang sangat kat seseorang tuu .

Tya sayang , Tya sayang betul betul ! Tya takkan pernah curang ! Sebab apa ? Sebab itu memang prinsip hidup Tya .. ! Tapi , kalau sekali Tya dah curang Tya akan curang selamanya . Hukhuk ~ =p *teruk gela ayat aku . =,= kah kah ~ =p . Takde lah . Gurau gurau jer . Muka kalau cantik macam you semua takpe lah juga kan kalau nak curang . grr . =,= . Okeyy lahh .. ! Memandangkan Tya dah pun sambung study Tya rasa Tya takperlu lah bercouple couple ni . Merosakkan LIFE Tya jer nanti kan . Cukup lah dulu masa sekolah Tya jatuh kecundang dalam pelajaran . So , Tya taknak benda tu ulang lagi . Tya will make sure yang Tya akan berjaya lagi lah lepas ni . =) . Ouh yew ! Tya nak ikut macam Mas Ahmad Safwan lah . Single Mingle Triple .. ! HAHA . Mengajar aku pula si Mas Ahmad Safwan ni . =p . Tapi tapi .. takpe ! Aku agak setuju sikit lah .

To awak , saya akan tunggu sampai awak balas SMS saya . Saya takkan berhenti SMS awak & takkan berhenti ambek berat pasal awak . Even awak langsung takbalas semua SMS saya . Biar habis kredit saya jangan pernah habis sayang saya pada awak .. ! Okeyy ? Itu janji saya pada awak . Pegang tau wak janji saya tuu ! =') . *walaupun tengah sedih tapi aku try untuk senyum .


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saya taknak putus sebenarnya AWAK .

Views
Hello . Hai . Heyyo . Assalamualaikum Semua . ='(

You you & you . Harini Tya sedih sangat . Kenapa Tya sedih ? Sebab semalam baru jer Tya rasa happy sangat sangat sebab Tya post enrty pasal ENCIK MASHEM Tya . Harini , kami dah separate lah . Sedihnyaaa ! Boleh tak you you & you tolong pujuk Tya ? Tya nak menangis ni . Tya taktahan lagi . Air mata Tya dah terkumpul ni . Only few second air mata Tya akan mengalir . ='( . Tya benci sangat dekat someone ni . Sebab dye Tya dengan bie Tya separate ! Tya benci dye sangat sangat ! =,= . Dye perosak hubungan Tya dengan bie Tya ! Tya cemburu sangat bila dye gedik gedik & manja manja dengan bie Tya . You semua , taksalah kan kalau Tya rasa macam tu ? Kan kan kan ? Sebab itu bie Tya . Bukan bie dye ! Kenapa dye nak gedik gedik & manja manja dengan bie Tya kan ? Hurmm ~ Tya sedih lah you semua . Sangat sangat sedih sekarang . Tya baru nak rasa bahagia dengan bie Tya . Tapi , tak kesampaian . ='( . Tya nak menangis kuat kuat boleh ? *uwaaaaaa ~ (T_T)

Bie , please forgive me . Syg takada niat nak minta putus . Excely , syg nak uji bie macam syg uji semua yang pernah jadi boyfie syg . Maafkan syg please ! Syg need you , bie ! Why bie takreply msg syg ? Why why why ? Please reply my msg bie . Just one msg you reply i dah rasa happy sangat dear . & itu maybe akan buat air mata i berhenti . Please sayang ~ Syg tahu syg silap sebab uji bie dengan cara macam ni . Bie , syg really miss you . ='(

Encik Mashem !

Please , syg really fall in love with you ryte now . Syg selalu berharap bie akan jadi yang terbaik buat syg . Syg selalu berharap bie akan jadi yang terakhir dalam hidup syg . Bie , tolong lah maafkan syg . Syg merayu kat awak .. ! (T_T) . Syg harap sangat if bie buka blog ni bie akan baca entry ni . Even kita dah breakoff syg takkan tuka password syg . Biarkan bie tahu semua pasal syg . Syg curang or tak biar bie yang tahu sendiri . Even , syg takcurang pun biar bie sendiri yang tahu . Make my all account as your account too key dear ? =')

Bie ~ ='(

Imissyouuuuuu soooo much ! Berapa kali syg nak ulang syg pun taktahu tapi tapi syg nak sangat bie tahu yang syg tengah rindukan bie sekarang esok & selamanya .. ! Syg akan sayang & cinta bie since 18April sampai bila bila . Syg akan selalu msg bie even bie taksudi nak reply . Syg akan sentiasa tanya khabar bie . Syg akan call bie even bie taksudi nak answer my call . =( . Err ! Sedihnyaaaa ! Bie , help me ... ! Syg takboleh berhenti menangis lagi . Maafkan syg boleh ? Please bie ? I beg you bie ! Syg need you .. ! Please don't leave me bie . Iloveyouuuuuu ... ! ='(


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 20, 2011

Encik Mashem Saya . ♥

Views
Hello . Hai . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum semua .



Daisypath Anniversary tickers
.




