July 26, 2013

Iftar Blogger at Tupai Tupai Shah Alam

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. *Lambai lambai tangan*

Fuhh ! Lega ! Selama bertahun tahun Tya ta berblogging *sebenarnya sebulan lebih jeh kot* sebab blogspot ada masalah *maybe* harini barulah Tya dapat update blog pasal iftar yang entah berapa lama entah dah lepas dengan para-para blogger *menganjing Aim sebab dalam video dia sebut para-para XD* yang hebat hebat belaka ni. Siapa ? Haaa, stay tuneeeeeee ~ 

Hello , Haii semua ? Maaflah yee sekarang Tya ganggu masa kalian yang tengah berfacebook, bertwitter, ber-IM-ing, bergame-ing dan sebagainya. Yelahkan, Tya baru ada peluang nak update blog ni selama ni blog Tya ta bole buka. *Huuu sedihhh* So, harap harap korang semua sudi lah baca update Tya yang dah bole di katakan lapok ni. Huaaa ~ :(

Okay, let's start the story......

Pada tanggal *ntah bila ekk* bila bila lah maaf terlupa. XD Tya di undang oleh kawan baik blogger Tya iaitu Ainaa Roseberry ke event buka puasa bersama sama blogger di Restaurant Tupai Tupai Shah Alam. Ohh, first of all, thankyou Ena sebab invite Tya yee. :) Okay, majlis tu berjalan dengan lancar. Ramai para blogger yang femes amos yang join antaranya ?? Haaaaaa. Mana bole bagitahuuu ~ :P Saba k saba. Satgi Tya bagitahu lah kat bawah nanti. Relex brader, relex sister ~ :)

Iftar malam tu sangat happening ! Siap ada oh media bagai yang datang yang di ketuai oleh Aim Dot Dot selaku MC pada majlis iftar itu. Aim yang lengkap berbaju melayu beserta sampin fuhhh nampak segak ! *amek hati jeh ni* Aim antara yang banyak cakap juga lah selain Ainaa AKA Ena si makcik potpet potpet tu. Tapi, so far okay lah si Aim ni. Even baru first time jumpa pun slumber dekk dia jeh tegur. K ahh tuu sporting kata kauuu ~ :)

Dey ! Kenapa Tya kenalkan si Aim jeh ? Haaa haaa. Haha. Tade lah. Si Aim ni sebagai MC kan so kenalkan dia dulu lah. Yang lain, akan bersambung ~

Okay, sila teruskan membaca yee anak anak. :)

Antara blogger blogger yang join pada Iftar malam tu selain Ainaa dan Aim, terdapat juga blogger blogger femes yang lain antaranya ialah Bro Framestone, Bro Fami, Farid Laham, Abang Ensem, Syukri Tahir, Mohd Rasul Abu Hanipah, Anwar Abdullah, Irwan Alessa, Yana Rosle, Puteri Insyirah, Nadia Johari, Ayue-Jer Rejaluddin, Sheila Salim, Nurshakira Abdul Halim, Nadia Johari, Deq Noor Shafawati, Eila Azzahra, Yuyu Zulaikha dan lain lain. *Maaf kalau ada yang ta termention, nama facebook belum dikenal pasti sangat*  Eh ! Maaflah sebenarnya nak letak nama lepastu gambar setiap sorang tapi memandangkan tade gambar setiap sorang and satu hal lagi sebab line slow nak died, so ta dapek ler letak gambar. Cuma bole letak nama facebook mereka jeh. So, kalau nak berkenalan dengan blogger blogger femes cun melecun dan handsome bergaya ni sila lah klik pada nama mereka ye. Tya dah siap link terus keh facebook mereka tu so tade lah korang korang semua susah nak cari nama dorang kat facebook. :) *terima kasih Tya. haha* 

