June 30, 2013

Hari Jejak Kasih Bersama Rakan Blogger ~ :)

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ~ *Lambai lambai tangan dan kaki* :P

Hello ? Hai semua blogwalker ? Apa kabo ? Sihat ? Rindu Tya ta ? Rindu ta ? Rindu kan ? Kannnnn ? Haaaa, taya tipu aaa. Tahu kalian rindu Tya. Ecehhh malu lah tuu nak ngakuu. Okayy okayy tape, Tya faham. Ehemmm ! :P *kgurau*

Pada hari ini dan malam ini juga Tya kembali berblog atau lebih di kenali sebagai meng-hapdate blog. Hee. :P Setelah sekian lama lah juga ta berhapdate blog ni. Haiimaklumlah, Tya bukan blogger aktif sangat pun. Kalau update pun carut carut jeh. Cerita pasal diri sendiri jeh lebih. Mesti lah bosan kan ? Ta semua blogger kot nak tahu pasal perkembangan kita. Ye dokkk ? Haaa. Thatz why lah Tya jarang sangat nak update. Tapiii tapiii ~ Tonight Tya akan update. Panjangnya ta berapa pasti lagi. Tapi, pada yang baik hati nak baca tu, anda di alu alukan. Kalau nak komen pun bole di ruangan komen di bawah ye. :) Ohh sebelum terlupa, tinggalkan lah jejak anda di chatbox tu yee supaya senang Tya jalan jalan kat blog korang pula lepastu. :)

Tonight nak cerita pasal blogger yang dah kenal lama kat laman sosial facebook tapi ta pernah jumpa. Tanggal 24 Jun 2013 merupakan kali pertama Tya berjumpa dengan si blogger cantik manis tertarik dia memang debommm ! Hikhik ~ Siapa ? Haaaaaaaaaaaaa. Mana bole bagitahuu ~ Haha. :P K k, saba sat naa. Satgi Tya bagitahu lahh dia siapa k. Yang pasti dia memang tinggi lampai. Lawa gila nak mati. Cuma, dia banyak mulut lah. Haha. Suka potpet potpet. :P *opsss*

Caption : Tya with Pretty Girl Ena


Taraaaaaaaaaaaaaa ? Gamba kami. Comel kan ? Comel kan ? K tahu kami comel. Hikhik. :P *perasan* Ena jeh kot yang comel, Tya ta pun. Haha. Time ni kami kelua berdua jeh. Ala ala dating gitu. Haaa kau, jangan jelessss ~ :P Lokasi kami pada masa ni KLCC dan seterusnya ke Times Square main bowling. Keputusannya, Ena lah menang ~ Tya nak menang ? Memang lah Tya menang. Juara segala juara longkang Tya lah. Haha. Asal baling bola jeh longkang perginya. Sadis ! :( Haha. Tahniah lah ye makcik sebab menang. *Ayat pasrah ni* Kbye. Hahaha. :D

Okay dah, kita stop sampai sini jeh k pasal yang lepas lepas. Sekarang Tya nak open pasal today pula. Second meet Tya dengan blogger cantik mantik ni. Hihihi. :P Ohh yee, ta lupa juga today bukan kelua berdua. Tapi berempat. Siapa lagi dua orang ? Haaaa. Jeng jeng jenggg ! :P Yang pasti, lagi dua orang tu pun blogger okay. Haaa, apa lagi para blogger ? Sila lah jelesss. Haha :P *kgurau sayang*

Jom kita usha usha gamba nak ? Hihi. Tapi, janji lah ehh pada blogger blogger yang lain yang sedang membaca ni, jangan jeles lah dengan Tya ekk sebab dapat jumpa blogger fames dua orang ni. Hikhik ~ :P

 Caption : Gamba melintang. Kami berempat. Kami blogger. 

Caption : Gamba menegak. Kami berempat. Kami blogger.


Gamba kurang menarik lah sebab photog yang tukang amek tu bukan photog. Haha. Dia hanyalah seorang pekerja di Garden Lifestyle Cafe. Huahua ~ Tapi tapela. Asalkan ado gamba berempat. Orang kata, kenangan ~ Gituuuuu ~ :) Intro sikit lah yee. Yang ta bertudung lagi mok mok tu, nama dia Yana Rosle, yang comel loteee tinggi lampai tu nama dia Ena, yang sweet muit smile berlesum pipit tu nama dia Lyeen, dan yang bertudung hijau sama dengan latar belakang tu Tya. Hihihihi. Paling kemetot disitu. :P Okay dah. Sampai situ jeh lah yee. Yang selebihnya tunggu satgi kat bawah Tya kenalkan yeee. Panjang lagi nak update ni ~ Hope adalah orang yang sudi nak baca yooo. Macehhh ~ ^_^

Okay, lets start story about today. :)

Sebenarnya today cadang kelua nak ke Sunway Pyramid sebab nak main ice skating. Aleh aleh sampai sana ada competiton pula. So, memang ta dapek lerr nak main kan. So, dengan frustnya hati pergi berjalan ke bowling dengan harapan dapat lah ubat hati ni nak main bowling kan memandangkan ice skating dah ta dapat nak main. Aleh aleh, sampai kat bowling pun hampehhhh ~ Ada competition juga. Haishh. Malang sungguh nasib kami berempat. So, fikir punya fikir. Keputusan bulat sudah dibuat. Kami pergi makan dan isi perut kat tempat yang sangat sangat ohhsem and sweet lahh bagi Tya. Serious ! Untung tade boyfriend Tya jeh tadi, kalau ta dah dating berdua dah kat situ tinggal depa bertiga. Hahaha. *kgurau* Nak tahu apa nama tempat sweet tu ? Haaaa mana bole bagitahuuuu ~ Hihihi. :P Tade lah, nama tempat tuuuuuu ~ "Garden Lifestyle Store and Cafe".  See ? Nama tempat dia pun dah macam ohhsem kan ? Haa, bila masuk lagi ohhsem sangat. Cantik sangat ~ Kalau dating dengan boypreng memang sweet habis lah. Hihihi. Okay dah, jom lah kita usha usha lagi gamba yee ? :)