Nak cerita ni . Nak cerita ni . Nak baca tak ? Tak nak baca tak ? HAHA . Apa lah . =,= Okeyy .. ! Ikut suka hati you lah . Nak baca , baca ~ Taknak baca , baca juga ! HAHA . Tak tak . Gurau jer okeyy .. ! Don't be mad . =) . Taknak baca Tya rasa you faham kan apa you kena buat ? So , Tya taknak bagitahu . You pandai pandai lah buat keputusan you tau ? Faham ? Okeyy .. ! Good kepada you you & you yang faham . TAK good pula kepada you you & you yang tak faham tuu . =p . Padan mukaaa you ! Sapa suruh tak faham kan ? =p . Ishh ! You ni pasal you Tya dah terlupa dah nak cerita about title entry Tya harini . =,= . Asyik nak bergurau jerr . =,=

Okeyy you you & you .. ! Tya mulakan yerrr .. Excely , Tya fall in love lagi lah . *maybe . =,=' . Tapi , you tak payah lah tahu yer dengan sape kali ni . Tya tak tahu lah relationship ni boleh kekal lama atau tak . Bak kata orang orang , tak tahu lah boleh pergi jauh or tak relationship kami ni . Tapi , tak apa lah . InsyaAllah kalau we trust each other boleh kekal . Kan kan kan ? Even kami jauh kan ? So , please pray for me okeyy ? Thankx you tau kepada you you & you yang doakan Tya & Encik Mashem Tya tu . Iloveyouuuuu lah ! To awak Encik Mashem , iloveyouuuuu sangat sangat awak . Saya cuba untuk percaya awak . & saya minta awak cuba untuk percaya saya & & saya minta awak cuba setia & jujur dengan saya . Boleh ? Errr .. *nak berapa kali & lah ni kan . HAHA . Okeyy .. ! Tak kesah . Janji ayat tak hancuss macam ayat you . HAHA . weksss .. ! =p

You , if Tya dah jumpa teman baru tak bermakna Tya lupa kat Allahyarham Iman okeyy ? Tya tetap ingatkan Arwah & Tya tetap sayangkan Arwah sampai bila bila . Tya harap Encik Mashem Tya tak kesah & faham dengan situasi Tya . Okeyy awak ? Tahu kan saya sayang awak ? ^_^ .
Awak , saya minta maaf lah kalau saya selalu marah marah awak . Awak kenal saya kan ? Hah ! Itu lah saya . Memang panas baran . Tapi , untung lah saya awak sebab dapat awak . ^_^ . Kenapa ekk ? HAHA . Sebab awak lemah lembut sangat dengan saya . HEHE . Tak pernah nak marah saya . Even saya ber aku kau dengan awak . Awak tetap dengan panggilan kita . HEHE . Thankx you awak . Saya sayang awak sangat sangat tau ! Okeyy lastly , saya harap sangat our relationship kekal okeyy ? Maafkan semua kesalahan saya yerr awak ? =( . Iloveyouuuuu ... ! ♥


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 17, 2011

Awak .. ~

Views
Hello . Heyyo . Hai . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum semua . =)

Ehem ehemmm !
Tajuk entry Tya kali ni apa ?
" Awak .. ~ "
Aik aik !
Sape tuu ekk ? Agak agak sape la kan ?
Lain macam jer bunyi TITLE Tya kali ni kan ?
HEHE .

Okeyy all's .. ! Tya rasa macam macam .. Hurmm ~ Segan nak post lahh . =p .
Korang korang ..
Tya nak tanya korang ni .
Boleh tak kalau Tya now nak buka balik hati Tya untuk orang lain ?
Setuju tak dengan fikiran Tya kali ni ?
Atau terlalu cepat Tya buka hati ni ?
Any komen ?
Boleh tolong Tya bagi jawapan tak ?

Excely , Tya sekarang dah jatuh .. !
Jatuh ?
Kenapa jatuh ? Sape tolak Tya ?
Erkk .. !
Tak lah korang . Tya sebenarnya now dah ...
JATUH CINTA lagi .. !
huh .. !
Keluar pun .. ! =p

Okeyy all's !
Diam tau ! Jangan kecoh kecoh pula . *padahal Tya dah kecoh kecoh dah ni . =p
Tya jatuh cinta dengan siapa ?
Err .. !
Ada lah kan . Tya tak nak lah mention nama dye .
Tapi tapi , Tya rasa happy sangat bila texting dengan dye .
Kadang dye tak text Tya , Tya rasa sunyi sangat .
Selalu Tya tunggu dye text Tya . ^_^
Bila dye text Tya , aww Tya happy sangat .
Dye suka panggil Tya SAYANG .
Dye suka buat Tya terharuu ~ ^_^
Omgoshh !
Tya LIKE dye lah .. ! ^_^

Awak ~
Tya ada something khas untuk awak ..
Awak baca lah ni .
Lagu ni khas untuk awak . =)


Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hati ku jadi kebah
Melihat diri mu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanji kan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggal ku sendiri
Jangan tinggal kan carta hati

Kau janji kan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita

Okeyy awak .. !
Best kan lagu ni ?
Bermakna tau lagu ni buat Tya .
So , Tya nak share sikit lah kat awak .
Tya hope awak suka lah keyy .. ^_^

To Awak , Encik SS (bukan nama sebenar) !


Saya selalu rindu awak lah .
Macam mana ni ? =,=
Awak comel lah .
Suka sangat .. !
Iloveyouuu lah awak .. !
Saya tunggu awak text saya lagi keyy .. ~ =) .
Imissyouuuu awak .. !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 16, 2011

Terima Kasih Mas Ahmad Safwan .

Views
Hella . Heyyo . Hai . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum Semuanyaaaa ~
Seperti yang korang semua lihat di title entry ni .
" Terima Kasih Mas Ahmad Safwan "
Untuk apa Tya kata macam ni kat Mas ?
Apa Mas dah buat untuk Tya ?
& siapa Mas ni ?

