July 02, 2011

Rindu boleee ?

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua para blogger yang berkunjung di sini . Moga hari anda ceria hendaknya . ^^

Sebenarnya , Tya taktahu nak cerita apa kat blog harini . Sebab sekarang memang rasa dah tak berminat lagi nak berblog . Taktahu kenapa . Maybe sebab Tya dah terbiasa dengan menaip assingment . Jadi , Tya takdew langsung masa terluang untuk berblogging . So , entry pun makin lama makin short & bosan . =.=

Kawan-2 , masuk harini Tya dah tujuh bulan enam hari sunyi tanpa insan tersayang . Tya rindukan arwah Iman sangat sangat . ='( .

B...Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari...Dah hampir lapan bulan B pergi.. Rasanya baru semalam baby dengar gelak tawa B . ='( . B tau tak... B lah insan yang benar benar buat baby gembira . Baby sayang B . Baby cinta B ! ='( . Pernah B kata , kalau B dah takdew baby rindu kat B , B minta baby tengok bintang ... Dan itu juga terakhir kalinya B kata begitu kat Baby .. Emmmm...rupanya B dah tau yang B nak pergi jauh... Nak tinggalkan baby , ibu , adik & semua yang menyayangi B... Nak tinggalkan dunia fana ni... B macam dah sedia... Seminggu sebelum tu... B kata phone B takboleh sent SMS . Baby pun percaya . Baby hari hari call B . Sumpah baby happy sangat dapat dengar suara B hari hari . ^^ . Tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih baby terus dan terus ada di samping B.. Satu hari tu , masa tengah calling dengan B , tiba tiba calling tu terputus . Baby taktahu kenapa . Lepastu , baby try call B banyak kali . Tapi , takdapat . Puas baby cuba ~ Last last baby hantar SMS bagitahu yang takdapat call B . Tapi , SMS tu pun tak sampai kat B . Baby betol-2 taktahu kenapa . Mungkin itu tandanya yang baby akan kehilangan B buat selamanya ? :'(

Satu haritu , ibu bagitahu baby yang B minta ibu belikan air milo . Macam-2 B minta . Itu ini semua B nak . Ibu layankan ajee kerenah B . Sebab ibu tahu dan ibu redha dengan takdir Allah . B minta nenek suapkan B makan . B manja manja dengan ibu . Lepastu , B minta ibu bawa B jalan jalan . Untung B ada kawan yang baik . Kawan kawan B datang bawa B jalan jalan . Dalam kereta B lambai ibu dengan riang hatinya . Ibu kata , semangat sangat ibu tengok B bila bersiap . B kuat ! B gagah ! B sikat rambut sendiri . B pakai baju sendiri . Semuanya B buat sendiri . Good Job sayangg ! B memang kuat . :'( . Ada satu hari , baby gaduh dengan B sebab B takjemput baby datang open house rumah B . B kata , open house tuu mungkin kali terakhir B dapat jumpa kawan kawan B . Ibu ingat mungkin memang yang terakhir sebab B pun nak habis sekolah . Itu yang di fikirkan ibu . Baby langsung tak fikir apa apa sebab baby tengah marah kat B masa tuu . Suka hati jew baby marah B tanpa fikir yang B akan pergi tinggalkan baby buat selamanya . Maafkan baby ~ ='(

Haritu , B kata kat baby yang B nak kawen dengan baby . B kata kat baby yang B takkan tinggalkan baby . B kata kat baby yang B akan sembuh . Semuanya B kata ! Tapi , hakikatnya ? B telah pergi buat selamanya . Tuhan lebih sayangkan B . B dah terlalu banyak terseksa kat dunia dulu . Jadi , Tuhan ambil nyawa B untuk pulang kepada-Nya . Tanpa sedari , baby yang sayangkan B masih butuhkan kasih sayang dari B . Baby masih perlukan belaian manja dari B . Baby sunyi tanpa B . Hari hari baby gelap tanpa cahaya yang B hidupkan dari hati B . Masa tu , lepas habis jew SPM baby terus datang ziarah ibu dan minta ibu bawa ke pusara B . Mendung masa tu B . Jadi , baby takdapat teman B lama lama kat situ . Maafkan baby sayang . ='( . Ibu kata , baby sampai juga kat tempat B . B dengar kan ibu kata macam tuu ? Kan B ? JAWAB LAHHHH B !!!!!!! B dengar kannnnnn ? (T__T) . Baby menangis masa tuu B . Mesti B nampak kan ? Mesti B rasa air mata baby yang mengalir tuu kan ? Mesti B sakit sangat kan masa air mata baby mengalir ? Kan B ? Maafkan baby sayang . Baby taksengaja . Baby betol betol tak kuat masa tuu . =(