Caption : Garden Lifestyle Store and Cafe *buaian*

Haii, ni gamba kami bertiga. Tudung hijau tu Tya. Yang tengah tu Ena. Dan yang sebelahnya tu Lyeen. Kami blogger. :) Mereka blogger tegar tapi Tya ta. Hihihi. :P Kami comel kan ? Hikhik ~ Kbye ~ :P

Korang sudi lagi ta nak baca ni ? Tya nak lanjutkan lagi cerita ni. Hmmm. Hope korang sudi lah baca okay ? :) Terima kasih sangat sangat k pada yang sudi baca tuu. *flying kiss* 


Taraaaaaaaa. Ni Tya dengan kawan baik Tya dunia akhirat. Nama dia Yana Rosle. Kami kawan sejak masuk kolej yang sama dan kos yang sama ~ Dekat dua tahun juga lah kot kami kawan dan semakin hari semakin rapat sehingga dia di gelar bestfriend Tya. Susah senang kami bersama. In Shaa Allah. :) Dia juga seorang blogger tapi dia dengan Tya bukan blogger tegar. Maklumlah kami masing masing busy dan lagi satu sebab kami ta pandai nak berceloteh kat blog ni. Hihihi. Lain pasal dia nanti Tya story kat bawah okay. Saba naaaa. :)

Okay, yang ni pula Tya dengan Lyeen. Tinggi kan Lyeen ni ? Haha. Tahuu Tya pendek. :P Okay tapee Tya mengaku lahh yoo Tya paling kemetot antara blogger blogger tiga orang ni ~ Huaaa sedih ! Haha. :P Okay, nak story sikit lah pasal Lyeen ni. Eh sikit jeh tauu. Lebih lebih nanti kat bawah yooo. :) Lyeen ni Tya baru first time jumpa dia. Ta pernah jumpa and ta pernah kenal pun dia ni act. Hihi. Maaf Lyeen. :P Ena kata dia blogger juga. Tapi Tya ta pernah pula bw kat blog Lyeen. Tadi baru bw kat blog dia. Ohh yelaaa blogger fames juga makcik sorang ni. Okay okay now Tya kenal Lyeen. Hikhik ~ :P Tapi, the problem is Lyeen ni sangat lah pemalu. Aduii. Asyek senyum jeh bila kelua tadi. Kami dok potpet potpet, dia diam jeh. Senyum senyum dan senyum jeh dia tahu. Hahaha. Sweet jeh Lyeen ni ~ 


Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Ni Tya dengan makcik potpet potpet ni. Siapa lagi kalau bukan Ena kan. Haishh makcik sorang ni kalau dah bercakap payah nooo nak stop. Tya layankan ajee dia ni. Hahahaha. *Kgurau* :P Okay pasal Ena ni taya cerita banyak lah kan. Ramai dah orang kenal dia. So, yang selebihnya satgi kat bawah lah Tya story pasal dia k. Hihihi. Sabaaaa ~ Berehat sebentar bersama milo ~ :P

*Okay sambung cerita*


 -M.E.R.E.K.A-
Rosliyana binti Rosle
Facebook : Yana Rosle 
Twitter : Siapa Dia 
Student | Blogger | Model
Photo Taken by Ena

Facebook : Ainaa Roseberry
Twitter : A I N A A
Student | Blogger Tegar
Photo Taken by Tya

Marleenah Roslee
Facebook : Cik Lyeen
Student | Blogger Tegar
Photo Taken by Ena

Nurul Athirah binti Salehuddin
Facebook : Tya Athirah 
Twitter : HZQfianceee
Student | Blogger
Photo Taken by Ena

Okay dah. Sekian sahaja pasal kami pada hari ni ~ Maaf sebab lambat update. Sebenarnya nak publish semalam new update ni tapi atas sebab sebab tertentu terpaksa di tundakan. Sekali lagi, Tya mohon maaf sekiranya entry Tya pada hari ni sangat sangat panjang dan membosankan. Tya ta paksa untuk korang baca atau blogwalking ke sini tapi kalau korang baca dan datang blogwalking ke sini, Tya sangat sangat mengalukan. :) Kalau ta keberatan bole lah korang share atau tinggalkan jejak dekat shoutbox Tya tu. Nanti free free Tya bole blogwalking kat blog korang pula. :) Okaylah. End here. Assalamualaikum. Morning ! 

*Flying Kiss*




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

5 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... rindu dah kat korang tau tau XD

♥ EYYALUFF belogspot ツ ♥ said...

Hahahaha. nampak noo gediknyaa makcik sorangg nii :P

Nadia Johari said...

cun2 korg semua kan

♥ EYYALUFF belogspot ツ ♥ said...

ehh ehh, Nadia punn cunn apa :)

Nizam Ijam said...

Ramainya awek2 huhu