Okeyy .. !
Mas Ahmad Safwan ni Tya tak berapa kenal dye sangat lah . Baru jer kenal kenalan dengan Mas semalam . Tya jumpa pesbuk Mas ni dekat TOP and CUTE blogger . Macam mana Tya boleh ada dalam TOP and CUTE blogger ni pun Tya tak pasti . Tak tahu siapa yang invite Tya . Tapi , apa pun thankx lah . Okeyy ! Berbalik pada tajuk di atas , Tya berminat dengan blog Mas ni . So , Tya pasang niat nak ADD pesbuk Mas . Then , Tya ADD . Pastu , Mas accept Tya & Mas share link blog Mas kat Tya . Okeyy then , Tya buka blog Mas pastu Tya follow . Best best & sangat best blog Mas .. ! Banyak story & mungkin juga banyak maklumat . Also , blog Mas sangat sangat lawa plus comel lotehh .. ! ^_^

Okeyy sekali lagi ingin Tya nyatakan di sini , berbalik pada TITLE entry Tya , Terima Kasih Mas Ahmad Safwan .. ! Kenapa kan Tya cakap Terima Kasih kat Mas ? Sebab sebab , Mas ni dah sedikit sebanyak menyedarkan Tya . Kenapa ? Apa yang Mas buat ? Okeyy .. ! Firstly , Tya ucap Takziah untuk Mas atas pemergian mama Mas yang tercinta . Al-Fatihah ~ . Okeyy ! Now baru Tya mulakan story pasal this entry .. ! Tadi , Tya terbuka blog Mas . Tya ternampak satu entry yang nampak macam sedih . So , fav Tya lah kan baca entry sad sad ni . So , Tya baca & terus baca . Mas ceritakan tentang kehidupannya tanpa ibu tercinta . So sad .. ! Tya sedih yang teramat sangat baca entry Mas . Crying Tya baca entry Mas . Seriously .. ! & Tya teruja sangat baca entry Mas .. ! Mas buat Tya sedar semua yang jadi kat dunia ni telah di takdirkan oleh Allah . & Tya sebagai hamba-NYA perlu kuat & tabah menghadapi segala ujian Allah . Tya makin kuat & yakin untuk teruskan kehidupan Tya tanpa arwah boyfie kesayangan Tya lepas Tya baca enrty Mas . Lastly , Terima Kasih Mas Ahmad Safwan .



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Dugaan untuk AKU .. !

Views
Hello guy's .. !
Hai guy's .. !
Assalamualikum semua ... ~ ^_^
Excely , tak ada apa pun sebenarnya story untuk hari ni .
Sorry lah *
Tya tak berapa sihat lah hari ni .

Okeyyy .. !
Seperti tajuk yang di atas .
Tuhan sayangkan Tya .. !
Seminggu lebih yang lepas Tya di beri dugaan daripada-NYA .
Tya demam panas .
Dan kini , demam Tya beransur pulih .
But , still ada batuk batuk .
Okeyy tak apa .. !
Tya redha dengan dugaan ini .

Kini , Tya di turunkan dugaan lain .
Perut selalu meragam , tekak sentiasa loyer , badan bertambah panas & muntah muntah .
Apa ?
Mengandung ???
Tak mungkin lahh .. ! Tya masih anak dara & suci okeyy .. !
Okeyy . Excely , ini terjadi berkemungkinan dari Tya ambil ubat batuk tanpa menjamah sedikit nasi .
*mungkin lah .

Omgoshh .. !
Seksanya Tya sekarang .
Penat asyek keluar masuk toilet . =(
Ouhh Tuhan , sembuhkan lah Tya cepat .
Amin ~


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 15, 2011

Miss Ekyn Nicely ! =)

Views
Hello . Heyyo . Haii . Assalamualikum . Salam Sejahtera . =)
HAHA .
Semua ada .. !

Okeyy .. !
Tya nak mulakan cerita dengan ..
HAH HAH !
Bau tak ? HEHE .
Wangi kan ? :p
Tak busuk macam mulut korang .
HEHE . :p

Okeyy sorry .. !
Gurau gurau jerr lahh .. ! ^_^
Ni Tya nak ceritaa pasal sorang kawan baru Tya ni .
Nama dye EKYN !
Tya kenal dye dekat pesbuk lagi lah kan .
Okeyy .. !
Tak lama pun kenal dah boleh jadi rapat .
Dye ada juga cerita masalah dye kat Tya & Tya juga begitu . =)

So , Tya senang berkawan dengan dye .
Dye tak sombong !
Dye baik !
Okeyy .. !
Dye kata dye sweet ?
Arghhh ! Malunyaaaa Tya !
Tapi tapi ..
Tya terharu sangat .
^^

Ekyn pun sweet okeyy .. !
Betul !
Tya tak tipu tau ! =)


Okeyy all's !
Ini pixture Ekyn !
Tapi satu jer la dapat amek .
Nak tengok yang lain ?
Buka pesbuk dye okeyyy ! & ADD dye taw ! =)
Ekyn Chickoo


Tu lah nama pesbuk dye !
ADD lah kalau korang nak kenal dye keyy .
Tapi tapi .. sebagai kawan jerr lahh sebab dye dah berpunya okeyy ! =)

To Ekyn : Okeeyyy ! Friend forever lahh ! Iloveyouuuu ! =)


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Hayati Lahh .. Insaf !

Views
Sebenarnya aku ni dari kecil lagi dah kena bagi sekolah agama. Mak aku suri rumah dan bapa aku bekerja sebagai ustaz. Dulu Upsr aku dapat 7A, so aku dapatlah sekolah berasrama penuh. Mula- mula tu sedihlah jugak berpisah dengan mak bapak kan? Tapi kadang- kadag seronok jugak jauh daripada diorang, taklah kena perhati setiap masa. Aku pun sampai naik rimas asyik kena tanya je.

