May 31, 2011

Kenapa Aku Berblog by Elvy Nellysha ♡

Views
Haii . Hello . Selamat Sejahtera & Assalamualaikum Semua ~

Entry malam ni , try just nak post pasal segmen yang di invite by Miss Nelly . Wahh ! HEHE . Tadi , tengah syok-2 online . Dox syok tengok gambo ex-boyfie tiba-2 dapat IM dari Nelly . Nelly IM satu link kat IM Tya . Tiba-2 Nelly kata , jom-2 . Aik ! Macam pelik . Jom ? Nak pergi mana Nelly ? HAHA . Okeyy Tya buka lah link tuu . Then , keluar lah blog Nelly yang di post pasal segmen ni . So , baru Tya faham . Then , Tya kata kat Nelly , i will & thankx + blablabla ~ =p . Lepastu , Tya dapat LOVE tauu dari Nelly . Jangan jeles . HAHA .

Okeyy ! Stop merepek kat sini . Tujuan Tya update entry ni bukan sebab nak merepek punn . Nak join segmen Nelly ni kan . So , Tya mulakan dari sekarang yerr . Miss Nelly , harap-2 Tya lah juara yerr ? bahahaha ~ *kidding yunkx . =p

Okeyy ! Title segmen ni " Kenapa Aku Berblog " . Keyy , kenapa Tya berblog ? Macam ni , dulu masa zaman muda-2 dulu (sekarang pun muda lagi) masa form4 , kawan Tya ada bawak lappy pergi sekolah . Lepastu , dye tunjuk dye punya blog kat Tya . Fuhh ! Gela cantik lah blog dye . Colour pink siott ! @__@ . Okeyy ! Lepastu , memandangkan colour pink , Tya dengan rasa takmalu nya tanya kat dye apa tujuan blog ni sebenarnya , macam mana nak guna & macam mana nak buat blog . Lepastu , dye ajar & terangkan satu persatu lahh . Tapi , satu pun Tya takfaham . >,< . So , dengan muka tebalnya Tya minta tolong kawan Tya buatkan Tya blog . HAHA . Dye dengan baik hatinya buatkan Tya punya blog . Hinggalah terhasilnya blog pertama Tya . Tapi , blog tuu Tya dah takpakai dah . Ni new blog Tya . =)

Tya join blog ni salah satunya sebab Tya tengok blog kawan Tya tuu lahh . Sebab lain pula ialah , Tya ni seorang yang suka bercerita . Bila dah bercerita mulut mesti potpet-2 kan ? & bila dah potpet-2 tangan mesti nak melakukan sesuatu kan ? So , daripada Tya gatalkan tangan Tya ni dengan menconteng or whateva , lebih baik Tya ajar tangan & jari jemari Tya ni menaip kat blog ni . Lagi berbaloi kan ? & Satu lagi kenapa Tya berblog ni , sebab Tya seorang yang lemah . If kalau ada apa-2 cerita sedih mengenai Tya , Tya tak kuat nak hadapi sorang-2 . So , Tya buat keputusan nak cerita kat blog ni . Niat hati nak berbicara dengan blog ni tapi malangnya blog takboleh berbicara . So , Tya post lah semua cerita mengenai Tya & orang lain kat blog ni & bila ada orang yang sudi luangkan masanya untuk baca entry Tya , orang itu lahh peneman Tya seperti Nelly yang bakal baca entry ni . HIHI ~ =p . One more thing , blog ni ibarat kekasih hati Tya . Memandangkan Tya baru jew breakoff dengan boyfie , blog lah tempat Tya mengadu kesedihan Tya . So , kesimpulannya wahai Miss Nelly . Tya berblog di sebabkan semua perkara di atas ni lahhh . ^____^ . Sekian Terima Kasih ~

At last , sebagai rules untuk join segmen ni , Nelly minta kita semua tag kepada 3 orang yang lain . So , Tya nak tag kat kawan-2 Tya lahhh !
* Fafa
* Ekyn
* Mira
* Adik Baby Rara

TARIKH TUTUP : 17 JUN2011

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

2 comments:

nelly said...

wow ! hebat !!
sejujurnya , blog pun memang kekasih hati nelly ..hahaha

♥ Tya Mashem ♥ said...

Nelly : sama lahh kita ! hehehehhe ~ =p malam-2 tya peluk blog tya . HAHA . *ngarut ! =p