Masa nak balik tuu , mak suruh baby siram pusara B . Baby siram . Sayunya hati baby masa tuu B . Taksangka pusara orang yang paling baby cintai yang baby siramkan air . Masa tu baru lagi . Pusara B masih belum ada batu nisan lagi . Jadi , kayu jadi batu nisan untuk B buat sementara waktu . Masa nak balik tuuu , mak pegang kayu tuu . Kat bahagian kepala B . Mak suruh baby pegang juga . Tapi , baby taksanggup . Maafkan baby sayangg . Ibu kata B , ibu balik dulu yee longg . Sayu hati baby . Dulu , masa B ada lagi B selalu nasihatkan baby supaya jaga diri , jaga kesihatan , jaga perasaan mak abah , belajar rajin rajin dan sebagainya . B memang insan yang berhati mulia . B memang anak yang bertanggungjawab . Baby percaya , sejuk perut ibu mengandungkan B selama sembilan bulan . :)) . Ibu bertuah kerana memiliki anak seperti B . Dan baby bertuah sangat kerana dipilih menjadi salah seorang insan yang B sayangi . ^___^

B .. Haritu , masa SPM nak mula . Ada keluar berita pasal seorang pelajar meninggal sejurus lepas dye dengar pengawas baca arahan kat paper exam . Malam tu , masa kita texting baby cakap kat B baby terkejut sangat sebab arwah tuu dari Johor Bahru kan . Baby cakap kat B yang baby ingat B lah yang meninggal tuuu . Alhamdulillah bukan B . ^___^ . Sykur sangat B masih ada dengan baby kann . Tapi , baby taktahu apa isi hati B masa tuu , Mesti B dah dapat rasakan yang B akan pergi juga masa tu kan ? Tapi B taknak bagitahu baby kan ? Sebab B taknak baby sedih kan ? Baby tahu B . Baby tahu B sayangkan baby . ='( . Terima Kasih B sebab sudi menyayangi baby . B ... Masa tu , harijadi baby . Baby ingat lagi baby call B tak berhenti kan ? Mandi , makan semuanya lahh phone takpernah renggang . Masa mandi pun talian tak di matikan kan ? Sweet sangat masa tuu . Baby mandi B teman baby . ^___^ . Rindunya kenangan tuu sayangg . Boleh tak semua tuu di ulang balik ? Boleh tak B kembali semula pada baby ? Bolehh takkkkk Tuhan ????? (T____T) . Aku rindukan dye Ya Allah ! Aku perlukan dye !!!!



- Al-Fatihah -

(29Jun1993-26November2010)

# 5:11PM #


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

10 comments:

cik nAdyYa ツ said...

sdehnyee T__T
sab0oo yeewppp >_<

♥ EYYALUFF belogspot ツ ♥ said...

@cik nAdyYa ツ : i will . thankx cuz read .

Dian :) said...

chill k dear :')
sedekah kan alfatihah setiap hari .

Wan Nur Syasya Nabila said...

sbr byk2 ye kak.. mgkin Allah sygkn dy.. Al-Fatihah

♥ EYYALUFF belogspot ツ ♥ said...

@dian :) . i will . thankx .

♥ EYYALUFF belogspot ツ ♥ said...

@Wan Nur Syasya Nabila : i will dik . thankx .

miss cherreyda said...

sabar okayy ? kuat kan semangat , tabahkan aty :')

♥ EYYALUFF belogspot ツ ♥ said...

@miss cherreyda : i will . thankx .

mai meowmeow said...

pipi terasa panas :'<

♥ EYYALUFF belogspot ツ ♥ said...

@mai meowmeow : kenapa yee ?