Kat sekolah asrama ni, aku ada lah seorang kawan. Gila kau, bertudung labuh daripada aku kot. Dia ni pun serupa macam mak bapak aku jugak. Suka tegur itu ini. Ingat bila dah jauh, aku akan bebas tapi ada pulak klon mak bapak aku kat sekolah ni. Nama dia Amirah. Tapi aku tak berapa suka sebab dia ni suka berlagak alim dan baik. Kalau aku tak siap kerja rumah, mestilah aku nak bagi alasan kat cikgu kan? Tapi dia ni asyik cakap, tak baik macam tu, cakap jujur. Itu dah menipu namanya. Alaa, tipu sunat jelah. Untuk kebaikan aku jugak kan?



Lepas tu, bila aku ajak dia pergi kelab, dia pulak tak nak. Siap cakap, tempat tu rumah syaitan. Apalah dia, siot betul. Semua tak boleh. Tak sporting betul. Bukan aku ajak dia minum arak pun. Bila aku dah ada pakwe, dia siap membebel lagi kat aku. Cakap yang aku kena fokus kat study dulu, kasihan mak bapak kat rumah. Eh, bukan aku ada susahkan mak bapak akupun. Lagipun, inilah kali pertama aku ada pakwe, mana boleh lepaskan peluang kan? Dulu, masa tinggal dengan mak bapak, tengok lelaki pun tak boleh kot. Semua salah mak bapak akulah ni. Kalau tak, dah berduyun pakwe aku sekarang ni.

Naik tingkatan lima ni, adalah seorang budak baru pindah kat kelas kitorang. Aku dengan dia jadi bestfriend kot. Banyak jugak yang aku belajar dari dia. Aku memang suka dengan dia ni, semua yang aku buat, dia akan support aku. Itu barulah erti kawan sebenar! Nak cari kawan, cari kawan macam ni, kawan yang selalu support korang. Bukan kejap- kejap nak menegur, tu namanya pengecut je.


Kawan yang suka menegur tu, satu je dalam dunia. Tak kisahlah. Baik cari kawan beramai- ramai, gelak pun ramai- ramai kan? Lupa pulak, nama kawan baru aku ni Lia. Kalau dulu, si Amirah tu membebel kat aku pasal pakwe tapi Lia ni, siap bawak aku face to face lagi dengan mamat hensem tau. Jumpa dah terus couple. Shit gilalah, dia ni memang hebat. Aku selalu spent time dengan dia ni. Kadang- kadang ponteng kelas lagi tau. Kalau dengan minah seorang tu, nak ponteng sejam pun susah.


Lepas tu, pakwe aku sekarang ni hasil kenalan daripada Lia jugak. Nama dia Sam. Bukan nama sebenarlah kan. Dia ni memang baik orangnya, romantik pulak tu. Selalu cium- cium aku. Tak ke romantik macam tu? Selalu mesti dia ajak aku bermalam kat rumah dia time cuti. So akupun tak payahlah susah- susah nak balik rumah mak bapak aku kan? Buat apa? Lagi membazir tambang dan duit adalah. Baik aku duk kat rumah Sam je kan, dapat main peluk- peluk, main cium- cium dan makan minum pun free.


Sam ni memang sayang gilalah kat aku. Macam- macam yang dia belikan untuk aku. Aku pulak tak dapat nak belikan apa- apa untuk dia. So untuk buktikan kasih sayang aku tu, aku pun setujulah nak beromen dengan dia. Alah, sekali je kot. Takkan ada apa- apalah. Tapi bila dah rasa macam syok tu, memang tiap- tiap harilah kan pergi buat. Buat apa? Alaa.. paham- paham jelah.


Bila dah beberapa bulan tu, aku rasa macam tak sihat pulak. Asyik rasa nak pitam. Bila check kat klinik, aku dapat tahu aku mengandung! Fulamak, gegar habis kot kepala otak aku masa tu. Nasib baik ada Lia. Dia cakap benda ni dah biasa buat dia. Dia dah banyak kali gugurkan kandungan dan dia tahu kat mana nak gugurkan kandungan. Memang hebatlah Lia ni. Dahlah baik, supportive pulak tu.


Tapi, mana nak serik. Benda sedap kot, mestilah buat lagi. Lepas tu, aku mengandung kali kedua. Alah, aku kan dah ada pengalaman gugurkan kandungan ni. Senang jelah. Gugurkan jelah lagi kan? Itupun nak kecoh ke. Dah tu, aku tengok si Lia ni selalu je bergaya dengan barang kemas. Budak- budak sekolah mana ada duit banyak nak beli kan? Rupa- rupanya dia berkerja jadi pelacur kat sebuah rumah urut. Dia ajak aku sekali. Mestilah aku terima kan? Tak boleh kot tolak, duit tu!


Apa? Salah ke jadi pelacur ni? Jadi pelacur ni kan memuaskan orang. Sambil dapat benda sedap, sambil dapat duit kan? Kira untunglah. Tak payah nak susah- susah cari kerja lagi. Sam? Aku masih lagi dengan dia. Jangan risau. Lagipun dia tak tahupun aku jadi pelacur ni. Buat apa nak bagitahu? Bukan hidup dia.


