October 09, 2013

Event P&G HOME

Views
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. 

Harini pada tarikh 08/10/2013 bersamaan dengan hari Selasa Tya dengan beberapa orang rakan blogger dari Team Blooggers Dot Com telah menghadirkan diri di event P&G HOME dimana event ni bertujuan untuk "Celebration of P&G's 175 Years of Innovation". *saje jeh nak tiru bulat bulat dalam bi* :P Event yang melibatkan beberapa orang media, blogger dan ramai lagi ni bertempat di The Elements Sales Gallery, Ampang. Tahu tak kat mana ? Dekat jugalah dengan Ampang Point. *sebenarnya Tya pun tak tahu pada awalnya.* :P

Ni tantatifnya yeee ~


Ni nak kasi update sikit tentatif untuk event ni tadi. 

PROGRAMME

2.45 pm   Media and guests' arrival and registration (ketibaan kami semua)
3.05 pm                                                                        Welcome note by emcee
3.15 pm                                        Welcome address by Nicolas de La Giroday
                                                 (Country CEO of P&G Malaysia & Singapore)
3.25 pm                                                                                           Event gambit
                                                                                                         Photo Opp #1:
                                                              Nicolas de La Giroday & Daphne Iking
3.35 pm           Video presentation on Malaysian's The Everyday Effect Story
3.45 pm                                                           Sharing session by Daphne Iking
4.00 pm                                                   Media's P&G Hunt in the P&G Home
4.30 pm                                         Lucky draw & P&G Hunt Prize presentation
4.40 pm                                                                                           Photo Opp #2:
                                      Nicolas de La Giroday, Daphne Iking and the winners
4.45 pm                                              Thank you note by Nicolas de La Giroday
4.50 pm                                                Free & Easy visit time to the P&G Home
5.15 pm                                                                                                  Event ends

K dah, semua tentatif dah jelas terang dan nyata yee untuk event P&G Home ni. Event ni memperkenalkan produk produk yang di keluarkan oleh company P&G Home ni yang mana menceritakan kesan setiap hari. Dalam bahasa omputihnya "with The Everyday Effect Story". Kalau salah jangan marah yee. Maklumlah tak pandai bahasa omputih ni sangat. Yelaa Tya bukan omputih. Tya omcekelat jeh. Hikhok ~ :P Antara produk produk keluaran P&G Home ni ialah :

  • Pantene
  • Downy
  • Head & Shoulder
  • Olay
  • SKII
  • Rejoice
  • Ambi Pur
  • Gillette (lucky draw yang Tya dapek. hihi)
  • Febreze
Haaa dah ? Cukup lahh tu jeh. Nak di senaraikan semua memang sampai esok pun tak habis rasanya. Banyak sangat kot. Nak tahu pii search google jeh lah k. :P



Sampai sampai jeh kat event tu tak sampai berapa jam duduk dah di offer dengan makanan. Coklat pula tu. Memang ohsemmm sedap. Cekelat katanyaa kan. Duduk duduk kejap then event start. Dimulakan dengan ucapan selamat datang dari penganjur lepastu jemputan daripada CEO P&G dan seterusnya yang ada dalam tantatif kat atas tu naaa. 

Tengah bagi penerangan sikit ni sebelum start game

Ni blooggers yang tengah kusyuk dengar. Haha beria. XD



Tak lupa juga, event ni ada buat sikit game. Game yang dibahagikan pada beberapa kumpulan dan Tya dengan rakan blogger lain dalam satu kumpulan yang memakai stiker berwarna merah kecuali ada sorang blogger yang datang lambat nauuu tadi then dapat stiker warna biru. Wakakakaka. :D Kesian diaaaa ~ Tu makan dia ! Haha. 

K, part game tu Tya lemah. Ada lebih kurang 5 keh 6 soalan. Tya hanya mampu jawab 3 ke 4 soalan jeh. Haha kesian. So, conclusionnya memang Tya tak berpeluang untuk menang hadiah lah kan. Redha jeh lah. Haha. Tup tup tengah syok syok update instagram sambil dengar tak dengar jeh speech emcee kat depan, tetiba depa mention nama Tya untuk lucky draw. Hoho ~ Rejeki ! Hahaha. :P Baru kali kedua join event dah ada rezeki. Alhamdulillah. So, Tya dapat lah lucky draw yang dalamnya berisi set Gillette. So, apa Tya nak buat dengan menda alah tu ? Conclusionnya, Tya bagi abah jeh lah sebagai balasan abah bayarkan Tya duit lesen kereta. Bhaha. :P *amek hati katanya*

Taraaaaaaaa. Nampak tu Tya kecik cinonet kat situ bergambar dengan bloogers and CEO P&G Home. Memang luck lah kami kan. Kihkih ~ :P Thankyou P&G Home !

Blogger yang hadir. Kami dari Blooggers Dot Com

Gadis gadis blooggers dot com yang hadir

Dan, akhir sekali ~

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Tya bersama Daphne Iking yang sedang mengukur ketinggian Tya. -,-

K, sekian Terima Kasih. Enjoy !




* sumber gambar dari Ayue-Jer Rejaluddin. TQ :)

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

3 comments:

Eina Sakinah said...

bestnya.. siap dpt lucky draw lg kan :)

Athirah Saleh said...

First time kakak tya dapat. Hehe. Mmg luck betul. Alhamdulillah. :)

Nadia Johari said...

sape la yang datang lambat tu erk...hhee..okla bagi kat abah..takkan tya nak pakai plak an..hehe