October 14, 2011

Allahyarham Muhammad Noor Iman , Dalam Kenangan

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera .

Harini taktahu nak buat apa . Tidur pun taklena . Ntah apa yang tengah fikirkan aku pun taktahu lahh . =,=" . Tiba tiba harini tergerak hati nak buat satu note . So , aku pun buat lah satu note yang panjangnya ntah berapa ntah spacenya . Nasib baik muat lah space note tuu kan . So , nak tahu note apa ? Okee jom baca neh . Saje nak share cerita lama . Rindu makin hari makin mendalam pada arwah boyfie tersayang . Hanya Tuhan yang tahu rasa hati neh . ='(

The note will start now ...

Saya ingat lagi , dulu masa dengan awak saya happy sangatsangat . Saya sayang awak ! Awak bagaikan darah yang mengalir dalam badan saya . Dulu , masa awak cakap awak mungkin takbole tengok dunia lama , saya selalu marah awak . Saya selalu cakap awak merepek ! Ajal maut di tangan Allah . Itulah yang selalu saya cakapkan . Tapi , saya taktahu yang awak cakap macam tu sebab awak memang dah tahu yang awak akan pergi . Maaf ! Bukan saya benci bila awak cakap awak takbole hidup lama . Tapi , sebab saya taksanggup hidup tanpa awak . Saya perlukan awak !

Dulu , saya macam dapat rasakan sesuatu . Hati saya kuat mengatakan , "DELETE SEMUA SMS IMAN ! JANGAN SIMPAN SEMUA MEMORY !" . Saya pening ! Jiwa saya jadi kacau bilau ! Dengan pantas saya mark semua SMS awak , ibu jari kanan saya laju jeh tekan butang delete tanpa fikir apa apa . Satu demi satu SMS awak di buang . Takterkira banyaknya SMS awak ! Bila selesai di buang , hati saya kuat mengarah "BUKA DAN DENGAR LAGU SAAT TERAKHIR BY ST12 BERULANG KALI !" . Tanpa fikir apa apa , lagu saat terakhir mula bermain si speaker phone saya berulang kali tanpa rasa jemu dan berbagai yang bermain dalam kotak fikiran saya . Lagu saat terakhir berkumandang dan terus berkumandang hinggalah mata saya mula layu . Akhirnya terpejamlah mata saya .

Note di sambung lagi .....

Keesokkan harinya , saya jalani exam SPM seperti biasa dengan harapan dapat menjawabnya dengan tenang dan berharap awak juga begitu . :) . Exam habis untuk hari itu . Saya takberapa ingat sebenarnya apa yang saya buat selepas itu . Tapi , petang saat di rumah saya takpun mengulang kaji pelajaran . Malah saya boleh bantai bergayut dengan awak . Hihi . Suara awak tenang jeh . Jadi hati saya pun senang . :) . Masa tu awak kata awak letih nak rehat . Saya faham dengan keadaan awak , saya benarkan awak rehat . Then saya boleh bantai online facebook . Haha . =p . Hope awak takmarah saya . Sebab dulu kita janji akan saling bagitahu bila nak online kan . Tapi , niat saya takbagitahu awak sebab saya taknak kacau masa rehat awak . So , saya rasa saya taksalah . ^_^

Tiba tiba tergerak hati nak buka wall awak . Saya nampak beberapa minit yang lalu status awak baru di update . Amboiii ! Kemain awak yee online takbagitahu saya ! Nakal awak nehh ! >,<" . Grr ! Niat hati lepas saya habis online saya nak SMS atau call awak marah marah . Tapi , tiba tiba num awak call saya . Aikss ! Macam tahu tahu jehh saya nak marah awak kan . Tapi call awak takpun saya jawab . Then saya hantaa SMS lebih kurang macam nehh "b , jangan call nanti baby call". Awak pun dah takcall . Tiba tiba masuk satu SMS dari num awak . Aikss ! Awak kata num awak takbole send SMS ? Grrr ! Awak tipu saya lagi laa nehhh . Huh ! =,=" . Tiba tiba hati saya yang sedang marah bertukar jadi sayu , sedih takterkata !

SMS yang masuk memang dari num awak . Tapi , malangnya bukan dari awak . SMS dari ibu . SMS yang tertulis "acik nak bagitahu Iman dah meninggal jam5.11PM tadi". Saya tengak jam . 5.45PM ! Baru ! Baru jehhh awak pergi tinggalkan saya . Baru jeh saya tengak awak update status awak *sebenarnya dah satu jam . And baru saya faham makna status terakhir awak "offline , masa untuk rehat . I miss you so much sayang ." Isi hati terakhir awak . Taksangka awak pergi tinggalkan saya . Baru saya faham kenapa malam tu hati saya kuat kata delete semua memory awak . Mungkin itu tandanya yang saya akan dapat berita tentang pemergian awak . ='( Allah taknak saya seksa awak bila saya menangis kalau saya baca balik semua SMS awak . Jadi , dengan hati yang terpaksa saya delete juga semua SMS awak .

Note diteruskan lagiii .......

Maafkan saya wak . Saya terpaksa . Bukan niat saya nak lupakan awak . TAK ! Walau macam mana pun saya tak kan pernah lupakan awak dan saya tak kan pernah berhenti sayang dan rindukan awak . Walaupun saya dah ada dye , tapi awak tetap yang utama . Awak tetap ada dalam hati saya . Dye fahamkan saya wak . :') . Semoga awak tenang di sisi Allah SWT . Semoga awak di tempatkan di kalangan orang orang beriman dan beramal soleh .

Allahyarham Muhammad Noor Iman , HANYA DALAM KENANGAN
29 Jun 1993 hingga 26 November 2010
Al-Fatihah

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

5 comments:

lieya_idlia2307 said...

salam..sayu aty bila baca note ko..mest sakit bila terpaksa berpisah gtu kan..pisah hidup pun menyakitakan apa lagi pisah tuk slamanya..apapun keep da memory till the end...al fatihah

♥ EYYALUFF belogspot ツ ♥ said...

thankss lieya .

Pendamba Mawar said...

harap awak tabah ye.. yang pergi tetap pergi tinggalkan kita.. kita yang masih hidup teruskan hidup kita..sedekah al fatihah dan doa untuk Allahyarham..

Maisarah Yusri said...

Tumpang simpati.
Tabahkan hati dan berdoalah utk Allahyarham agar tenang di sana,ya..

♥ EYYALUFF belogspot ツ ♥ said...

PENDAMBA MAWAR : insyaAllah saya cuba. terima kasih :)

MAISARAH YUSRI : terima kasih dear. :)