Bila dah jadi pelacur ni, memang senanglah hidup aku. Kau bayangkan aku cuma perlu layan dua orang lelaki dah berapa ribu aku dapat? Siap dapat sugardaddy lagi kot. Sugardaddy aku ni berpangkat Dato. Dah ada bini pun tapi bini dia selalu sibuk dengan urusan kempen apa benda entah. Mungkin itulah sebab dia selalu cari aku. Kalau dah bersama tu, mestilah buat "benda" tu kan.


Dah berapa tahun aku buat kerja ni. Sekalipun tak kantoi dengan mak bapak aku. Hebat tak aku? Aku cakap jelah aku kerja opis kan? Apa susah. Sampailah aku menghidap HIV ni. Memang masa tu mak bapak aku mengamuklah. Takut? Tak ada maknanya. Bukan aku tak boleh hidup tanpa diorang. Mak bapak aku tak nak mengaku yang aku ni anak diorang. Akey, no hal lah. Selama ni aku hidup sendiri kot. Diorang cuma bagi aku duit je kan.


So, aku keluarlah dari rumah tu. Dari aku menghadap muka diorang tu, baik aku menghadap muka Sam atau Sugardaddy aku, takpun layan pelanggan aku. Dapat lagi duit. Kan? kan? Lagipun buat apa aku nak simpan penyakit ni seorang diri, baik aku sebar je kat siapa- siapa yang " bersama" dengan aku tu. Itu barulah namanya dunia.


Insaf ? Alah, awal lagilah. Bukannya aku nak mati hari ni kan? Time aku nak mati tu aku solatlah tanpa berhenti, sedekah kat fakir miskin dan anak yatim. Kan Tuhan tu Maha Pengampun? Mesti Dia ampunkan aku. Kalau tak, boleh jugak aku mandi dengan api neraka. Mesti cantik badan aku nanti sebelum nak masuk syurga kan?


P/S : INI SEMUA HASIL REKAAN SEMATA MATA FROM , http://syafeikaedora.blogspot.com/ . =)

Kredit to : http://syafeikaedora.blogspot.com/


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Arghhh ! Sedihnyaaaa ... !

Views
Hello . Hai . & Assalamualaikum guys ... !

Hachhhummmm !
Opsss ! Sorry .
Bau acem lahhh deyy . Siapa tak mandi ni ?
Ngehh ngehh ~ :p
Okeyyy .. !
Tya tahu sape . Shhh ! Malas nak mention .. ! Hee ~ :p

Err .
Dengan sape aku berbicara ni ? Aiyakk ! =,=
Okeyy lahh .. !
Nak mulakan story untuk ini hari lah .
Nak baca ?
Okeyy .. !
Teruskan lah . Tak ada halangan pun .
Lagi sukaa sebenarnya .. ! =)
Apa ???
Tak nak baca ?

Awak dah sedia ke ?
Dah kann ?
Okeyy .. !
Satu
Dua
Tigaaaa !

Dushhhh ! Keluar sana ! Semak ! Weksss ! :p

Dah dah Tya .. Jangan merepek lagi . Start story kau . !
Ngeh ngehh ~ :p
Okeyy .. ! Macam gini lah ceritanya .
Aku sebenarnya tengah sedih gila gaban unta ni . ='(
Tapi , kenapa ?
Ni hah .. !
Aku selalu online pesbuk .
Then , aku online IM chat . Aku ternampak lah adik kesayangan aku online .
Tapi , dye langsung tak tegur aku lah kan . Sedihnyaaa ! ='(
Kenapa seyhhh ? Kenapa adik tak tegur akak lagi duhh ?
Dulu , selalu adik tegur ..
Akak ada buat salah kew dik ?

Ouhhh adk kaka yang comel , akak rindu kau lahhh .. !
Adk sihat ? Ibu sihat ?
Okeyyy .. !
Akak minta maaf kalau akak ada buat salah kat adk okeyy .. !
Akak rindu adk , ibu & maksu .. !
Adk kirimsalam kat ibu & maksu yerr ?
Adk jaga diri elok elok yerr ?
Ouhhh ! Akak sayang kau dik .
Sangat sangat sayang , okeyy adk comel ? =)

Okeyy .. !
This entry for you adk comel !



Adik Muhammad Noor Idzham bin Abdul Hamid

Oucchhhh ! Missing youuu adk comel .. !


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 14, 2011

Saya Pun Nak Awak Tahu .. !

Views
Hello . Hai . Assalamualaikum semuanya ~~ =)

Awak , saya pun nak awak tahu .
Sekiranya saya jatuh cinta dekat awak , awak bukan lah yang terhandsome untuk saya .
Tapi , kekurangan awak itu lah kelebihan buat saya & itu lah yang membuatkan saya cintakan awak .

Awak .
Seandainya saya jatuh cinta dekat awak , awak lah insan yang saya selalu ingat .
Awak lah yang akan saya tunggu dari hari ini , esok & selamanya .
Okeyy .. !
Di sini , saya ingin menyatakan ..
Sekiranya awak yang saya cintai , awak yang saya dahulukan sebelum diri saya .

Wak ~
Sekiranya saya jatuh cinta pada awak , saya akan simpan semua segala kenangan kita yang saya ada even kita dah tak ada apa apa hubungan . =)
Saya akan sentiasa menanti awak di mana pun saya berada .
Saya akan selalu mendoakan kesejahteraan awak .

Sekiranya awak tahu , awak yang teristimewa dalam hidup saya .
& awak lah Darah yang mengalir dalam tubuh saya .
Okeyy awak .. !
Mungkin ini tak logik bagi awak .
Tapi , ini kenyataannya siapa diri saya .
Saya amat mencintai awak !
& saya betul betul rindukan awak . ='(



Al-Fatihah buat awak , Sayang ..