Okay kalau nak kenalkan setiap satu persatu agaknya esok pun ta habis update ni. So, Tya kenalkan mana yang perlu jeh lah k. Kalau nak kenal yang selebihnya pi add facebook mereka naa. :) K sambung ~ Seterusnya, Tya perkenalkan pada korang ST salah sorang penganjur lelaki iftar pada masa ni ialah Syukri Tahir atau lebih di kenali sebagai ST. Dan pasangan penganjurnya ta lain ta bukan Ainaa Roseberry si potpet potpet tu lah yee. XD Haa, itu jeh lah kot yang perlu kenalkan pasal ST ni. Haha. Ta tahu nak terangkan apoo dah. :P *k maaf pakcik*

Dah lah ekkk ? Mesti dah bosan arnn arn arnn ? Haa tahuu. K maaf seribu kali maaf lah yee. Sebelum nak kelua dari blog Tya ni, mari lahhh cuci cuci mata sikit dengan gambar iftar kami pada haritu. Sikit jeh Tya nak share ta banyak pun. Hope tade lah korang bosan sangat. :) Okay let's seeee ! 

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ~ !


Haaa ni gamba kami perempuan time nak balik dah. 


Tya Kak Ayu and Kak Nadia


Ni time dah habis, nak balik. Sebelum tu shoot video sikit. 


Sebenarnya nak amek gambar perempuan perempuan jeh. Ntah macam mana mamat mamat tu bole terselit sekali. Haha XD


 Okay ni meja kami. Iaitu meja khas kaum hawa. Hihi. 


Bro, Kak Iera, Ena, Irwan, ST, Abang Ensem
Memang handsome handsome and cantik cantik depa semua ni. *ayat amek hati*


Kami tahu kami cute. *sila jeles*


Pasangan bahagia. Opssss ! XD


Amacam bro ? Ada baikkk kahh ? Haha. 
Gua ta tahu kenapa pipi gua naik gila gila. :(


Eh, ni nak bergambar dengan Kak Nadia jeh sebenarnya. Yang belakang tu tetiba selit. XD


Holaaa, kami comel kan kan ? Hahaha *k perasan*


Haaa, ni lah nama tempat kami beriftar tuu. Tupai Tupai. :)


Nampak ta Tya dengan Kak Nadia bergambar dengan siapa tu ? Haaa. Kau hadooo ? XD
Kak Yuyu kecik molek sporting habis ~ :)


Antara mereka mereka yang hadir pada iftar ini. 


Wuuu, macam ada sorang jeh perempuan dan ramai lelaki di situ kan. Hahaha :P


Sebenarnya nak bergambar dengan Eila jeh. Yang belakang tu sibuk pula. Ishh XD 


With Yana Rosle, my bestfriend ever. :)


Ta tahu kenapa mereka ni terlalu kejam sangat terhadap diriku yang kecik ini. :(


Bersama Bro dan Eila. 

 Ena Me and Eila.


The gadis gadis ayu lagi cun melecun :)


Ena with Kak Yuyu.
Shoot by me. Cantik kan ? Haha *perasan*


Two of my bestfriend. Yana and Ena. Love them ! :)

Okayy korang korang, terima kasih sebab sudi cuci cuci mata kat blog Tya harini. :) Harap harap tade yang membosankan korang lah yee. Lain hari Tya update lagi yee. :) Ohh yee ! Sebelum terlupa, kalau ada apa apa pertanyaan sila ajukan soalan pada kaunter bertanyaan ye. Hihi. Sekian. 

~ Assalamualaikum dan Selamat Beramal ~ 

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

6 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Hahahahaha... pasangan bhgia?? opssss..

Hurmm gonna miss this moment... :(

AyueJean AJ said...

Ehemmmm.....
Yang belakang tu, memang suka menyelit...
Hahahaaha...

Nadia Johari said...

nama akk disebut dua kali..ouhhh..hehe..taula rindu akk sgt..hehe...rindu kamu semuala

Irwan Alessa said...

perrggghhh untung lahh.. btw nice blog suka dengan lagu ni sebenarnya.. walaupun ke arah sedih.. hahahha.. next time boleh jumpa.. lagipun Wan area Rawang, sesekali wan akan turun KL..

Sheila Salim said...

assalamualaikum... comelnyaa hehehehehe nanti lain kali kita jumpa lagi ye dik :D

Phat said...

seronok beronok ronok korang ek hehe