Semoga Awak di tempatkan di kalangan orang orang beriman .
Semoga Awak tenang di sisi-NYA .

-29JUN1993 until 26November2010-
-5:11PM-


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Busuknya Hati Seorang Bapa !

Views
Hello All .
Hai apa khabar anda semua ?
Tya harap anda semua dalam keadaan sihat .

Ehem ehem !
Seperti yang korang tengok title entry ni .
"Busuknya Hati Seorang Bapa" ?
Apa maksudnya ?

Okeyy .. !
Kat sini , Tya nak jelaskan yang dye memang lah seorang bapa yang paling kejam !
Seumur hidup tak akan pernah di maafkan !
Bersumpah !
Mengapa Tya berkata begitu ?
Okeyyy .. !
Di sini ingin Tya bertanya , seandainya kalian seorang bapa , sanggupkah kalian SUMPAH anak anak kalian daripada seorang manusia kepada SEKETUL BATU ?

See !
Kalian lihat lah .
Bertapa kejamnya dye sebagai seorang bapa yang di hormati .. !
Tak ada niat Tya nak memburukkan siapa siapa .
& entry ni tidak ada di tujukan kepada sesiapa .
Tapi , bagi yang terasa , Tya harap anda berubah sikap anda .
Sebab , seorang isteri & anak anak tak ada anda pun boleh teruskan kehidupan .. !

Kepada anda yang di hormati , anda perlu tahu yang usia anda sudah sangat lah lewat & lanjut .
Bertaubat lah anda sebelum anda mampus !
Sesungguhya , apabila seorang anak itu membesar kelak dye lah yang akan menjaga dan membersihkan najis mu .. !
& sekiranya itu anda ingin terjadi kenyataan ubah lah sikap anda sebelum pintu hati seorang anak itu betul betul tertutup untuk mengampuni segala kesilapan anda sebagai seorang bapa .. !


PERINGATAN UNTUK ANDA !

Seorang anak itu mungkin akan membenci anda seumur hidupnya !
Jadi , berjaga jaga lah dengan sikap anda !

P/S : Entry ini tak ada kena mengena dengan yang hidup ataupun dengan yang dah mampus ! Saya , Tya Athirah turut membenci Bapa yang macam ini .. ! Saya harap sesiapa yang terasa , anda akan lekas lekas berubah ! I hatesssss youuuuuuuuuu , SOMEONE !


Sekian , Terima Kasih ... !

From , The Hatesssss Tya Athirah .. !


P/s : Saya bukan nak jadi anak kurang ajar .. ! Tapi , saya cuma nak anda faham perasaan manusia lain !


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Tak ramai pun macam awak .. !

Views
Blog saya buruk !
Saya nak blog cantik cantik macam awak .
Ajar lah saya wak .
Boleh kan boleh kan ? ^_^

Tengok lahh ... !
Blog saya memang sangat buruk & nampak macam budak budak .
So , itu membuatkan orang bosan bosan & sangat bosan bila buka blog saya .
=,=
Jadi , follower saya pun sikit .
Tak ramai macam follower awak awak semua .
Okeyy .. !
Saya jeles sebab blog awak awak semua lawa lawa & comel comel belaka .. !

Okeyy .. !
Dengan bangga & rasa tak tahu malunya , saya nak minta tolong kepada awak awak & awak semua yang ada blog .
Tolong ajar saya buat blog yang comel comel ..
Boleh tak ?
Boleh lahh boleh lahhh ~
*saya buat muka kesian ni . :p

Okeyy .. !
Saya berharap sangat ni .
Sape sape yang terbaca entry saya ni , tolong tolong lah hantar komen kat chatbox saya yerr .
& tolong tolong lah ringankan tangan & diri anda untuk ajar saya buat blog yang comel comel yerr .
Sekian dari saya ..
Tya Athirah

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 13, 2011

Shawl ... !

Views
Okeyy .. !
Tak apa pun nak cerita sebenarnya kat korang ..
Cuma , saya nak belagak sikit jerr . :p
Saya dah mula pakai shawl lahh .. !
Yeayyy !

Okeyy .. !
Saya tahu saya tak lawa .
Tapi , saya pun nak jadi lawa macam awak awak & awak semua .
Boleh kan boleh kan ?
Tak boleh ?
Saya peduli apa ?
wink wink *

Saya snap pixture pakai shawl .
Nak tengok tak ?
Okeyy okeyy .. !
Kejap yerr sayangg .. ^^

Nahh !
Ni dye .... !
Okeyy tak ?
Cun tak ?
Ngehh ngehhhh ~
Perasan pula saya ni kann ... ? :p

Okeyy !
Awak tak nak tengok kan ?
Cuhh sana !
Saya tak suruh awak tengok pun ..
Wekkksssss ! :p


Okeyy ... !
Buruk kan ?
Saya tahuu ..
Tapi , saya suka pakai shawl ..
Awak nak komen ?
Komen lahh ..
Saya tak kesah pun okeyyy ? =)
Saya terima seadanya komen komen awak ... ! =)


Sekian , Terima Kasih ..


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 11, 2011

Saya Tahu Awak Tahu =)

Views
Saya sayang awak ! Awak sayang saya tak ? Mestilah sayang kan kan kan ? ^^ . Yep ! Saya tahu awak sayang saya sangat . Saya pun macam tu juga tau awak . =) . Saya cinta awak ! Awak tahu juga kan ? Saya nak peluk awak lah . Boleh ? Tapi , saya tak dapat peluk awak lah sayang . Awak dah tak ada . ='( . Saya rindu awak sangat . Sangat saya rindu . Saya betul betul rindu suara awak . Saya rindu usikan manja awak pada saya . Datang lah wahai awak dalam lena saya setiap hari . Saya nak berjumpa dengan awak lagi . Awak tahu , saya rindu awak sangat ! Rindu setengah mati ! Macam lagu tuu . =) . Saya tak boleh hidup tanpa awak sayang . ='(



Biey sayang ...

Dulu , masa hayat awak , awak pernah janji dengan saya kan sayang yang awak tak akan pergi tinggalkan saya . Awak janji dengan saya kan sayang yang awak akan hidup lama lagi . Awak kata awak nak jaga saya kan . Huh ! Sweet sangat waktu tu . Betul betul saya terharu . Betul betul saya cair bila awak berkata begitu . ^_^ . Tak sangka yang saya ada boyfriend handsome dan sweet macam awak ! Yahoo ! =) . HAHA . Beriaaa ! Awak selalu kata awak sayang saya kan ? Saya pun selalu balas saya sayang awak . Tapi tapi , saya tak pernah tunjuk kan sayang saya kat awak ? Maafkan saya sayang . Awak mesti tahu yang saya amat amatlah mencintai awak seumur hidup saya ! ='(

Awak ~

Saya tahu saya tak cukup sempurna untuk awak . Dulu , saya selalu hina awak dan keluarga awak . Dulu saya suka maki hamun awak . Saya pernah cakap kalau awak pergi saya tak akan mengalirkan air mata . Ta
pi , hakikatnya ? Arghhh ! Saya mengalirkan air mata ! Saya menyesal awak ! Saya betul betul menyesal ! (T_T) . Saya betul betul rasa kehilangan yang teramat sangat sekarang ! Awak ibarat jantung saya . Awak ibarat darah yang mengalir dalam tubuh saya sayang . ='( . Saya minta ampun awak ! Mungkin saya dah terlambat . Sebab , awak dah tak ada lagi kat dunia ni . Yes ! Saya tahu saya dah terlambat ! Tapi awak ! Saya tahu awak tahu isi hati saya . Saya tahu awak boleh faham perasaan saya . Dan saya tahu hati awak lah hati insan yang paling lembut dan mulia . ^_^

Biey ~
Saya merayu pada awak , datang lah menemui saya . Saya rindukan awak sedalam dalam hati saya . ='( . Awak , kalau lah awak tahu saya lah insan yang paling bahagia bila dapat tahu yang awak menyukai dan menyayangi saya . Mula mula perkenalan kita , awak bagitahu saya , awak suka saya . Then , lama kita kawan . Lepas tu , kita couple . Bahagianya saya masa tu awak ! ^_^ . Masa hari raya , kita pakai baju raya yang sama kan sayang ? Sweet sangat . Memang macam pasangan bahagia kan masa tu . Happynya saya hanya Tuhan yang tahu awak .

Dulu awak kata , saya lah yang paling terbaik buat awak . Saya lah perempuan terbaik . Tapi , saya ta percaya . Saya tahu sape saya . Saya kenal diri saya . Saya bukan macam apa yang awak kata . Saya lah perempuan yang
paling tak layak berada di sisi awak ! ='( . Biey , maafkan lah saya . Saya berdosa pada awak dan semua ahli keluarga awak . Saya sayang awak sangat sangat !





Lot of love : Nurul Athirah aka Baby ♥


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saya Rindu Awak Setengah Mati !

Views

Aku ingin engkau ada disini Menemaniku saat sepi Menemaniku saat gundah Berat hidup ini tanpa dirimu ...Ku hanya mencintai kamu Ku hanya memiliki kamu Aku rindu setengah mati kepadamu Sungguh ku ingin kau tahu Aku rindu setengah mati Meski telah lama kita tak bertemu Ku slalu memimpikan kamu Ku tak bisa hidup tanpamu Aku rindu setengah mati kepadamu Sungguh ku ingin kau tahu Ku tak bisa hidup tanpamu Aku rindu ~ ♥

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 10, 2011

air sejuk mana ? -MATI-

Views
Arghh !
Air sejuk !
Ais !
Milo Ais !
Teh ais ... !


Nakkkkk !


Mampos lah dah seminggu aku tak minum ais .
Tak bestnyaaaa !!
Loyerr tekak dennn ~
Bila nak baik demam ni .
Nak AIS !! ='(


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 09, 2011

Cek Sufiyan Sudin === > ♥

Views

1 2 3 ~
Capture !

Okeyy , DONE !
HANDSOME ! =)

Choyyy !
Gambar mamat handsome mana lah aku kebas pula ni kan ?
Ngehh ~ Ngehh ~
Okeyy !
Maybe korang dah kenal dye kud .
Nama dye seperti yang tertera di title .

"SUFIYAN SUDIN"

Maybe tu kud nama dye .
*aku tak tahu lahh . :p
Aku baru jew kenal dye ni .
Aku just panggil dye PYAN !

Okeyy !
Saya akui awak comel pluss handsome Encik Sufiyan ! :p
Suka awak lahh !
Best kawan dengan Pyan okeyy !
Tapi , kadang ada juga geram sebab ....

Pyan selalu tak dapat msg tya !
grrrr !
Bako jew lah phone Pyan uhhh ! Ahakzzz ~
:p

Okeyy lahh !

NICE TO MEET YOU DEAR ! ♥

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 06, 2011

May Allah Bless You ♥

Views

Bismillahirrahmanirrahim ~
Hai haii .. Hoii hoiii .. =p

Firstly , Happy Birthday To Biella yang ke 8teen .
Semoga biella panjang umur .
Murah rezeki .
Semoga sihat sihat selalu .

Even Tya tak berapa kenal awak sangat , tapi awak nice one biella .
Happy kawan dengan biella , okeyy ! =)

Once again , HAPPY BIRTHDAY !


P/S : Yang dah berlalu biarkan berlalu . Buka buku baru . Hidup ni sementara jew . So , lupakan yang lama buka untuk yang baru . Biella seorang yang periang ! Ada yang lebih baik & terbaik kat luar sana untuk biella . Okeyy ? ILY !

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 02, 2011

DIPLOMA PENGURUSAN PEJABAT =)

Views
HAHA .
Dengan result yang tak seberapa , dapat lah juga aku sambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi sikit .
Kolej IPT .
Course yang aku minat excely MULTIMEDIA .
Tapi , subjek math tak kredit lah pula .
So , terkubur lah angan angan aku nak ambek multimedia . ='(

Tapi , Alhamdulillah lah dapat juga aku sambung belajar .
Lantak lah tak minat pun .
Yang penting aku USAHA lebih sikit kali ni .
DIPLOMA PENGURUSAN PEJABAT .
errr ..
Ntah papew tah duhhh ! =,=
Tapi , nak buat macam mana kan ?
Itu jer yang aku mampu ambek . >,<

So , hope lah aku dapat bawak dengan baik !
9 April 2011 ni , aku akan bertolak ke MELAKA di Ayer Keroh untuk sesi taklimat & kem selama tiga hari dua malam .
Hurmmm ~
Bosannya ! =,=
Hope aku dapat lah kawan baru yang baik baik . =(

Hopefully , aku dapat lah bawak bidang ni dengan jaya !

Amin ~ =')

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

April 01, 2011

Will missing THEM ♥

Views

Saidina Muhammad Bin Mustapa ♥
Nurul Athirah Binti Salehuddin ♥
Muhammad Hirzuwan Bin Abd Ghani ♥
Nurul Nor Faziana Binti Mie ♥

&

Che Wan Rohani Binti Che Wan Abd Rahman ♥
Muhammad Sharil Bin Roslan De Silva ♥
Muhammad Faiz Bin Yaacob ♥
Muhammad Afiq ♥

P/S : You all are always in my heart ! Aku akan sentiasa ingat kat korang semua . Korang kawan kawan kawan & kawan aku yang paling "THE BEST IN THE WORLD" ! . Will missing u'll so much much . Kalau ada masa , kita jumpa lagi keyy kawan kawan ? Kalau aku dapat keluar rumah , aku datang sana jumpa korang keyy ! Just one thing , korang kena ingat yang aku tak pernah & tak akan lupakan korang semua ! I really hope we will be the best friend in this world forever and ever ! ♥

♥ DOA AKU BUAT KALIAN ♥

Ya Allah !
Sesungguhnya Engkau telah catatkan mereka ini lah sahabat dunia akhir aku . Sesungguhnya Engkau telah catatkan mereka ini lah yang bakal menerangi hari hari gelap aku . KAU panjangkan lah umur mereka . KAU permudahkan lah jalan hidup mereka . KAU terangi lah hati hati mereka . KAU kurniakan lah kebahagiaan dan kekuatan iman kepada mereka . Moga mereka tenang dan kuat menghadapi segala ujian-MU .

Ya Allah !
Sekiranya Engkau telah catatkan mereka ini lah sahabat karib ku , KAU kekalkan lah persahabatan kami . KAU jauhkan lah kami dari segala pergaduhan atau perselisihan faham . KAU berikan lah kami kesabaran dalam melayani semua kerenah sahabat sahabat kami .

Ya Allah !
Kekalkan lah persahabatan kami ini hingga ke akhir hayat kami .


Amin ~


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Nor Farzana bt Hasim ♥

Views
Ohhh !
You curi curi pixture i ehh ?
Baguss !
Dah pandai ehh curi curi ni .
Sape ajar ?
*Ngeee ~ Konon marah lah nii . :p
Padahal TERHARUU ~~ ^^

Nah you ! Ambek !
Post pasal i ekk ?
I balas balik lah macam ni ... =)




Nor Farzana bt Hasim ♥

Okeyy !
Itu the real name of her .
Name tipu tipu dye FAFA .
*ngeee ~ suka suka aku jer nak kata nama tipu tipu .
HAHA .
sorry hunn . ^^

This girl my new friend yang sebaya dengan aku .
Yang berasal dari Johor Bahru .
Kenal Fafa kat FACEBOOK !
ishh !
FACEBOOK ni nak market pula dalam blog aku . :p
Aku pun dah tak ingat macam mana aku boleh kenal si Fafa ni .
Sape tegur sape pun aku tak boleh nak ingat dah .
Weeee ~ :p
Tapi , apa apa pun memang best lah dapat kenal perempuan cantik !

Happening ! Fun !
Relationship aku dengan Fafa bukan sekadar FRIEND okeyyy !
Fafa ni , NIECE aku !
Aku aunty Fafa !
HAHA .
*tua sangat lah aku ni . :p
Tapi , tak kesah lah kan lama lama aku akan tua juga .

The last of my celotehan , Fafa thankx for being my new friend yang sangat sangat nice !
=) .
Thankx cuz bagi nasihat yang bernas untuk i di blogger you .
I hargai itu .
Hope we friend forever & ever !

Most of love your friend : ♥ Tya Athirah ♥


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial